Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

karol2444

Czy CPU/NB Voltage – powinno być takie samo, jak napięcie CPU

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie CPU/NB powinno być takie same jak napięcie CPU po OC jak np napięcie CPU jest 1.5 to CPU/NB zmienić na 1.5 ??? czy może się procesor spalić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka płyta główna?

nie wiem czy dobrze rozumiem twoje pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gigabyte ga-990xa-ud3 chodzi o to że mam podkręcony procesor i napięcie ustawione na na rdzeniach 1.5

W Biosie jest też zmiana napięcia CPU/NB jest ustawione na AUTO a gdzieś przeczytałem że napięcie tego powinno być takie same jak na CPU tzn w moim wypadku 1.5 czy zostawić to na Auto ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee.... a co ty za procesor podkreciłeś i do jakiej wartości? bo troche duże to napiecie jednak dałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wolno kręcić na Auto, zazwyczaj powoduje to straszne zawyżanie napięć. Napięcie NB z tego co pamiętam ma się nijak do napięcia CPU. Ustaw wszystko na DEFAULT (najlepiej zrób CLEAR CMOS) i sprawdź w biosie jakie napięcie jest na CPU i jakie na NB. NB właściwie się podkręcało tylko przy bardzo dużym overclockingu procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

athlon x4 620 oc 2.6 do 3.6 i musiałem dać takie napięcie bo jak zmniejszę to occt wali błędami.

A jak chodzi o bios tzn nie mam wszystkiego na auto tylko na manual i jak się nie mylę to cpu/nb ma chyba 1.2 napięcie zara zrobię fotkę z biosu napięć i wrzucę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przy niższym napięciu ile mogłeś uzyskać? Bo teoretycznie nie ma sensu tak żyłować proca bo może sie okazać ze przyrost jest znikomy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ale przy napięciu 1.5 do tego odblokowane l3 max temp 55 stopni.

Mam jeszcze inny problem ale to już chyba musi być slot w płycie walnięty dziwnym trafem pci-e pracuję jako x8 a nie x16 gdzie w biosie mam wszystko ustawione na pci-e, karta w slocie pci-e x16 ale cały czas pracuję w trybie x8 ;/

Zapodam fotke z Cpu-z i Gpu-z

http://imageshack.us/photo/my-images/837/gpuzcpuz.png/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi o temperaturę tylko o to, ze takie napięcie to już górna granica względnego ryzyka i może sie okazać ze to 100 MHz nie zrobi ogromnej różnicy a napięcie będzie stanowczo niższe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...