Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

@Totek

dobry myk z tym kontrolerem fanow na 3.5 cala, ale wyglada jakby sie buda nie zamykala

buda do LC sie jaknajbardziej nadaje, tam sa juz dziury na chlodnice, tylko zobacz czy bedą pasowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to moja buda. Przepraszam za jakość, nie mam aparatu.

caseinsidecoolsville.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Przez te cholerne upały byłem zmuszony zamówić nową obudowę, Antec Three Hundred i 3 Zephyrki, bo teraz w tym pieprzonym nonamie to na płycie gł. w spoczynku mam 55*C. :E Ogólnie to wszystko sie grzeje, ale najbardziej po dupie dostaje mobas i wczoraj, np. wywaliło mi 3 BS. :mad2:

Nawet otworzenie obudowy nic nie daje, bo po prostu gorące powietrze stoi w środku.

U mojego kolegi na płycie (tylko G31 + w budzie jeden wentylator na przodzie) temp dochodzi do 73*. A to wszystko przez 30* upału w pokoju i kreconym Q6600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawałem nawiew w postaci wentylatorka 80mm, ale niewiele to zmieniło, myślę, że to wszystko za sprawą zasilacza, a raczej jego wentylatorka, który bardzo wolno się kręci i nie wyciąga ciepłęgo powietrza. Cóż, juz zamówiłem więc po ptokach, nie będę nic kombinował, a zmiana sie przyda, bo w tym shicie, nawet 5850 nie chciał się zmieścić i musiałem wycinać kawał blachy od zatok 3,5. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Totek

dobry myk z tym kontrolerem fanow na 3.5 cala, ale wyglada jakby sie buda nie zamykala

buda do LC sie jaknajbardziej nadaje, tam sa juz dziury na chlodnice, tylko zobacz czy bedą pasowac

Myk dobry ale kolor nie pasuje. Buda zamyka sie bez problemów. Otwory do chłodnicy są tylko trzeba znaleźć taką by pasowała. Ewentualnie kupie kaloryfer, pasywne LC już gdzieś na forum było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barachło. Wszystko pięknie rozwalone po całej budzie, tak trzymać :thumbup:

dzięki :lol2: tylko inaczej nie można tego rozmieścić :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki :lol2: tylko inaczej nie można tego rozmieścić :E

Tak mówisz ?

Rok 2008

2008tn.jpg

Rok 2010: - Ta sama buda 2 lata później, też niby inaczej się nie dało...

dsc06610jf.jpg

dsc06611l.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zobacz jaką ty masz obudowę a jaką ja :E

Dla chcącego nic trudnego

P.S nie cytuj zdjęć ;)

sorki za offtop, ale jeszcze nigdy tylu raportów w ciągu minuty nie wysłałem

cool.gif

Ale z Ciebie donosiciel :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uprzejmie, aczkolwiek z obrzydzeniem :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olaboga, nie przypuszczałem, że Rapture i Gracy to takie dzieciaki. Forum faktycznie dodaje lat, a tu małolaty pełną gębą :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy monitorek to ASUS VW221?:)

kosmiczna ta obudowa :E

troszkę klawiatura nie pasuje - ale jak służy i wygodna, to cofam to co napisałem:P

Edytowane przez eGabeleXxX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarno to widzę ale ładnie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitorek ASUS VW221. co do obudowy jeszcze z nią nie skończyłem i nie zacząłem porządnie. Więc niektóre rozwiązanie zastosowane przeze mnie to brak czasu na kombinowanie niedługo będę miał nowy sprzęt dyski, zasilacz, mobo, cpu, ramy, dvd-rw i takie tam, to się będę bawił w układanie, rypie w UFC 2010 na Xbox 360 wiec mam inną zajawkę na pewien czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od Silverstone'a bardziej podoba mi się FT02 (szkoda, że ma okno). :) Raven nie podoba mi się z zewnątrz.

Edytowane przez hellseher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komp na płycie k8nxp-sli z modułem zasilania DPS

przedn.th.jpg

38111212.th.jpg

No Duniek, przypomniałeś mi stare dobre czasy. Też miałem taką płytkę i sprawowała się zacnie, tylko nie wiem, czy ten DPS masz oryginał (może późniejsza wersja), bo ja mam taki z wiatraczkiem (fajnie hałasował swoją drogą :E )

Druga sprawa to zdemontuj coolerek z chipsetu i przesmaruj pastą po uprzednim zerwaniu takiej taśmy termoprzewodzącej, jeśli tego nie robiłeś - temperaturki spadają wtedy bardzo ładnie :D

Edytowane przez Racer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żałosne zdjęcie, szkoda, że mod jeszcze nie zareagował. Kompletny infantylizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi