Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

qjin

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Łamiąc jego twór z tym czystym niebem i słoneczkiem? Dla mnie te dwie rzeczy przekreślają zwiazek z CP2020 a jego wypowiedź odnośnie tego traktuje jako "nie będę pluł na moje przyszłe pieniądze"

:lol2:

Rozumiem, że wiesz lepiej jak ma to wyglądać niż sam twórca tego systemu, spoko, fajnie :lol2: Ta gra od samego początku tworzona jest ściśle z wytycznymi Pondsmitha i jeśli miało być słoneczko w trailerze, to słoneczko było. Ja wiem, ze to się trochę kłóci z tym co można znaleźć w podręczniku ("słońce nigdy nie świeci", "gwiazdy nigdy się nie pokazują") ale chyba zapominasz przecież, że to gra wideo, która posiada cykl dobowy oraz pogodowy. Przecież nie da się osadzić akcji tylko w jednym, monotematycznym settingu wizualnym odnoszącym się do warunków panujących na zewnątrz. Przecież zaraz byłby płacz, że ludzie dostają depresji od gapienia się w krople deszczu rozbijające się o chodnik. Uwierz mi, że sam byś tym rzygał po jakimś czasie. Co innego tworzyć sobie świat w głowie czytając wersy tekstu, co innego siedzieć kilka godzin i wpatrywać się w to na TV/monitorze. To fabularna gra z otwartym światem i ciężko, aby w takowej nie znalazły się "normalne" warunki atmosferyczne. Tu już wchodzimy raczej w aspekt czysto projektowy samej struktury świata. No i to tylko trailer, w samej grze nie zabraknie pewnie i tego ukochanego deszczu czy też metropolii skąpanej w mroku czy mgle. Nie wiem po co bić o to pianę. Nad tym tytułem pracuje kilkaset osób, z jakiegoś powodu podjęli taką a nie inna decyzję, nie sądzisz? No i to Cyberpunk 2077, nie 2020 o czym większość zapomina chyba. Gra czerpie garściami z papierowego pierwowzoru, ale ma też miejsce na swoją własną wizję świata. Nie wiem co w tym takiego strasznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie 10 x lepszy przecież to 2077 :D Wtedy HDR to już nawet w zegarkach i na video kurtkach mieli :E

I internet wszędzie, tam szaleli netrunnerzy, nie to co u nas 10Gb/s, ale 1Eb/s DL i UL. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

khadzad przypomina mi takiego min/maxera jeszcze z czasów jak grałem w papierowe D&D, potrafili z krzykiem przerywać sesję i krzyczeć na DMa, że w podręczniku nie ma takiej zasady albo, że wg. tego i tamtej zapomnianej i olanej przez wszystkich zasady coś mu się należy, o mało co mu by ten podręcznik z ręki nie wypadł. Szybko się z taką osobą żegnaliśmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

khadzad przypomina mi takiego min/maxera jeszcze z czasów jak grałem w papierowe D&D, potrafili z krzykiem przerywać sesję i krzyczeć na DMa, że w podręczniku nie ma takiej zasady albo, że wg. tego i tamtej zapomnianej i olanej przez wszystkich zasady coś mu się należy, o mało co mu by ten podręcznik z ręki nie wypadł. Szybko się z taką osobą żegnaliśmy.

U nas tak nie było w Warhammerze, Neuroshimie, D&D itd, jakoś sesje zawsze wychodziły, miałem stałe towarzystwo z którym grałem no i CP2020 też. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas tak nie było w Warhammerze, Neuroshimie, D&D itd, jakoś sesje zawsze wychodziły, miałem stałe towarzystwo z którym grałem no i CP2020 też. :)

Też miałem, ale znajomy znajomego usłyszał, że gramy, oczy jak 5zł i czy on też może :heu:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od innych osób będących graczami fabularnymi, tak samo nie wiem jaki ty podręcznik czytałeś ale chyba nie CP2020, bo nie przypominam sobie aby ktoś opisywał go jako zbliżony do blade runnera.

Gdzie w podręczniku? Bo to jaką ktoś sobie wizję tworzył mi nie przeszkadza. Szukam potwierdzenia papierowego. Natomiast to o czym pisze znajdziesz na stronie 186(angielska wersja) a strone nizej znajdziesz bibliografie z pozycjami które też tak przedstawiają Cyberpunk.

:lol2:

Rozumiem, że wiesz lepiej jak ma to wyglądać niż sam twórca tego systemu, spoko, fajnie :lol2: Ta gra od samego początku tworzona jest ściśle z wytycznymi Pondsmitha i jeśli miało być słoneczko w trailerze, to słoneczko było. Ja wiem, ze to się trochę kłóci z tym co można znaleźć w podręczniku ("słońce nigdy nie świeci", "gwiazdy nigdy się nie pokazują") ale chyba zapominasz przecież, że to gra wideo, która posiada cykl dobowy oraz pogodowy. Przecież nie da się osadzić akcji tylko w jednym, monotematycznym settingu wizualnym odnoszącym się do warunków panujących na zewnątrz. Przecież zaraz byłby płacz, że ludzie dostają depresji od gapienia się w krople deszczu rozbijające się o chodnik. Uwierz mi, że sam byś tym rzygał po jakimś czasie. Co innego tworzyć sobie świat w głowie czytając wersy tekstu, co innego siedzieć kilka godzin i wpatrywać się w to na TV/monitorze. To fabularna gra z otwartym światem i ciężko, aby w takowej nie znalazły się "normalne" warunki atmosferyczne. Tu już wchodzimy raczej w aspekt czysto projektowy samej struktury świata. No i to tylko trailer, w samej grze nie zabraknie pewnie i tego ukochanego deszczu czy też metropolii skąpanej w mroku czy mgle. Nie wiem po co bić o to pianę. Nad tym tytułem pracuje kilkaset osób, z jakiegoś powodu podjęli taką a nie inna decyzję, nie sądzisz? No i to Cyberpunk 2077, nie 2020 o czym większość zapomina chyba. Gra czerpie garściami z papierowego pierwowzoru, ale ma też miejsce na swoją własną wizję świata. Nie wiem co w tym takiego strasznego.

Biorąc pod uwagę jego wypowiedź sprzed dwóch miesięcy ta jego wypowiedź byśmy wyluzowali brzmi jak bronienie swoich pieniędzy. Jego stopnia zaangażowania rzeczywistego nie znamy i nie poznamy. Możemy dodać też aspekt jego własnych słów "Sunshine and Cyberpunk don't mix" oczywiście to było we fragmencie KIEDY grać w tego rpga(czyli jak jest ładna pogoda nie bądź idiotą i wyjdź) ale bardzo ładnie podkreśla że to nie pasuje do klimatu i tyle. I nie, nie da się zadowolić wszystkich. Tak jak mi nie odpowiada to niebo, tak innym nie odpowiadałoby ponure miasto. Ale jak ktoś pisze, że pokazali klimat Cyberpunka to zostaje sie śmiać.

I daj spokój, warunki pogodowe i cykle dnia i nocy można spokojnie pokazać bez tej hawajskiej i czysciutkiej pogody.

Nie obrażaj mnie. To Mistrz gry kreuje świat i to on jest prawem. Jak mi się nie podobał to sam rezygnowałem z danej sesji a wszelkie uwagi omawiałem z nim po sesji. To że ty jak widać masz w zwyczaju obrażać wszystko co się z tobą nie zgadza nie oznacza, że każdy tak robi.

Edytowane przez khadzad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że teraz jest coś takiego jak usuń z grupy.

Kiedyś było usuń z domu i załatwiało się to ręcznie :E

Rzut kościami o ścianę :lol2:

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Mistrz gry kreuje świat i to on jest prawem.

O ironio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak komuś nie pasuje mistrz gry to z nim nie gra.

Proste.

Nie będzie pasował mistrz gry w postaci redów. Zmień grę :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież mają być zmienne warunki atmosferyczne więc o czym tu mowa? Ktoś broni w fikcyjnej wizji przyszłości wprowadzić różne opary i wyziewy które zmieniają intensywność?

Nad Krakowem też jest czasem mniejszy, a czasem większy smog. :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak komuś nie pasuje mistrz gry to z nim nie gra.

Proste.

Nie będzie pasował mistrz gry w postaci redów. Zmień grę :E

O dokładnie. Ale można w ten sposób niż "o jejku jejku dzieciństwo zniszczone". Chłop sie zachowuje nie kulturalnie bo ktoś śmie krytykować twór jego ukochanych redów.

Patrząc na trailer - nie zagram. Zobaczymy jak to będzie gdy będą gameplaye i reszta materiałów, może zmienie zdanie, może nie. Może nigdy nie zagram może poczekam aż stanieje do 30 złotych i wezmę jakąś używkę za 15(wątpie wtedy pewnie wyjdzie coś ciekawszego:P). Ale prawo do opinii i krytyki mam. Szczególnie, że nie krytykuje idiotyzmów typu "bohater jest biały" tylko coś co dla mnie miało kluczowe znaczenie czyli klimat który jest mocno tworzony też przez pogode

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież mają być zmienne warunki atmosferyczne więc o czym tu mowa? Ktoś broni w fikcyjnej wizji przyszłości wprowadzić różne opary i wyziewy które zmieniają intensywność?

Nad Krakowem też jest czasem mniejszy, a czasem większy smog. :lol2:

Ważne są wymagania Czy grafe zmieniać a nie jakieś chmurki.

Smok :naughty:

Nawet Odin wie, że Smoki sa w Krakowie, crush co z tobą

Edytowane przez Pulpit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O dokładnie. Ale można w ten sposób niż "o jejku jejku dzieciństwo zniszczone". Chłop sie zachowuje nie kulturalnie bo ktoś śmie krytykować twór jego ukochanych redów.

Patrząc na trailer - nie zagram. Zobaczymy jak to będzie gdy będą gameplaye i reszta materiałów, może zmienie zdanie, może nie. Może nigdy nie zagram może poczekam aż stanieje do 30 złotych i wezmę jakąś używkę za 15(wątpie wtedy pewnie wyjdzie coś ciekawszego:P). Ale prawo do opinii i krytyki mam. Szczególnie, że nie krytykuje idiotyzmów typu "bohater jest biały" tylko coś co dla mnie miało kluczowe znaczenie czyli klimat który jest mocno tworzony też przez pogode

Doczekam się tego opisu? Wrzuć png.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet Odin wie, że Smoki sa w Krakowie, crush co z tobą

Nie wiem ja tylko zimnego Leszka widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doczekam się tego opisu? Wrzuć png.

Chłopie podałem ci dokładną stronę podręcznika do CP2020 w wersji angielskiej. Zapewniam cię, że jak wpiszesz to do wyszukiwarki wraz ze słówkiem pdf znajdziesz to w chwile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę jego wypowiedź sprzed dwóch miesięcy ta jego wypowiedź byśmy wyluzowali brzmi jak bronienie swoich pieniędzy. Jego stopnia zaangażowania rzeczywistego nie znamy i nie poznamy. Możemy dodać też aspekt jego własnych słów "Sunshine and Cyberpunk don't mix" oczywiście to było we fragmencie KIEDY grać w tego rpga(czyli jak jest ładna pogoda nie bądź idiotą i wyjdź) ale bardzo ładnie podkreśla że to nie pasuje do klimatu i tyle. I nie, nie da się zadowolić wszystkich. Tak jak mi nie odpowiada to niebo, tak innym nie odpowiadałoby ponure miasto. Ale jak ktoś pisze, że pokazali klimat Cyberpunka to zostaje sie śmiać.

I daj spokój, warunki pogodowe i cykle dnia i nocy można spokojnie pokazać bez tej hawajskiej i czysciutkiej pogody.

Przytoczyłbyś źródła tych jego wypowiedzi? Sam bym z ciekawości z chęcią to przeczytał.

Trochę wszystko wyolbrzymiasz moim zdaniem. Całe zło jest wynikiem tego, że w trailerze było słońce i chmurki. To trochę zbyt pochopne wyciąganie wniosków chyba. Pokazali na zwiastunie klimat, bardzo dosadny, zarówno "Cyberpunka" jak i "cyberpunka". Do tego nie można mieć żadnych wątpliwości. Jest po prostu trochę inaczej. I tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą to by było ciekawe zjawisko jakby ta gra wyszła i okazała się totalnym badziewiem. Taki Risen 3 od CDPR. :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@khadzad

Przykro mi ale nie dysponuję podręcznikiem, myślałem, że masz książkę i w dobie telefonów 4k filmów, selfi, instagramów nie będzie to dla ciebie problemem.

Edytowane przez Kazubin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie podałem ci dokładną stronę podręcznika do CP2020 w wersji angielskiej. Zapewniam cię, że jak wpiszesz to do wyszukiwarki wraz ze słówkiem pdf znajdziesz to w chwile.

No to lecimy jak podręcznik, dokładny cytat

And it always rains. Every day should be grim, gloomy and overcast. The stars never come out. The sun never shines. There are no singing birds, no laughing children. (The last bird died in 2008 and the kid are grown in vats.) The ozon layer decayed, the greenhouse effect took over, the sky is full of hydrocarbons and the ocean full of sludge. Nice place*

* Okay, we're exaggerating. But not much

https://xarxasuportmutueixdreta.files.wordpress.com/2014/02/cyberpunk-2020-cp3002-core-manual-2nd-edition.pdf

Jakoś zabawne, że wszyscy pomijają ten drobny element, podręcznik to wskaźnik na drodze, a nie cholerna biblia. Gdyby brać dosłownie to co w niej opisali gra nie miałaby sensu, bo wszyscy byliby MARTWI. Ogarnij się. Opis w podręczniku ma pokazać GMowi jaki klimat ma trzymać, żeby poczuł jak to wygląda, a wy robicie z tego święte słowa proroka. Jak w jakiejś książce czytasz "bohater poruszył się w mgnieniu oka" to myślisz, że dosłownie poruszył się z prędkością światła łamiąc wszystkie prawa fizyki czy myślisz "ok ziomek jest szybki", nie wiem po co pytam, bo znam odpowiedź.

Edytowane przez Pulpit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w sumie wiadomo dlaczego kolega nie chciał ochoczo pochwalić się tekstem z podręcznika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś zabawne, że wszyscy pomijają ten drobny element, podręcznik to wskaźnik na drodze, a nie cholerna biblia. Gdyby brać dosłownie to co w niej opisali gra nie miałaby sensu, bo wszyscy byliby MARTWI. Ogarnij się. Opis w podręczniku ma pokazać GMowi jaki klimat ma trzymać, żeby poczuł jak to wygląda, a wy robicie z tego święte słowa proroka. Jak w jakiejś książce czytasz "bohater poruszył się w mgnieniu oka" to myślisz, że dosłownie poruszył się z prędkością światła łamiąc wszystkie prawa fizyki czy myślisz "ok ziomek jest szybki", nie wiem po co pytam, bo znam odpowiedź.

I co ja mam Ci poradzić, że ty czytasz książki które nie dość, że kłamią to jeszcze mają powolnych bohaterów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień/noc.

35186106_10155287522911097_2550714105669353472_n.jpg?_nc_cat=0&oh=fa93a2bca4eb78edb6ebf06747f46977&oe=5BBD5149

35143010_10155287525516097_1179623805912350720_n.jpg?_nc_cat=0&oh=9af3b03c8896f0ecd1ff57104bbfce33&oe=5BAF0795

Edytowane przez Kszyrztow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyobraźcie sobie to powolne przejście, nadchodzący zmrok, zapalające sie latarnie, neony coraz wyraźniejsze na tle panoramy miasta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za jasno. W nocy powinien być taki smog żeby nie było nic na dalej niż 3 metry widać.

I konsole by lżej miały!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi