Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz Ślepego to cała wymieniona reszta to fajne towarzystwo jest :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, kadajo napisał:

Czuje się wywołany, prawie 500 filmów na BD :E
Czy to się nie liczy. :D

Ja cały czas trzymam na pamiątkę kolekcję filmów na płytach DVD, mam 5 takich samych etui każde o pojemności na 50 płyt aby to estetycznie wyglądało i leżą sobie na półce (oczywiście kolekcja składa się ze wszystkich filmów zassanych z torrentów i nagranych na płytę) :E :banan:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Send1N Zawsze mi wyglądałeś na kolekcjonera!  :P

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na zakończenie ...

*** Ringier Axel Springer

PCLAB 4ever. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i to jest dobra wiadomosc :* 

zeby tylko jeszcze kaczka został prezydentem polski ❤️ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Grandal napisał:

Jako taki przerywnik, drę jadaczkę z górnego pokładu do tych co pospali się w kajutach, że ewakuacja jest ukierunkowana na forum ITHhttps://forum.ithardware.pl/  :E

Statek o nazwie forum PCLab coraz bardziej tonie, orkiestra jak nigdy nic się nie stało gra następne utwory, a skoro kolega wypowiedział, gdzie się przenieśliśmy, to prawilnie przypominam, że jeśli ktokolwiek z użytkowników miał na tym forum cokolwiek cennego oraz wie, że dana skarbnica wiedzy przyda się w przyszłości, to nie czekać, od razu archiwizować póki jeszcze można, gdyż za chwilę będzie na to za późno. Ostatnia okazja, ostatni tydzień, ostatnie dni. Potem życie forum brutalnie się zakończy.

Archiwizować choćby części forum można na przeróżne sposoby, generując pliki HTML, programami do pobierania stron internetowych itd.

Jak chcecie, to możecie również dołączyć do kolegów, którzy już archiwizują jak najwięcej ilości tematów jak to jest tylko możliwe oraz są w stanie to zrobić oraz na podstawie tego, co im uda się zebrać stworzyć na Webarchive wersję dostępną do przeglądania po tym, kiedy forum ostatecznie dokona żywota.

https://forum.ithardware.pl/topic/8667-📝-instrukcja-wykonywania-kopii-zapasowej-tematów-z-forum-pclabpl/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Jack White napisał:

ADIOS!

Jakie ADIOS? JAKIE ADIOS?!!!!!!

Rejestruj się na ITH https://forum.ithardware.pl/

Bardzo dobrze cię pamiętam z politycznego, mam nadzieję że nie zabraknie cię na ITH.

A jak ktoś ci będzie obrażał czy prowokował to moderacja na ITH działa sprawnie, "ban tu ban tam i czas na CS'a" :E 

2 godziny temu, leelooo napisał:

no i to jest dobra wiadomosc :* 

zeby tylko jeszcze kaczka został prezydentem polski ❤️ 

Leeloo! mordeczko :przytula:

Cały śmietnik na ciebie czeka. Atoma nam zbanowali ale dostali ultimatum - albo unban atoma albo komisja!!! :E 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Jack White napisał:

No cóż, z jednej strony przykro się na to patrzy. Z drugiej zaś strony, to od dawna było tylko lewackie klepisko. Trochę mi jednak będzie brakować tego pieprzenia i dyrdymałów co po niektórych. Tego piskliwego głosu Jagulara, czy Badalamana i jego pseudonaukowej ideologii gender wołającą o pomstę do nieba. Nadworny łysy pajac Camis, TheMR i jeszcze ten ślepy obserwator. To nie mogło się udać. Ciekawe też gdzie jest mój adwersarz Gordon. Mniejsza o to. Czas spierdalać. ADIOS!

Życzę wszystkim na tym forum, żeby już nigdy nie musieli czytać twoich gównopostów, prawacki snowflake'u.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życzę wszystkim użytkownikom forum, by nie musieli słuchać ani lewackiego ani prawackiego pier**lenia

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie jest teraz glowne polskie forum o komputerach?

Chce zbudowac nowy komputer i szukam porad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary dobry spam o niczym, aż się przypominają początki forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Panowie, straszna lipa, ogólnie już nie wchodziłem często na forum. Po ilości moich postów też widać, że raczej czytałem niż pisałem ale o ile mnie pamięć nie myli to ogólnie jestem tu od 2005 roku. Zastanawiam się co dalej, bo chyba nie widać alternatyw. Nie chce mi się czytać wszystkich stron tego tematu ale jestem ciekawy jak poszły rozmowy w sprawie ewentualnego odkupu forum, czy tam składek na odratowanie. Ktoś ma jakieś info? Były rozmowy, czy nikt z rządzących nie był nawet zainteresowany podjęciem tematu? Nie ukrywam, że ja raczej należę do tych użytkowników starszych i nie korzystam z takich rzeczy jak discord, próbowałem ale nie przemawia to do mnie w ogóle i nie rozumiem fenomenu tego tworu. Chyba po prostu jestem boomerem. Czy rzeczywiście wszyscy się wybierają na ITH?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Bono[UG] napisał:

Stary dobry spam o niczym, aż się przypominają początki forum.

Jakim cudem Ty zyjesz jeszcze? Musisz miec min 60+ lat juz. Emerytura czeka! 

3 minuty temu, Piioo napisał:

Cześć Panowie, straszna lipa, ogólnie już nie wchodziłem często na forum. Po ilości moich postów też widać, że raczej czytałem niż pisałem ale o ile mnie pamięć nie myli to ogólnie jestem tu od 2005 roku. Zastanawiam się co dalej, bo chyba nie widać alternatyw. Nie chce mi się czytać wszystkich stron tego tematu ale jestem ciekawy jak poszły rozmowy w sprawie ewentualnego odkupu forum, czy tam składek na odratowanie. Ktoś ma jakieś info? Były rozmowy, czy nikt z rządzących nie był nawet zainteresowany podjęciem tematu? Nie ukrywam, że ja raczej należę do tych użytkowników starszych i nie korzystam z takich rzeczy jak discord, próbowałem ale nie przemawia to do mnie w ogóle i nie rozumiem fenomenu tego tworu. Chyba po prostu jestem boomerem. Czy rzeczywiście wszyscy się wybierają na ITH?

Klamiesz!

Jestes tu od:

" Rejestracja
5 Marca 2010"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Piioo napisał:

Czy rzeczywiście wszyscy się wybierają na ITH?

Tak. Jakieś pojedyncze osoby się przenoszą gdzie indziej bo tam mają konta. Ale większość jest już na ITH.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Biegomił napisał:

Klamiesz!
Jestes tu od:

" Rejestracja
5 Marca 2010"

Stary, ja też jestem tu od upadku polskiego forum THG z którego się wywodzę. Na PCLab miałem pierwsze konto, zrobiłem sobie przerwę odwykową od dyskusji o IT i wróciłem. Jako, że nie byłem w stanie zalogować się/odzyskać danych (nie pamiętałem na jaki mail było założone konto) to założyłem drugie. To, że ktoś jest na forum od zarania dziejów nie znaczy, że będzie miał to wpisane w rejestracji danego konta. Troszkę wstrzymaj konie z tym "kłamstwem". 

Co do stanu wody na pokładach... Chyba najwyższy czas kręcić się w okolicach kominów bo to najwyższe punkty tej łajby. Woda na górnym pokładzie już po kostki. Ważne, że jeszcze gra orkiestra. :E

Edytowane przez Grandal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest już jakaś męska decyzja gdzie się wszyscy wybieramy po 30’stym? Mimo wszystko fajnie byłoby się trzymać razem :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Piioo napisał:

Nie ukrywam, że ja raczej należę do tych użytkowników starszych i nie korzystam z takich rzeczy jak discord, próbowałem ale nie przemawia to do mnie w ogóle i nie rozumiem fenomenu tego tworu. Chyba po prostu jestem boomerem.

Ja chyba też. Kompletnie nie mogę zrozumieć jak coś takiego jak discordy, albo grupki na fejsbuku mogą być lepsze i przydatniejsze niż zwykłe forum. Na discordzie się zarejestrowałem, ale już po 1 dniu wiedziałem, że nie mam nawet ochoty tego włączać i używać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, ArgusSamuaro napisał:

Jest już jakaś męska decyzja gdzie się wszyscy wybieramy po 30’stym? Mimo wszystko fajnie byłoby się trzymać razem :) 

Większość już się przeniosła na 

https://forum.ithardware.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, ArgusSamuaro napisał:

Bylo 1000 razy , uzywaj wyszukiwarki. Zamykam .

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi