Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MisticGohan

glib - do czego to? i skad wziasc wlasciwe?

Rekomendowane odpowiedzi

nie chca mi sie ostatnio juz prawie zadne RPM'y instalowac bo podobno jakiegos glib'a mam za starego.

ciekaw jestem co to w ogole jest i co to robi w systemie.

na takiej stronce (http://rpm.pbone.net/) znalazlem sobie pare linkow do plikow glib-2-2-3-2-0 , sciagnelem dwa z nich, przeznaczone niby dla Red Hat'a 9 ale jakos nie chca sie w ogole oba instalowac, znaczy uruchamia sie to install Package ale zanim sie zdazy zdekompresowac to juz znika.

no to juz nie wiem skad i ktore mam wziac, gdyby ktos byl tak uprzejmy i mi to wytlumaczyl oraz ewentualnie dal linka do wlasciwego pliku ktory mam scignac do mojego linucha:

Red Hat 9 - jajko 2-4-20-8

a i jeszcze jedno, dalej mi modem nie chodzi pod linuxem, dostalem wprawdzie od kogos stery, nawet sie ładnie zainstalowaly, ale niestety za cholere nie moge sobie Aktywowac polaczenia ppp, zawiesza mi sie to chyba

bajdełej: kurcze fajnie ze taki dzial powstal, ten linux, jakos wczesniej nie zwrocilem uwagi,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie wiesz co sie dzieje z RPM'ami to proponuje odpalic w konsoli - tam ci wypisze bledy, a w graficznym czesto okienko po prostu znika i szukaj sobie wiartu w polu (w stderr hehehe)

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to biblioteka aplikacji napisanych w c++ i jest ci potrzebna napewno. Zainstalujesz ją z którejś płytki instalacyjnej twojego linuxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest to biblioteka aplikacji napisanych w c++ i jest ci potrzebna napewno. Zainstalujesz ją z którejś płytki instalacyjnej twojego linuxa.

no ja ją juz dawno mam , zainstalowala sie razmez linuche, problem w tym ze mam za stara a nowe sie nie chca instalowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja ją juz dawno mam , zainstalowala sie razmez linuche, problem w tym ze mam za stara a nowe sie nie chca instalowac

czesto do zainstalowania nowszych komponentow potrzbne sa nowsze wersje innych komponentow; tak jak bylo juz mowione, odpal to w konsoli i zobacz co wywala za bledy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może po prostu o chmoda chodzi..

..odpalasz te rpmy spod roota?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bash cos tam gada jak to wlaczam ze: cannot execute binary file czy jakos tak

co na to zaradzic? to sie sciagnelo dobrze (rpm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Cóż, nie grałem ani w Baldur's Gate, ani w Icewind Dale, tylko w Neverwinter Nights 1 i 2 i dla mnie, Dragon Age Origins z 2009 roku było już archaiczne i zacofane i to nie tylko graficznie ale i gameplayowo ( nigdy nie byłem fanem taktycznej i turowej walki ) - podobnie było w przypadku pierwszego Wiedźmina ale On wygrywał kreacją bohatera, Słowiańskim klimatem, językiem Sapkowskiego i ciekawym systemem walki a Origins był bardzo typową grą RPG. Może wyróżniał grę ten mroczny klimat ale tak było tylko w Origins bo zarówno DA2 jak i Inkwizycja to już zupełnie inne gry: dwójka jest kolorowa, uproszczona a akcja toczy się w jednej lokacji a Inkwizycja ma sporo naleciałości z gier MMO, dlaczego więc gracze ubzdurali sobie, że nowa odsłona będzie bliższa Origins, skoro Inkwizycja sprzedała się raczej dobrze? Od wielu miesięcy na YT były gameplaye z gry, więc trzeba być hipokrytą żeby oczekiwać czegoś, czym gra nie jest, więc obecne narzekanie to hipokryzja bo każdy wiedział, jaka ta gra będzie i tylko ktoś, kto żył gdzieś pod kamieniem mógł liczyć na to, że to będzie drugie Origins lub BG3.  
    • Pany ja do dzisiaj na Phenomie II siedzę jako mojej głównej platformie 
    • To akurat ostatni post na tym forum. Tak za drogo i o to walsni bilem od samego poczatku. Mentalnosc po tym jak wprowadzili wam limity roczne. W krotkim opisie o kurde jak przekrocze 2000 to mi stawka do gory pojdzie. Od samego poczatku wspomialem o porach roku. Ale dobra wiadomosc nie susz gaci w pokoju godzinami a suszarka zaltwi ci to w owoele ktotszym czasie. O to wlasnie chodzi po jaka cholere mam sobie rowieszac pranie po pokojach jak wzuce i mam.
    • @X-KOM.PL Dajcie Panowie jakiś konkretny rabat na klawiaturę https://www.x-kom.pl/p/638216-klawiatura-przewodowa-hyperx-alloy-origins-60.html względem ceny z komputronika https://www.komputronik.pl/product/755247/hyperx-alloy-origins-60-czarny.html    Żeby dobrze zapamiętać Waszą obecność na pclab     
    • czyli za 28 dni odłączamy pacjenta od aparatury i nastąpi wypłaczszczenie? już teraz niektóre działy np "gry" nie działają
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...