Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

BlOoWE

winrar - zbyt mało pamięci podczas wypakowywania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po ściągnięciu partu (1.19gb) i próbie wypakowania pojawia się komunikat "za mało pamięci". Otóż, folder "temp" przeczyszczony, sprawdzany na dwóch partycjach (NTFS), sprawdzany 3 programami do wypakowywania (winrar, 7zip, winzip), na każdym ten sam problem. Na drugim laptopie również owy problem. Ściągałem drugi raz, i nadal ten sam problem, jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci jakiej konkretnie? Miejsca na dysku?

Sprawdź sobie, czy przypadkiem zamiast pirackiej gierki nie pobrałeś bomby dekompresyjnej ze stadem wirusów w odwodzie.

Jeśli brakuje miejsca na dysku systemowym, ustaw w programie do wypakowywania folder roboczy na folder, w którym masz pliki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawia się komunikat "za mało pamięci". Plik który pobierałem jest z tego forum, a dokładniej ten. Na dwóch partycjach mam ponad 300 gb, więc pamięci nie może brakować. W ustawieniach zmieniałem folder roboczy na całkiem inną partycję, niestety nic nie pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem, czy part się wypakuje - dane potrzebne do rozpakowania mogą być w innym parcie, itd - ewentualnie przed rozpakowaniem programy muszą oszacować wielkość potrzebnej pamięci ram, ponieważ nie ma brakujących partów nie mogą tego zrobić, itp; ewentualnie spróbuj zmienić rozszerzenie z part np na rar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowane na laptopie znajomego, identyczny błąd. Nie wiem czym to spowodowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Z aktywnych labowych userów przenieśli się prawie wszyscy na forum ith, które to zostało ulepszone w znacznym stopniu w stosunku do stanu sprzed migracji . Zapraszam https://forum.ithardware.pl
    • A tak w ogóle to kable to płyty są minimum dwa. Jeśli kupiłeś zasilacz z jednym kablem to mocno wtopiłeś i informatyk tu nie pomoże.
    • Mam pewien problem, mianowicie padła mi b450 tomahawk max i z jakiegos powodu proc 5600 też, no i mam lekki problem z ustawieniem ramu po wymianie proca i płyty na b550 Poprzednio działało mi 3733 z timingami z screena 1, teraz gdy próbuje wbić nawet 3733 z bardziej luznymi timingami z poradnika https://github.com/integralfx/MemTestHelper/blob/oc-guide/DDR4 OC Guide.md to wywala po 2 minutach test y-crunchera. Jak system odpala to podobno słyszałem, że da rade ogarnąć aby chodziło ale nie znam się zbytnio na tych rezystancjach czy może coś innego jest powodem, bo średnio mi sie chce wierzyć, że kontroler mam taki słaby, że 4 kości są problematyczne na 3733. Obecnie chodzą na 3600 stabilnie z timingami z screenu 2, akurat tylko przepisałem stare, na 2 kosciach pusciłem test na 3733 i normalnie chodziło... stare ustawienia: https://imgur.com/a/SRdQDAF obecne na 3600: https://imgur.com/a/lmURdGb wiem, że te timingi to śmiech na sali, ale pierwszy rząd poprzednio na 3733 wcale nie szedł niżej, takie kostki badziewne
    • ITHardware, tam większość się przeniosła.
    • Może uzgodnimy razem forum na które wszyscy się przeniosą. Skoro forum to ludzie, to społeczność to możemy przenieść się wszyscy razem na inne i zachować ducha pclab. Albo inaczej - jakie forum mi teraz polecicie? Nie jestem częstym bywalcem, ale gdy mam jakiś problem to zawsze szukałem tutaj pomocy. Dziś też chciałem a tu taka lipa.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...