Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

krvll

Jak całkowicie usunąć Google Chrome i wszelkie pozostałości po nim?

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór.

Tak jak w temacie.

Jak całkowicie usunąć Chrome'a i wszelkie pozostałości po nim jak zostaną po instalacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zrób logi za pomocą FRST. Będzie w nich widać czy na dysku/w systemie są pozostałości po odinstalowanej aplikacji. Przed skanowaniem zaznacz jak na zrzucie:

pppjpg_qressse.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie toska78!

Jak znajdzie jakieś pozostałości to usunie automatycznie, czy będę musiał to zrobić ręcznie, bądź za pomocą innego programu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jak podasz logi to sprawdzę czy nie ma pozostałości i podam skrypt naprawy do FRST, który usunie ewentualne pozostałości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma opcji, żebym Ci podał moje logi.

Po prostu szukam sposobu, żeby całkowicie usunąć przeglądarkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nie ma dedykowanego narzędzia do deinstalacji Google Chrome, które by usunęło wszelkie ślady po nim. Dla przeciętnego użytkownika wystarcza normalna deinstalacja poprzez Panel Sterowania (z zaznaczeniem opcji usunięcia danych użytkownika). Jeśli Chrome był usunięty po bożemu (przez Panel Sterowania), to prawdopodobnie pozostały po nim pozostałości w systemie w postaci folderów na dysku:

a) C:\Program Files (x86)\Google

b) C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Google

i kluczy w rejestrze systemowym:

1) HKCU\Software\Google

2) HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Google

3) HKLM\SOFTWARE\Google

4) HKLM\SOFTWARE\Policies\Google.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na przyszłość można używać programu revo uninstaller lub geek uninstaller (revo dokładniejszy ,ale w wersji płatnej), usuwa śmieci pozostawione po programach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Drodzy Labowicze, przeczytałem Wasze wypowiedzi i mnie też jest strasznie przykro, że tak się wszystko kończy po 22 latach... Po odejściu z RASP znowu pracuję na swoim, jestem sobie sam szefem, czyli tak jak to było przed sprzedażą PCLabu  Rozwijam sobie ITbiznes, prowadzę konta Fabryka Pasji na TikToku, Fejsie i YouTube (zapraszam!), nagrywam też kilka podcastów (m.in. Elektrycznie Tematyczni czy Zrozumieć AI). Mam cały czas kontakt z zarządem z RASP. Projektowo z RASP nadal współpracuję (możecie sprawdzić w Google: Zrozumieć AI, Tech Familia, Onet Impact Day). Spróbuję się dowiedzieć, jakie są szanse uratowania forum. Czytałem w tym wątku, że była oferta sprzedaży forum PCLab za 100 tys. złotych. Szczerze mówiąc taka oferta wydaje mi się trochę mało prawdopodobna. To po prostu zdecydowanie zbyt niska kwota. RASP jest zbyt dużym wydawnictwem na tak drobne operacje. Firma raczej wolałaby zamknąć całkowicie serwis, niż za marne 100 tys. przekazywać prawa do marki i potężnego forum swojej potencjalnej konkurencji. Ale dowiem się i dam Wam znać - o ile te informacje, które uzyskam, nie będą tajemnicą. A o prawdopodobnych przyczynach zamknięcia (czego się domyślam), być może napiszę jakiś dłuższy artykuł - ale to już na ITbiznes, bo tu na forum oczywiście nie ma sensu (niedługo wszystko zniknie).  Kilka postów wcześniej napisałem, że może warto założyć nowe forum Wiem, że już część z Was przeszła na forum ITH, ale gdyby ktoś był zainteresowany, to ja teraz rozwijam dwa serwisy - ITbiznes (o tym większość z Was wie - tutaj nie planuję wdrażania funkcji forum) oraz Fabryka Pasji.  Na serwisie Fabryka Pasji jest forum. Obecnie to jest darmowy silnik forum do WordPress, ale jeśli uważacie, że warto byłoby rozkręcić takie forum od nowa na poważnie, to możemy spróbować. Jeśli chcecie, załóżcie konto na Fabryce Pasji i sprawdźcie, czy to moje nowe forum działa. Możemy się tak umówić, że jeśli faktycznie będzie z Waszej strony zainteresowanie, to mogę podjąć się budowy forum na poważnie od nowa. Myślę, że rozsądnym poziomem jest 1000 osób. Jeśli 1000 osób założy konto na Fabryce Pasji, obiecuję, że kupię licencję na Invision Power Board (albo może jakiś inny silnik forum, jak znajdziemy lepszy). To jest koszt ok. 2-2,5 tys. złotych. Jeśli będę widział sens na taką inwestycję, to wyłożę te 2 koła. Ale muszę wiedzieć, czy w ogóle jest sens się ponownie bawić w budowanie forum. To po prostu zależy od Was. Link do serwisu: https://fabrykapasji.pl/ System rejestracji miałem do dziś zablokowany, bo rejestrowały mi się na potęgę boty, ale teraz znowu go włączyłem. Powinien działać. Więc jakby ktoś chciał się zarejestrować, spróbujcie. Na forum jest na razie kilka podstawowych działów, ale gdyby faktycznie pojawił się tam jakiś ruch, to systematycznie będę dorabiał potrzebne działy. Dziś wieczorem będę siedział na tym forum i czekał na Was. Zobaczymy. A nuż uda się znowu zbudować coś fajnego od zera?
    • Zbliża się czas podsumowań.   Ten rekord został w końcu pobity?
    • No jak to? Przecież jakoś wczoraj już się deklarowali, że nowy Mass Effect będzie dorosły i fotorealistyczny. XD Zapewne za kilka dni na dzień Mass Effecta wypuszczą też jakiegoś teasera. Pisali rónież, że Veilguard nie będzie miał DLC.
    • Część osób już przeszła na forum ITH, ale niektórzy poszli na forum PurePC. Pozostali pewnie nigdzie nie przejdą i przestaną się udzielać na innych forach.
    • Żyje, żyje. Najprawdopodobniej na wypowiadanie się na temat upadku forum PCLab dostał przysłowiową kłódkę, gdyż tylko on gadał, że to forum będzie "nieśmiertelne" i po czterech latach jego wiele słów o tym, że forum przetrwa brutalnie źle się zestarzały . Ogólnie to również trzeba nazwać taką rzecz po imieniu, że brak odpowiedzi z jego strony oraz ze strony adminów to wręcz podchodzi pod tchórzostwo.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...