Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kornik123

Xbox360 i Monitor od Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Zaopatrzyłem się ostatnio w X'boxa 360 Slim i chce go podłączyć pod ten monitor (kliknij) wiem że jest to możliwe. Pobuszowałem trochę po allegro i znalazłem to: Xbox 360 - VGA i tu pojawia się problem do tych dwóch Jacków potrzebna mi jest przejściówka na jeden do głośników przy monitorze - znalazłem kilka przejściówek ale nie wiem co wybrać(który byłby lepszy) więc tak:Ten lub ten. Działało by to? Jeśli tak to proszę jeszcze powiedzieć czy kupić takie jak te podróby czy ten VGA oryginał do X'boxa i jakąś markową i porządną przejściówkę/adapter na ten 1 jack (i od razu podać jakąś aukcje z allegro z tym lepszym okablowaniem). Z góry dziękuję i proszę o szybką odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak. Po pierwsze są tematy zbiorcze od takich pytań. Nie trzeba zakładać nowego, ale jako, że jesteś nowy to Ci wybaczamy :E Kabel VGA kupuj TYLKO I WYŁĄCZNIE oryginalny M$ lub BigBen. Wiem, że trochę za nie zapłacisz, ale jest to na 100% dobrej jakości kabel, który nie zepsuje Ci jakości obrazu ;) W tym przypadku jakość kabla ma znaczenie, bo jest to sygnał analogowy, a nie cyfrowy tak jak w przypadku np. HDMI. Tam praktycznie na każdym kablu będzie taka sama jakość. Co do tych przejściówek to będzie to działać i nie trzeba, żadnych firmowych (o ile takie dostaniesz). Kup jeden, albo drugi. Obydwa będą dobre. To by było na tyle. Ogólnie dobrze wykombinowałeś jak to podłączyć :E Chociaż dla mnie taki monitorek strasznie mały i coś większego by się przydało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz mozliwośc podłączenia pod tv hd to nie polecam podłączac pod monitor, chyba ze posiada wejście HDMI.

Sam niedawno sprawdzałem jak to działa...

Podpiąłem kablem od microsoftu VGA za 70 zł i obraz z monitora Samsung 24" 1080p był słaby w porównaniu do obrazu z telewizora FULLHD samsunga 42", głównie rozchodzi się o jakość kolorów i ostrość, na kablu HDMI obraz jest ostry jak żyleta, i kolory są bardziej żywe.

Próbowałem wyregulować to ustawieniami monitora, ale nie da rady...

Więc jestli monitor PC do konsoli to tylko z wejściem HDMI...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście te tanie kable z allegro są kiblowate, i nie polecam, mi sie jeden poprostu porwał.

Kupiłem w MM za 80zł, z metalowym odzieniem kabelek, i wszystko wsiu.

Różnicy w jakości nie zauważyłem, tylko w jakości wykonania.

Możesz śmiało brać ten za 20zł, ale musisz być cholernie delikatny z nim. I miej gdzieś jakąś wieżę, żeby podłączyć dzwięk, chyba ze masz inne sposoby.

Jakość na takim monitorku będzie dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście te tanie kable z allegro są kiblowate, i nie polecam, mi sie jeden poprostu porwał.

Kupiłem w MM za 80zł, z metalowym odzieniem kabelek, i wszystko wsiu.

Różnicy w jakości nie zauważyłem, tylko w jakości wykonania.

Możesz śmiało brać ten za 20zł, ale musisz być cholernie delikatny z nim. I miej gdzieś jakąś wieżę, żeby podłączyć dzwięk, chyba ze masz inne sposoby.

Jakość na takim monitorku będzie dobra.

tam gdzieś w środku pisałem o przejściówce/adapterze na 1 jack. Więc ja będę brał tą przejściówkę/adapter bo przy monitorku mam wejście tylko na 1 (nie 2) więc żadna wieża mi nie jest potrzeba wystarczy ta przejściówka. - mój inny sposób ;)

Dzięki wszystkim, na przyszłość bd szukał takich podobnych tematów, ale proszę jeszcze o poradę bo nie mam TV plazmy ani nic, zwykły CRT(dlatego nie mam żadnego gniazda HDMI więc szukałem sposobu żeby podłączyć to pod monitor) i proszę żebyście napisali czy mam tak zrobić jak napisałem wcześniej czy na tym TV (kliknij) odbiór będzie taki jak na tym monitorze czy gorszy? I czy jak będę podłączał pod ten monitor to musi być podłączony do kompa(mam tylko jedno wejście VGA przy monitorze) czy wystarczy jak będzie podłączony do sieci/zasilania, bo nigdzie nie mogę wyczytać czy trzeba podłączać do kompa czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro znalazłem ten kabel VGA chyba oryginał 23zł :0 i takie pytanie czy wejście to pasuje do Xbox`a 360 slim`a i czy to oryginał(nie jestem pewien czy nie powinno pisać na opakowaniu Microsoft) oraz czy te kable audio to mini jack bo po zdjęciu mi trudno poznać i nie znam rozmiaru jaki ma mini jack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro znalazłem ten kabel VGA chyba oryginał 23zł :0 i takie pytanie czy wejście to pasuje do Xbox`a 360 slim`a i czy to oryginał(nie jestem pewien czy nie powinno pisać na opakowaniu Microsoft) oraz czy te kable audio to mini jack bo po zdjęciu mi trudno poznać i nie znam rozmiaru jaki ma mini jack

ta przejściówka na vga to wokół tych audio ma takie koperty/obrączki(nie wiem jak to się nazywa) to jak jest ten adapter z 2 jack na 1 jack (ten adapter) to nie będzie mi to kolidować (nie zepnę tego)? w razie jakby kolidowało moge to wokół oderwać(nic się z tym nie stanie)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na alledrogo kabel VGA kosztuje 10zł :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie jakość kabla VGA najzwyczajniej w świecie jest beznadziejna :) Tylko Hdmi-Dvi albo samo Hdmi wchodzą w grę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź, daruj sobie rekomendowanie kabla VGA za 10 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciętny użytkownik i tak nie zobaczy na monitorze (podkreślam, monitorze) za dużej różnicy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób najlepiej tak - tani kabel HDMI + przejścióweczka z HDMI na DVI - dźwięk podłączasz do wieży rozwalając kabel dołączony z konsolą (muszą być podłączone jednocześnie). Ja tak zrobiłem i miałem zaciesz, bo zrobiłem Micro$oft w konia i przy okazji zaoszczędziłem kasę na kabel AUDIO :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób najlepiej tak - tani kabel HDMI + przejścióweczka z HDMI na DVI - dźwięk podłączasz do wieży rozwalając kabel dołączony z konsolą (muszą być podłączone jednocześnie). Ja tak zrobiłem i miałem zaciesz, bo zrobiłem Micro$oft w konia i przy okazji zaoszczędziłem kasę na kabel AUDIO :P

możesz mi to wytłumaczyć "dźwięk podłączasz do wieży rozwalając kabel dołączony z konsolą (muszą być podłączone jednocześnie)" bo nie rozumiem

i wrzucić jakieś fotki jak to zrobiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz rozebrać wtyczkę od kabla bo inaczej nie zmieścisz hdmi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ostatnie pytanie czy komputer musi być włączony a monitor do niego podłączony żeby to wszystko działało? Bo na tym filmie - (kliknij) - facet ma włączony komputer a w komentarzach nie znalazłem na to odpowiedzi. W monitorze mam wejścia: line in(zasilacz) ac in(głośniki przy monitorze) no i jedno wejście vga. Więc niech ktoś napisze czy musi być włączony komputer i do niego podłączony monitor bo nie wiem? Czy wystarczy jeśli będzie podłączony do prądu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- ten filmik wyjaśnia jak "rozwalić" kabel :P

W monitorze mam wejścia: line in(zasilacz) ac in(głośniki przy monitorze) no i jedno wejście vga. Więc niech ktoś napisze czy musi być włączony komputer i do niego podłączony monitor bo nie wiem? Czy wystarczy jeśli będzie podłączony do prądu?

Komputer nie ma nic do tego, ale skoro chcesz, by niezależnie od podłączonych kabli włączać konsolę bez ciągłego przełączania, musisz kupić splitter dostępny na allegro, np. tutaj:

http://allegro.pl/rozdzielacz-splitter-sygnalu-vga-1-na-2-sk31b-i1213018831.html

http://allegro.pl/splitter-adapter-dvi-i-vga-3xrca-cinch-i1205442170.html

Tylko pamiętaj, że nie będziesz mógł mieć włączonego jednocześnie komputera i konsoli, bo nie da się wyświetlić dwu obrazów jednocześnie :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- ten filmik wyjaśnia jak "rozwalić" kabel :P

Komputer nie ma nic do tego, ale skoro chcesz, by niezależnie od podłączonych kabli włączać konsolę bez ciągłego przełączania, musisz kupić splitter dostępny na allegro, np. tutaj:

http://allegro.pl/rozdzielacz-splitter-sygnalu-vga-1-na-2-sk31b-i1213018831.html

http://allegro.pl/splitter-adapter-dvi-i-vga-3xrca-cinch-i1205442170.html

Tylko pamiętaj, że nie będziesz mógł mieć włączonego jednocześnie komputera i konsoli, bo nie da się wyświetlić dwu obrazów jednocześnie :E

właśnie chodzi mi o to żeby komputer w tym czasie nie chodził o sam monitor czyli mam to rozumieć ze sam monitor by działał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki all za czas poświęcony mi, właśnie idę kupić kabelek i przejścióweczkę do mediamarktu i pykać na moim xboxie.

Proszę o zamknięcie tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki all za czas poświęcony mi, właśnie idę kupić kabelek i przejścióweczkę do mediamarktu i pykać na moim xboxie.

Proszę o zamknięcie tematu.

Osobiście kupiłbym ten cały szajs na allegro, ponieważ MM jest dla idiotów - ceny znacznie wyższe niż wartość produktu. I tutaj mówię na poważnie.

Co do czasu - nmzc, miło pomagać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...