Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

30 minut temu, Mar_S napisał:

[:|]

A ja??

Kupiłeś ode mnie kartę bez nalepki z S/N  więc nigdy o tobie nie zapomnę :heartpump:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Send1N napisał:

Takich ludzi którzy mają pojęcie w temacie właśnie brakuje, bo śmieszków którzy spamują na tym czacie lub nabijają posty memami pisząc kompletnie o niczym to jest sporo.... kyle przynajmniej miał pojęcie o elektronice/sprzęcie + nie robił z siebie idioty na siłę aby dostawać polubienia typu "haha" ;) później patrzysz na reputację tego typu osobnika i myślisz sobie zapytam go o coś a okazuje się że wszystkie punkty dostał za jakieś bzdurne linki czy memy :E :boink:

Wiedzę to Kyle może i miał, ale w wielu momentach także miał niezłą odklejkę, a szczególnie dot. pamięci RAM i JEDEC :E. JEDEC to był i nadal jest taki jego fetysz :hahaha:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Send1N napisał:

Kupiłeś ode mnie kartę bez nalepki z S/N  więc nigdy o tobie nie zapomnę :heartpump:

Ja o Tobie też, zarobiłem na niej!  :rotfl:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Spl97 napisał:

JEDEC to był i nadal jest taki jego fetysz :hahaha:.

A to akurat prawda no ale przecież każdy jakiś ma :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że każdy jakiś ma, sporo ludzi pamięta moje jaranie FX-em 8350, ten sprzęt mam do dzisiaj w swoich rękach, trzymam to w szafie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak miałem fx'a to też go broniłem dopiero jak się go pozbyłem mówiłem jaki był ujowy :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i FX 8350 był ujowy w grach, w kilku zastosowaniach oraz programach gorszy od i7 drugiej i trzeciej generacji, lecz do dziś do wielu działań to jeszcze jest sprawny i żwawy CPU na platformie AM3+, podobnie jak Xeony z Chin za grosze oparte na tanich chińskich płytach będącymi kastratami platformy LGA 2011.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do przeglądania neta to i phenom x4 jest nadal dobry :E;)

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam FX 8300 i Phenoma II X4 960t, ten pierwszy i na stocku do neta i prostych gier daje radę i to z grafami pokroju GTX 970, ten drugi na stocku to powoli padlina się robi, na 4GHz jakoś się broni (przy 1.475V :szczerbaty:) FX'a też mam na 4GHz, wyżej lepiej nie bo płyta to MSI 970A-G43 - 5 faz VRM bez chłodzenia xD

Edytowane przez mjd79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta tylko że fx  nawet w najlepszych wersjach typu 9590 + ram 2x8 2000 cl9 10 lat temu nie był wstanie zapewnić komfortu w żadnym multi fpsie :E w miarę można było tylko pograć w single, multi to była męczarnia :D 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno reanimowałem stary komputer dodając kartę graficzną i RAM. Byłem bardzo ciekaw czy ta płyta rzeczywiście obsłuży tyle pamięci i to w czterech bankach. Szkoda tylko, że dodanie obsługi NVME nie zawsze kończy się sukcesem. Spróbuję gdy będę miał więcej wolnego czasu.

Phenom II x4 965

Asus M5A99 Evo

AMD Radeon Pro WX 2100 2GB GDDR5

32GB (4x8) RAM

320GB HDD

128GB SSD

256 SSD M.2 plus adapter PCIE

Zasilacz 600W Gold Cooler Master

Edytowane przez indexinfio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mjd79 napisał:

Sam mam FX 8300 i Phenoma II X4 960t, ten pierwszy i na stocku do neta i prostych gier daje radę i to z grafami pokroju GTX 970, ten drugi na stocku to powoli padlina się robi, na 4GHz jakoś się broni (przy 1.475V :szczerbaty:) FX'a też mam na 4GHz, wyżej lepiej nie bo płyta to MSI 970A-G43 - 5 faz VRM bez chłodzenia xD

Czy ja wiem, miałem FX8320 z GTX 970. Dopiero jak zmieniłem cpu na Xeona Haswella 4/8, zauważyłem jak bardzo FX hamował 970 :)

Edytowane przez JacekRTX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, indexinfio napisał:

Niedawno reanimowałem stary komputer dodając kartę graficzną i RAM. Byłem bardzo ciekaw czy ta płyta rzeczywiście obsłuży tyle pamięci i to w czterech bankach. Szkoda tylko, że dodanie obsługi NVME nie zawsze kończy się sukcesem. Spróbuję gdy będę miał więcej wolnego czasu.

Phenom II x4 965

Asus M5A99 Evo

AMD Radeon Pro WX 2100 2GB GDDR5

32GB (4x8) RAM

320GB HDD

128GB SSD

256 SSD M.2 plus adapter PCIE

Zasilacz 600W Gold Cooler Master

Weź sprzedaj tego Phenoma i kup FX 8300 :szczerbaty: Będzie na pewno sporo lepiej, a teraz ludzie chcą za te procki grosze. W dodatku na Twojej płycie na spokojnie go podkręcisz wyżej niż na 4GHz, nawet przy chłodzeniu pokroju Spartana Pro - a zegar to właściwie jedyna przewaga wyższych modeli nad tym. 

P.S. Normalnie nikomu w życiu nie proponowałbym FX'a, ale skoro chłop zaszalał na tyle by kupić 32GB RAM'u i ma jedną z lepszych płyt to co ma do stracenia :szczerbaty: Jakiś czas temu widziałem 8300 z Spartanem 3 Pro ARGB za 7 dych, jak poszuka to sam procek za 50/60 upoluje, a na Phenoma może za te 40 zł znajdzie jelenia :D

Co do NVMe w razie czego służę pomocą, modułami w UEFI bawiłem się już nie raz.

Edytowane przez mjd79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi