Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Send1N napisał:

Też nigdy nie rozumiałem po co na tego typu forach są takie działy typu, panowie/panie z pclaba :E, sport, kulinaria i jakieś pierdololo o polityce, od tego są inne fora. "Na co to komu" ?

Jestem jeszcze w stanie zrozumiec rozmowy o kuchni, sporcie, czemu nie? To tematy luzne. Ale nigdy, prze nigdy nie zrozumiem, po jaki czort ludzie wbijaja religie i polityke w strefy gdzie to kompletnie nie pasuje. Ignoracja? Mozna, ale nic nie zmieni.
Walka? Mozna, ale w obecnych czasach mozna sobie narobic problemow.
Tak zle i tak nie dobrze, ale uciec sie nie da :/ 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, grzegorz1981 napisał:

Na ITH już pozakładali te same syfiaste tematy i za jakiś czas może być to samo. Na forum komputerowym nie powinny mieć miejsca dyskusje polityczne. Mam nadzieję, że moderatorzy tamtego forum zrobią z tym porządek i pokasują tamte tematy.

Fora potrzebują takich tematów bo zwyczajnie potrzebują ruchu, są osoby które zaglądają tylko do takich tematów (ja np. praktycznie się w nich nie udzielam).

Ograniczanie ruchu z najbardziej aktywnych tematów w 2024 to całkowite niezrozumienie problemów dzisiejszych for.

2 godziny temu, Send1N napisał:

Też nigdy nie rozumiałem po co na tego typu forach są takie działy typu, panowie/panie z pclaba :E, sport, kulinaria i jakieś pierdololo o polityce, od tego są inne fora. "Na co to komu" ?

Na tym polega właśnie problem, dyskusję na pewne tematy chcą ograniczyć ludzie którzy nie biorą udziału w tych tematach. Niektórym  przeszkadza samo istnienie tematu.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze względu na liczbę użytkowników i łatwość pisania lepiej dyskutować o polityce na forum komputerowym niż w jakiejś grupie na FB albo na oddzielnym portalu.

Na FB jestem wielu grupach, których tematyka jest związana z moimi innymi niż IT zainteresowaniami. Ponadto służy mi do organizowania wycieczek z częścią znajomych.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Redar napisał:

Myślę że upadek tego forum przyspieszył off polityczny, gdzie pełno antypolskich trolli miało tam swój tzw lewacki wybieg... Jak można było z forum komputerowego zrobić polityczny sciek, ale to wiadomo że Niemiec kaze, i trzeba było tak robic :szczerbaty:... Smutna ale rzeczywista prawda. Pewnie po zamknięciu terapie u psychologów się posypią co u niektórych, bo nie będą mieli gdzie wylewać swoich frustracji na partie polityczne.

Serio, to nie polityka stała się przyczyną upadku tego forum, są zupełnie inne przyczyny, w tym niespinanie się finansów.

4 godziny temu, Send1N napisał:

Od sportu to proszę... :E. Lubię piłkę nożną, ktoś inny woli boks, jeszcze inny wybiera siatkówkę, a kolejny przykładowo tenis.

4 godziny temu, mjd79 napisał:

Sam piszesz że ściek polityczny przyspieszył upadek jednocześnie wyzywając ludzi od lewaków :szczerbaty:

Konfiarze tak mają, że jak jest wszystko źle po ich myśli, to mówią, że to lewactwo i odpowiedzialni są za taki stan rzeczy lewacy :hahaha:.

Godzinę temu, indexinfio napisał:

Ze względu na liczbę użytkowników i łatwość pisania lepiej dyskutować o polityce na forum komputerowym niż w jakiejś grupie na FB albo na oddzielnym portalu.

Na FB i tych portalach bądź na innych stronach w dużej mierze ma się do czynienia z farmą trolli, szczególnie te należące do PiS-u czy Konfederacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez Iri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Spindender napisał:

Ale nigdy, prze nigdy nie zrozumiem, po jaki czort ludzie wbijaja religie i polityke w strefy gdzie to kompletnie nie pasuje.

To ten sam problem jak wtedy gdy Telekomunikacja Polska zaoferowała Neostradę i w internecie zaczęły się pojawiać osoby które do niczego go nie potrzebują. Gdyby z popularnego forum wyciąć tematy dla Kowalskiego to okazałoby się że nikogo ono nie interesuje i ruch spada o 90%. Już mi napisano że mam nie mówić ludziom jak mają żyć ale przeważająca większość forumowiczów nigdy do niczego nie potrzebowała forum komputerowego tylko szukała miejsca by anonimowo poobrzucać się gnojem, no i wiadomo że najciekawiej robić to w miejscu gdy ktoś skieruje na nich swoje oczy,  osobna sprawa to moderacja pracująca pro bono, wcale mnie nie dziwi że korporacje odcinają się od forów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi