ok, więc zrozumiałem, o co chodzi, że trzeba stworzyć partycje; ale 1 zajmie przecież cały dysk, więc trzeba ją zmniejszać, żeby utworzyć efi, itd - tego instalator nie zrobi; więc od razu potrzebne były 2 partycje
instalacja przebiega chyba? w ten sposób, że w 1 fazie na dysk, tzn utworzoną przez instalator partycję dla danych, rozpakowywany jest plik boot.wim - zawiera on w miniaturze cały system, czyli ma folder windows i system32, najważniejsze sterowniki i dll - po czym jest restart, i teraz minisystem jest startowany normalnie jak system z dysku, czyli bootloader z efi ładuje plik winload z system32 minisystemu, ten ładuje pliki potrzebne do dokończenia instalacji, itd - przy czym to kończenie to po prostu dodawanie z pena reszty sterowników, plików i dll, i nowych folderów do już istniejących folderów minisystemu; tak więc już po 1 restarcie chyba? instalator startuje z dysku, a do tego konieczna partycja efi; bez efi po restarcie nie wystartuje, bo jak.. i chyba o tym mówi komunikat "no bootable image found" - bootable image = bootloader na efi
Ale to jest TWOJE pobożne życzenie.
Też chcę mieć na półce w sklepie jak najlepszy produkt, za jak najmniejszą cenę.
I dostaję 4090... za 10K. Albo to akceptuję, albo nie (i wysiadam).
A ja bym chciał, żeby na świecie nie było głodu.
Realizacje naszych chciejstw nie zawsze są możliwe.
Normalne wszystko.
Zobacz. All core boost to dla twojego 4300Mhz, a masz 4440Mhz mimo kagańca w postaci Eco mode. Za cenę ok.1-2% wydajności możesz zmienić w biosie zegar na maks 4300 dla każdego rdzenia i wtedy porównać sobie temperatury. Chociaż ja i tak namawialbym cię tez na sprawdzenie wartości CO - ja to sprawdziłem w amd ryzen master. Program wypluł 30, a ja ustawiłem mniej 20. Oczywiście jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Ale patrząc po napięciach to chyba nie.