Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

special5

1660 super gigabyte gaming oc-problem z wentylatorami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przyszła do mnie dzisiaj karta taka jak w tytule wersja z trzema wentylatorami.Wpiąłem ją zainstalowałem stery wszystko niby ok.Tylko jak uruchomiłem msi afterburner i chciałem sprawdzić wentylatory jak chodzą w tym programie najniższa wartość obrotów to 25% taką też ustawiłem.Potem uruchomiłem gpu-z i patrze na wykres pracy wentyli a one sobie zwalniają i przyśpieszają i tak w kółko dodam tylko że to słychać.Natomiast od 35% pracują normalnie równo ustawiłem też na 50% i pomalutku schodziłem do 25% i przy tych 25% pracowały normalnie zaznaczam że to było zejście w dół z obrotami.Jak odpaliłem na nowo to przy 25% było znowu to samo.Może ta karta ma inny próg wentyli nie wiem na msi mojej starej 970 tego nie było.W ogóle ten gigabyte jest słyszalny przy 40% 1330 rpm obrotów.Dla mnie z tymi wentylami to nie jest normalne a wy jak uważacie? Robić zwrot ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli karta była otwarta i użyta w komputerze to oni uznają zwrot? Karta zakupiona w Fox Komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam identycznie w gtx 1660 gaming oc. Brat posiada rtx 2070 super i ma to samo. Gigabyte chyba tak mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W moim GIGABYTE RTX 2070 GAMING OC wentylatory też pracują w taki sposób. Minimalna wartość przy której zaczynają się obracać to 40%. Poniżej tej wartości co chwilę się uruchamiają i zatrzymują. Jak już zaczną obracać się normalnie to wtedy można zmniejszyć do 30%.

Ja mam po prostu ustawioną w AfterBurner krzywą wentylatorów z minimalną wartością 40% i to rozwiązuje dla mnie problem.

Edytowane przez SebastianFM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartę oddałem na zwrot 14 dni.Oprócz dziwnej pracy wentylatorów to jak dla mnie to ona była głośna przy 40% obrotów.Jeszcze ten plastik wszędzie.Wg mnie ten mój egzemplarz to bubel za 1200zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kurcze, a tak polecana przez wszystkich 1660S :lol2:

Edytowane przez Ronin69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, a tak polceana przez wszystkich 1660S :lol2:

No właśnie, ręce opadają :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdziwiłbym się gdyby najtańsza GTX 1660 Super od KFA2 miała lepszą kulturę pracy od tych topowych modeli MSI i Gigabyte :boink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Gigabyte ostatnio sobie w kulki z chłodzeniem leci - moja 1650super przy każdym uruchomieniu wentylatorów wchodzi na ~2600 obrotów na 1-1,5 sekundy później jest cisza jedyny ratunek to włączenie wentyli na stałe :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi