Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Pavel87

Alan Wake 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opanowałem już problem i jestem w metrze. Poniżej kilka fajnych ujęć
gssBJQ5.jpg

O71n5hg.jpg

9XmAO5R.jpg

Gra potrafi wciągnąć sporo Vramu
Q59Ahwv.jpg

A ten moment prawie doprowadził mnie do zawału, jak wróciłem w to miejsce, gdy gra się zbugowała 😄
IeT8bhB.jpg

Edytowane przez .PaVLo.
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@.PaVLo.

Ewidentnie na ostatnim screenie Max Payne wziął za dużo środków przeciwbólowych :P 

Edytowane przez Pavel87
  • Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, .PaVLo. napisał:

Gra potrafi wciągnąć sporo VramuQ59Ahwv.jpg

Grasz w 4K + PT + FG, to wszystko na max detalach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Necronom napisał:

Piekny shimmering z FSR, a ponoc go nie ma  :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolo włączył postproces przed upscalingiem pewnie bo postprocesing po skalowaniu ucina sporo fps. Oglądać mi się nie chce bo na telefonie siedzę to i tak nic nie widać. Na FSR z postprocesem na low szkoda oczu ale jak ktoś chce wycisnąć wincyj fps za wszelką cenę to wyjścia wielkiego nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Necronom napisał:

"Direct Ligting" (9:40 w tym filmie) nieźle zabija wydajność (fps spada z ~60 do ~40), natomiast jeśli chodzi o jakość, to moim zdaniem gra nie warta świeczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie chcesz dokładnych cieni to możesz wyłączyć. Jak cię nie interesują odbicia w kałużach to możesz od razu wyłączyć RT bo bez tej opcji RT w sumie wygląda jak raster. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co chesz remakować mp3 jak to nadal dobrze wyglądająca gra? 

Jeszcze może tlou zremakujesz? xd

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, lpcl napisał:

tlou przecież było remasterowane :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, lpcl napisał:

No po co przecież niedawno zremakowali. Grałem w ori na ps3, grałem w remaster na mojej playstacji. Remakea na pc nawet mi się nie chce odpalać xD Za to mp3 jeszcze nie miałem nawet remastera :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żarty żartami, ale ostatnie remaki jak TLoU, Dead Space, RE4 to są odświeżenia gier mających już na karku 10 albo i więcej lat. Przykładowo pierwszy RE wyszedł w 1996 a jego remake raptem 6 lat później i jaka różnica w jakości. Może się wydawać, że po co ostatnie remaki, przecież te gry wyglądają dobrze. Wyglądają dobrze, ale to gry mające już przynajmniej dekadę, to samo potencjalny MP3. Po prostu postęp graficzny dużo bardziej był widoczny wtedy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyobrażacie sobie Remake Maxa Payne na silniku z Alana Wake 2? Ale to będzie petarda! Jeśli utrzymają ciężki klimat Alana przeniesiony do Maxa to matko i córko 😍

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolałbym już zagrać w nowego MAX-a zamiast kolejny raz w to samo w lepszej oprawie ;) Ale wiadomo jak będzie remake już się smażą.

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no będzie petarda..........

Na rtx 5090 xd

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, sideband napisał:

Wolałbym już zagrać w nowego MAX-a zamiast kolejny raz w to samo w lepszej oprawie ;) Ale wiadomo jak będzie remake już się smażą.

Ja ostatnio ograłem Max'a 1 i 2 z modami polepszającymi oprawę itp, wyglądało to lepiej, ale te gry mają już jednak 20+ lat, więc nawet z modami nie było jakiegoś szału, ale zawsze coś ;) Remake na pewno biorę od razu :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie obecny etap prac remake'a Max Payne oznacza premierę gdzieś za 2 lata, ale się zastanawiam czy Remedy ma w planach dodatki do Alana2 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gret napisał:

tlou przecież było remasterowane :D

Naprawdę? xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po akcji w wesołym miasteczku. Rewelacja i świetne zagadki! Cały ten Alan spadł jak grom z jasnego nieba. Nie spieszę się i niech ta przygoda trwa jak najdłużej. 

jKn7Dok.jpg

Edytowane przez Userkamil
  • Like 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi