Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Silvatrez

no ja też wywaliłem i temperatury spadły ;) poza tym hd322hj w tych zatokach wibrował jak nie wiem co i te koszyki zbędne były ;p

Dysk masz położony na jakiejś gąbce? Chyba też wywalę z TT..

Rapture - możesz mi napisać długość GTX480? Bo zamierzam ją kupić ale nie wiem czy się zmieści..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja też wywaliłem i temperatury spadły ;) poza tym hd322hj w tych zatokach wibrował jak nie wiem co i te koszyki zbędne były ;p

Ja z 8 zatok wykorzystuje jedną i to do SSD. Reszta tylko kurz zbiera. Wentyli z przodu nie miałem, bo przez koszyk efekt ich kręcenia był marny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Silvatrez

Chyba też wywalę 3.5 i 2.5 Bo i po co one a dysk dam na folię jak Ty masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak wentyle owiewaja blache ;d

blacha zimna jak lód :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gracy

Pozwólcie zrobić "odkop":

ewolucja.jpg

Wszystko fajnie, ale czemu ostatnia fota z całkiem innego ujęcia ;) ? (uprzedzając - nie wrzucaj fotki)

Pozatym jak na elitkę to cable managment całkiem standardowy, niema czym się jarać - jak masz ochotę to połaś się na oploty - może coś ciekawego z tego będzie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rapture zainspirowałeś mnie twoją maszynką. Jak znajdę chwilę czasu w weekend to wywalam koszyk z Fractala :P

ach moj komp ispiruje :E

a kto ci podpowiedzial zeby wywalic? :Up_to_s:

Dysk masz położony na jakiejś gąbce? Chyba też wywalę z TT..

Rapture - możesz mi napisać długość GTX480? Bo zamierzam ją kupić ale nie wiem czy się zmieści..

taka sama dlugosc jak gtx280. moze tam pare mm roznicy.

Chyba też wywalę 3.5 i 2.5 Bo i po co one a dysk dam na folię jak Ty masz.

lepiej na gabke.

btw to wymyslcie cos sami a nie teraz kazdy bedzie zatoki wywalal z fractala :lol2::E

fajnei ze sie tylu osobom podoba tylko troche lipa ze nie umiem zdjec robic bo by bylo jeszcze lepiej.

moze by mi screamer zrobil :E:hmm:

Edytowane przez Rapture

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwólcie zrobić "odkop":

ewolucja.jpg

Wszystko fajnie, ale czemu ostatnia fota z całkiem innego ujęcia ;) ? (uprzedzając - nie wrzucaj fotki)

Pozatym jak na elitkę to cable managment całkiem standardowy, niema czym się jarać - jak masz ochotę to połaś się na oploty - może coś ciekawego z tego będzie.

Pozdrawiam

mi się ujęcie wydaje być ok, nie jest takie, że widać tylko pół chłodzenia :E

No nie wiem czy całkiem standardowy, może tylko my mamy trochę lepiej uporządkowane :Up_to_s:? Czy nie ma się czym jarać? - cieszy oko :E

Edytowane przez eGabeleXxX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, może więcej zdjęc a nie dyskusja non stop. Chcemy oglądać wasze maszynki a nie wymianę zdań czy to ładne czy to lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, może więcej zdjęc a nie dyskusja non stop. Chcemy oglądać wasze maszynki a nie wymianę zdań czy to ładne czy to lepsze.

dsc00068ah.jpg

:thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:thumbup:

@sobol199

piękny sprzęt. Super Cable Management. Ale najpierw zaktualizuj zdjęcie :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sobol199

piękny sprzęt. Super Cable Management. Ale najpierw zaktualizuj zdjęcie :hmm:

Teraz to tylo jest z czego się pośmiać, bo to co bidać na tej focie to jest dosłownie masakra :E

Sobol199 Czemu zrezygnowałeś z LC ?

Gdybyś mial WC od Thermaltake ( Big Water 745 ) to też byś zrezygnował :lol2:

dawno nie widzialem obudowy z dwucyfrową liczbą wentylatorow + WC :E

Ja też, ale pochwalę się że na tej focie jest aż .... 24 wentyle ( nie wszystkie widać ) :lol2::lol2:

I pomyśleć że tak wyglądał mój komputer 2 lata temu :Up_to_s:

Nowa revizja przynajmniej trzyma jakiś klimat ^^

dsc06634d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to mój skromny PC.

Phenom II x4 955

Asus M4A89GTD PRO

4 GB GEIL CL9

RADEK SAPPHIRE 5850

BE QUIET 530W

zdjcie0373.th.jpg

Powiedzcie może coś da się zrobić aby było chłodniej i jakoś kabelki opakować gdzieś? Mile widziane komentarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@UP

Co to za buda? Wygląda na jakiegoś noname. :E

Kable poukładaj. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kable od proca , mobo i gpu poukladany tzn na tył ja wywaliłem i ledwo starczyły.Buda noname xD ale budzet ograniczał albo 2Gb ramu wiecej albo buda no to ram wybrałem.

DVD i HDD są połączane 1 kablem tamte schowane nad DVD niewiem jak je poukładać jeszcze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie porządne komponenty marnujesz w takiej budzie :E

daj im odżyć, kup nową obudowę, np. Gladius 600 :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to mój skromny PC.

Phenom II x4 955

Asus M4A89GTD PRO

4 GB GEIL CL9

RADEK SAPPHIRE 5850

BE QUIET 530W

zdjcie0373.th.jpg

Powiedzcie może coś da się zrobić aby było chłodniej i jakoś kabelki opakować gdzieś? Mile widziane komentarze

Czemu grafa jest w drugim porcie a nie w pierwszym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie porządne komponenty marnujesz w takiej budzie :E

daj im odżyć, kup nową obudowę, np. Gladius 600 :thumbup:

W pierwszym jest taka płytka od Asusa która daje to ,iż jest wykorzystywana pełna moc R5850.Tak było w książeczce od MOBO wiec tak dałem.

Nad obudową pomyśle po wakacjach jak otrząsnę się z tego niezłego wydatku z rzędu 3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym jest taka płytka od Asusa która daje to ,iż jest wykorzystywana pełna moc R5850.Tak było w książeczce od MOBO wiec tak dałem.

Nad obudową pomyśle po wakacjach jak otrząsnę się z tego niezłego wydatku z rzędu 3k

Jaka płytka :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka płytka :hmm:

ta ktora siedzi w pierwszym pci-e?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi