Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie budę masz cały czas otwartą, skoro regulator obrotów masz w środku :Up_to_s:.

Jedynie szkoda, że płyta ma brązowy laminat, ale ogólnie  :thumbup:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich mój pierwszy post (chociaż czytam forum regularnie) mam słabość do jednej marki zresztą zdjęcia wszystko wyjaśnią :P

img1053.th.jpgimg1055yl.th.jpgimg1060a.th.jpg

Witam

A mi się jak najbardziej podoba Alienware i przy Maingear są to dwie najbardziej charakterystyczne obudowy. Alienware za sam znaczek i niebieskie oczy w czasie pracy, oraz fortepianową czerń (choć obudowa mała), a Maingear za najlepsze rozwiązania w obudowach ever. Jakby ktoś wiedział gdzie można kupić/dostać obudowę Maingear tą z pionowymi grafikami to pisać. (samą obudowę, a nie kup komputer za 3500 USD to obudowę dostaniesz gratis)

Pozdrawiam

Alek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa raczej zamknieta. Regulator jest raczej na stale ustawiony. Nie mialem do czego podpiac wentyli na gorze, a nie chcialem pod plyte.

Regulator 3,5" a przy zakupie myslalem ze bedzie 5.25" i trzeba bylo improwizowac. A z nie mam zatoki 3,5 na dyskietki, i nie chcialo mi sie wycinac z zaslepki starej takiego otworu to jest tak jak jest.

Planuje maty zamontowac na froncie i wewnatrz, zamiast malowania to raz a dwa zeby bylo troszke ciszej, Wentyl asusa najglosniejszy w calym kompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alek zrob sobie sam taka obudowe to zaden klopot ;)

alek zainspirowales mnie ta obudowa juz nie robie zwyklego ukladu plyty ze wyjscia z tylu tylko wyjscia beda u gory

taj est bardzo podobna Silverstone Raven RV01

Edytowane przez zyb3usz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dscf68891.th.jpgdscf68881.th.jpg

O tak wlasnie moj sprzecior wyglada, Tylko musze przeniesc karte do gory bo tu tylko x4 jest :D

ładnie ;) ale ja bym wywalił kontrolera na zewnątrz dysk na folię bombelkowaną i wyrzucić zatoki dyskowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kopczenko po co ten filtr na wentylatorze który wyciąga powietrze? Jak już go chcesz dać do daj go przed wentylatorami które wciągają powietrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialem caly koszyk do góry wywalic :D - ale musze poszukac odpowienie srobki,

kontroler nie jest kontrolerem tylko dostarcza prad do 3 wentyli, regulacji mi nie trzeba, ustawiam na polowe i git.

A filtr jest by przytrzymywac wentyl, gdzies mi sie gumowe podkladki zawieruszyly i wentylator sie ruszal w otworach, a z filtrem ani drgnie - no i dziala jako czujnik ile kurzu jest wsysane, jak widac najwiecej zasysane jest zaślepkami śledzi, chyba ten filtr tam jakos zamontuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś kojarzy nazwę tego chłodzenia ?

po4032_IM006486.JPG

Producent to thermaltake,ale nazwy modelu jakoś nie pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gracy

Piecyk tuż przy twarzy ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja dam swoje co nieco:P Na razie tylko wnętrze budy na czarno i złote dodatki oraz pomalowane kable od zasilacza Jutro dojdzie okno i top na grafikę na razie ta imitacja która znajduje się na karcie. No i te złote wentyle jak tylko uda się kupić

http://img571.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img571/701/p7210149.jpg&via=mupload

http://img805.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img805/3528/p7210156.jpg&via=mupload

http://img534.imageshack.us/i/p7210162.jpg/

Edytowane przez dantheos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popraw linki bo nic nie widac

EDIT: juz jest ok, ale ten backplate na gpu taki jakis przegiety chyba

Edytowane przez ThePunisher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gracy

Kurz na boxie i nieco przydługi top na grafę :Up_to_s: Podobają mi się złote zapinki + niezły blackmode (szkoda, że wcześniej nie wyciąłeś miejsc na wentylatory)

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro się wszo wyczyści jak dojdzie top i okno ,a z tym kurzem już nie daje rady 3 dni temu po malowaniu to czyściłem a dziś sama grafa miała już prawie watę z kurzu kable spróbuje jakoś upchnąć choć w elitce to nie prosta sprawa , żeby jeszcze dostać te wentylki gold było by nice .A o wycięciu miejsca na wentyl się pomyśli przy wycinaniu miejsca na okno.pozdro.

Ma może ktoś jakieś chłodzonko nie drogie do odsprzedania bo to intelowskie to bida z nędzą :E

Edytowane przez dantheos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Topom z pomalowanej tektury mówimy kategoryczne i zdecydowane nie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie bielas to tylko imitacja chciałem luknąć jak się będzie prezentował ten prawdziwy ma grawerek złoty gtx260 powinien fajnie prażyć.

to mój pierwszy mod :E A więc cudów nie ma a poszło na to 50 zł tylko,to nie wasze super projekty za sporo większy fundusz,to tylko zwykły szarak ale mi się podoba nie wygląda tak dennie jak jeszcze tydzień temu :P

Edytowane przez dantheos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to też właśnie dlatego piszę "nie", parę cm2 pleksy czy innego sztywnego tworzywa na top majątku nie kosztuje i nie jest problemem wycięcie prostokąta z takiego materiału

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie cierpliwości jutro dam foto już topa z grawerkiem i budy z oknem (czarny karton) to tylko było na potrzeby dzisiejszej foto sesji .pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda poszła do malowania... więc przyszedł pajączek :E.

pict0026qk.th.jpgpict0031o.th.jpgpict0040rq.th.jpg

skoro moda na pojączki to mojego też wstawię :E

p1210010.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p1210010.th.jpg

A gdzie buda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie buda :D

jak kolegi wyżej - w malowaniu.

@down

co z nim nie tak?

Edytowane przez eGabeleXxX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p1210010.th.jpg

Pająk jak pająk. Dywan lepszy :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pająk jak pająk. Dywan lepszy :E

:E:D u mnie też taki leży dywanik :P ,ale GTX też chcę mieć ! muuuuuuu !! :red:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:E:D u mnie też taki leży dywanik :P ,ale GTX też chcę mieć ! muuuuuuu !! :red:

a ja i5 :E jak wpadnie jakaś większa gotówka, może zmienię kartę - tą będę puszczał za ~400zł. Może się ktoś znajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Topom z pomalowanej tektury mówimy kategoryczne i zdecydowane nie!

a tam pieprzysz bielas, pamietam jak modzilem solusia mojego jeszcze, to dopoki nie napisalem publicznie ze maskownica ktora mialem zrobiona byla z kartonu, to wszyscy przekonani byli ze to jakies alu czy inny metal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi