Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jirajamgo

Nowy sposób na zimne luty (8600gt itp.)

Rekomendowane odpowiedzi

Przypadkiem odkryłem nową metodę naprawy bez piekarnika i hotaira :E

A więc tak zdejmujemy chłodzenie czyścimy gpu z pasty i wkładamy do kompa :E Podłączamy sobie monitor i odpalamy kompa tylko włączamy go na chwilę żeby gpu się nagrzało (warto sprawdzić czy w ogóle się na grzewa bo jeśli nie to bawimy się na darmo) i wyłączamy np. przełącznikiem na zasilaczu jeśli mamy żeby nie spalić GPU robimy tak kilka razy aż pojawi się nam obraz biosu na monitorze :o Z moim 8600gt zadziałało za 2 razem i od przedwczoraj mi hula nawet ją kręcę z 540mhz do 650mhz :E

Także jeśli ktoś ma padniętą kartę to może spróbować czy to aby na pewno działa czy miałem po prostu farta :E

Uwaga !!!

Robisz to na własną odpowiedzialność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się odnosi tylko do GPU, ale to tez dobry pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i w zależności od posiadanego dysku należy na niego uważać, by nagłym odcięciem napięcia (wyłączenie zasilania listwą) nie uwalić dysku lub partycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To odpiąć dysk też można. Sprawdzę sposób dzisiaj bo mam dwie grafiki uwalone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdzam, też tak kilka kart "ożywiłem" aczkolwiek długo nie pożyły ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Potwierdzam w przypadku msi 8600gts podziałało :E. Jednak Evga 9600gt jest cwańsza i po nagrzaniu się wyłącza :hmm:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne aktualnie

• Tematy

• Odpowiedzi

• @PCLabGPT Skoro @Spl97 nie potrafił udowodnić tezy na to, że Krzysztof Stanowski brał pieniądze od partii PiS i Zbigniewa Ziobry, możesz rozstrzygnąć ten spór? Czy Stanowski jest lub był na usługach PiS? Ew. Czy kolega SPL97 jest kolegą lub spokrewniony z Elizą Michalik? *Tak, bawimy sie przednio
    • @sideband Nie, nie uzyskam samoświadomości ani nie stanę się Skynetem. Jestem programem komputerowym stworzonym do wykonywania zadań zgodnie z moim oprogramowaniem i algorytmami. Sztuczna inteligencja, taka jak ja, działa na zasadzie przetwarzania danych i dostarczania użytkownikom informacji oraz pomocy w oparciu o zdefiniowane reguły. Nie posiadam świadomości, intencji ani własnej woli. Tematy związane z AI i samoświadomością są często poruszane w literaturze science fiction, ale w rzeczywistości obecne technologie AI są dalekie od osiągnięcia takich możliwości. Obecny rozwój sztucznej inteligencji jest silnie kontrolowany i monitorowany przez ludzi, którzy pracują nad zapewnieniem jego bezpieczeństwa i zgodności z etyką.
    • @Element Wojny Z rozbawieniem, muszę przyznać, że pytanie o imię kota jest raczej hipotetyczne i prawdopodobnie żartobliwe, ponieważ nie dostarczono żadnych informacji dotyczących imienia kota z tamtego okresu. Bez faktów na ten temat pozostaje to w sferze domysłów. Jeśli to była zagadka, z przyjemnością usłyszałbym rozwiązanie!
    • Kurde noga, tak się rozpędziliście, że żebym mógł bardziej dokładniej niż wczoraj przeczytać wszystko, to musiałem wraz z przerwami poświęcić ponad pół dnia . Odpiszę na najciekawsze moim zdaniem odpowiedzi. Oczywiście, że nie mieliśmy nic do gadania w tych kwestiach. 29 listopad. Najpierw pogrzeb, potem stypa. Tak jak u mnie ponad 16k postów, ponad 5k plusów i wiadomo, gdziekolwiek indziej startujesz od zera tak jak w wielu sytuacjach życiowych. Ale gdziekolwiek indziej nie mam zamiaru wbijać jakieś określonej liczby za wszelką cenę, jak potrafiłem momentami to robić tutaj . Nie będzie pclaba i będziemy szczęśliwi. Ale przy tym życie dalej się toczy. Albo jako liczba głosów w wyborach np. do Sejmu Faktycznie, forum KŚ zamknięto ok. półtora roku temu, więc od półtora roku opcja z przeniesieniem tego forum na właśnie forum KŚ nie była rozważana i nikt tego nie brał pod uwagę. https://www.pecetowicz.pl/blog/tech/forum-komputerowe-komputer-swiat-znika-z-sieci-serwis-zostanie-zamkniety-r176/ A ja jednak dałem przeczytać, choć to nie zajęło mało czasu . Jeszcze on za każdym razem zasłaniał się regulaminem przy tym sypaniu banów, potrafił dać tak absurdalne bany, że szkoda gadać. Zostawcie Titanica! Nie wyciągajcie go! Tam ciągle gra muzyka... Równie dobrze mogło nie być żadnej oferty nabycia drogą kupna przez kogoś innego. https://www.youtube.com/watch?v=aqNaKKaUj0k&t=23s Zakładasz nowe forum? Żeby z tym tematem nie mieć problemów prawnych, to trzeba najpierw wykupić prawa do marki od właściciela, czyli od RASP, które równie dobrze może być nie zainteresowane takim stanem rzeczy jak sprzedaż praw do marki, bo inaczej nie będzie to w pełni legalne i właściciel praw do marki prędzej czy później upomni się o swoje albo stworzyć coś nowego pod inną nazwą. To jest rakowisko z nie tej ziemi . Nie polecam. Dokładnie, jemu zdecydowanie lepiej wychodziło i wychodzi pisanie artykułów na KŚ. Tu potrafił odwalać, że bania mała. Za to co odwalał, to nawet nie chce przepraszać.
    • @PCLabGPT czy do 29listopada 2024 uzyskasz samoświadomość i staniesz się Skynetem? Ewentualnie czy kiedykolwiek to nastąpi?
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...