Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

dawidoxx

Ergometr wioślarski

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Cwiczy ktoś z was na ergometrze wioślarskim? jesli tak to jak oceniacie te urządzenie jeśli chodzi o trening kradio/kondycyjny? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem z wioślarzami jest taki że zajmują dużo miejsca nawet po złożeniu. Dlatego zastanawiam się nad tym modelem:

http://hms-fitness.pl/produkty/fitness/masazery-i-wioslarze/zm5005-hms-wioslarz-magnetyczny/

Co do efektów treningu, to polecam. Kiedyś miałem wioślarza i na nim ćwiczyłem, to byłem szczupły. Ale się zepsuł i już nie jestem szczupły, wręcz przeciwnie... Nie kupiłem nowego, bo nie miałem go gdzie postawić, ale tego postawię pod oknem na sztorc, jak nie będę używał.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, zen3x napisał:

Ergometr wioślarski jest świetną formą poprawy kondycji i wzmocnienia wydolności serca. Oczywiście jak kupisz sprzęt za 500 zł, to za długo na nim nie poćwiczysz i się zniechęcisz. Dlatego też  lepszym rozwiązaniem jest użytkowanie go na jakieś siłowni czy klubie fitness. Najlepszy (jakoś wykonania, wytrzymałość, prostota wbudowanych ćwiczeń) to  Concept2.

Nie sądziłem że concept 2 jest tak drogi..  ponad 5000 zł to sporo jak na maszynkę do cwiczen, ale po opiniach widzę  ze jest to solidny sprzęt.

52 minuty temu, Andree napisał:

Problem z wioślarzami jest taki że zajmują dużo miejsca nawet po złożeniu. Dlatego zastanawiam się nad tym modelem:

http://hms-fitness.pl/produkty/fitness/masazery-i-wioslarze/zm5005-hms-wioslarz-magnetyczny/

Co do efektów treningu, to polecam. Kiedyś miałem wioślarza i na nim ćwiczyłem, to byłem szczupły. Ale się zepsuł i już nie jestem szczupły, wręcz przeciwnie... Nie kupiłem nowego, bo nie miałem go gdzie postawić, ale tego postawię pod oknem na sztorc, jak nie będę używał.

Długo ćwiczyłeś?  Masz porównanie do innych maszyn np bieżni? W niektórych opiniach czytam że maszyna naprawdę daje w kość i nie ma sobie równych jeśli chodzi o trening kardio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co mi bieżnia, jak jest las po którym można biegać? Trudniej jest ćwiczyć górną połowę ciała. Ten wioślarz który zalinkowałem podoba mi się, ale oparcia na stopy są za małe i marnie wykonane. Rozważam też kupno wioślarza Zipro Dash, wygląda solidnie i ma BT. Mam stary ale mało używany tablet Samsunga który jednak powinien obsłużyć aplikację Kinomap.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Andree napisał:

Po co mi bieżnia, jak jest las po którym można biegać? 

Zapytałem po prostu czy masz jakieś porównanie odnośnie innych maszyn na których głownie cwiczy się kardio i jak na ich tle wypada ergometr.

btw. nie każdy ma blisko las/park, dwa że warunki nie zawsze pozwalają na bieganie na dworze no i dochodzi np zima ;) 

Ten który podałeś wydaje się być spoko wyborem, ale w przypadku kiedy ma się mało miejsca w domu.. jednak zdecydowałem się na concepta2 - już zamówiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra sprzęt w koncu przybył do mnie.

eu6Eck9.jpgPer\

Razem z przesyłką wioslarz wyszedł mnie jakieś 5300 PLN więc nie jest to tani sprzęt, ale jakość tego urządzenia jest fenomenalna.. złożenie go to kwestia przykręcenia 8 śrubek i wuala można cwiczyć :) 

Druga sprawa że do wczoraj myślałem że mam dobrą kondycje to concept uswiadomił mnie jak bardzo się myliłem - po przepłynięciu 10000 metrów miałem już dość a dziś czuje zakwasy na barach choć regularnie cwicze na siłowni :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dawidoxxNa wielu siłowniach są właśnie takie wioślarze jak ten twój bo są nie do zajechania chociaż na mojej siłowni już kilka razy urwały się te paski, które trzymają stopy tak mocno jest eksploatowany ten sprzęt ale tak oprócz tego wszystko działa.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, lokiju napisał:

@dawidoxxNa wielu siłowniach są właśnie takie wioślarze jak ten twój bo są nie do zajechania chociaż na mojej siłowni już kilka razy urwały się te paski, które trzymają stopy tak mocno jest eksploatowany ten sprzęt ale tak oprócz tego wszystko działa.

Sprzęt działa idealnie, zero problemów.. Nabiłem już ponad 250 tys km w dodatku moja kondycj/ wydolność tlenową  znacząco się poprawiła + zjechałem z wagą o 6 kg  także same plusy :-)

Paski o których wspominasz idzie bez problemu wymienic i nie jest to duży koszt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.10.2021 o 23:44, dawidoxx napisał:

Nabiłem już ponad 250 tys km

O kurde ale dzik. Jaki masz personal best na kilometr?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi