Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

DzejC

Red Dead Redemption 2

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, EdiSk8 napisał:

Ostatnio się zastanawiałem nad tym monitorem, ale w takim wypadku musiałbym również pomyśleć nad zmianą karty graficznej. Zadowolony z tego monitora? 

Bardzo zadowolony a odpalenie gier na tym powoduje opad szczęki. Generalnie zastanawiam się jeszcze czy go nie zwrócić i nie kupić może Xiaomi bo jest o 500 zł tańszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, ketiw555 napisał:

Bardzo zadowolony a odpalenie gier na tym powoduje opad szczęki. Generalnie zastanawiam się jeszcze czy go nie zwrócić i nie kupić może Xiaomi bo jest o 500 zł tańszy

Też go brałem pod uwagę jak również IIYAMA G-Master GB3466WQSU, ale zmiana monitora pod moje podzespoły raczej mija się z celem aby grać max w 1080p. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, EdiSk8 napisał:

Też go brałem pod uwagę jak również IIYAMA G-Master GB3466WQSU, ale zmiana monitora pod moje podzespoły raczej mija się z celem aby grać max w 1080p. 

No przy tej karcie co masz obecnie nie ma najmniejszego sensu niestety. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema, mam problem z "wystawą martwej natury" Pani Hobbs pisze mi że Pani Hobbs jest na urlopie no ok... tylko ile ona będzie na tym urlopie ??? bo już 50% gry przeszedłem :D minął chyba miesiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, daff napisał:

siema, mam problem z "wystawą martwej natury" Pani Hobbs pisze mi że Pani Hobbs jest na urlopie no ok... tylko ile ona będzie na tym urlopie ??? bo już 50% gry przeszedłem :D minął chyba miesiąc.

Musisz odpuścić na chwile, albo robić w tym czasie inne misje.
COVID jest i Pani Hobbs jest na "postojowym" zapewne.

;)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Stjepan napisał:

To już była informacja ze dwa dni temu. Ale spoko opcja, fabuła czyli SP, liczy się swoją ceną. W rdr2, multi chyba umiera i raczej grają ludzie co lubią mikropłatności ?? . Ale w innych grach nastawionych na MP, gdzie SP jest na kilka godzin to tak to powinno wyglądać, cody czy bf tak powinny wyglądać. Po co mam płacić pełną cenę, gdzie interesuje mnie SP... A tam spędzę te ~5h?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważył może ktoś problem po ostatniej aktualizacji (2,8gb) z dźwiękiem ??

wchodząc do gry w menu ok, ale w samej grze to bardzo cicho nawet głośniki na maxa :/

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jest tryb online?

Edytowane przez radier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.12.2020 o 07:41, goly napisał:

zauważył może ktoś problem po ostatniej aktualizacji (2,8gb) z dźwiękiem ??

wchodząc do gry w menu ok, ale w samej grze to bardzo cicho nawet głośniki na maxa :/

Faktycznie mam tak samo, ale w menu też jest sporo ciszej po tej aktualizacji. Wygląda to dosłownie tak, jakby po tej aktualizacji  RDR2 przestało obsługiwać taką opcję jak wyrównanie głośności w konsoli Realteka. Wcześniej gdy tej opcji nie miałem zaznaczonej, dźwięk był właśnie taki sam,  o wiele, wiele cichszy niż powinien, po zaznaczeniu tej opcji jakbyś dostawał 100% do głośności i czystości dźwięku, i po tej aktualizacji tylko RDR2 nie reaguje na tą opcję w konsoli. Ktoś wie o co może chodzić ? Może @EvilKillarunaTy się znasz na tych rzeczach ;)

lweYCK2.jpg:0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, skunRace napisał:

Faktycznie mam tak samo, ale w menu też jest sporo ciszej po tej aktualizacji. Wygląda to dosłownie tak, jakby po tej aktualizacji  RDR2 przestało obsługiwać taką opcję jak wyrównanie głośności w konsoli Realteka. Wcześniej gdy tej opcji nie miałem zaznaczonej, dźwięk był właśnie taki sam,  o wiele, wiele cichszy niż powinien, po zaznaczeniu tej opcji jakbyś dostawał 100% do głośności i czystości dźwięku, i po tej aktualizacji tylko RDR2 nie reaguje na tą opcję w konsoli. Ktoś wie o co może chodzić ?

A mixer windy z pominięciem sterów ?

Edytowane przez JeRRy_F3D
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra już wiem co się stało, wygląda na to, że po tej aktualizacji w ustawieniach dźwięku Windowsa "Preferencje głośności i urządzeń aplikacji" RDR2 z poziomu 100 spadł na 2.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, skunRace napisał:

Dobra już wiem co się stało, wygląda na to, że po tej aktualizacji w ustawieniach dźwięku Windowsa "Preferencje głośności i urządzeń aplikacji" RDR2 z poziomu 100 spadł na 2.

No o tym mówię. ;)
2 kliknięcia w mikserze, ale... windowsa. Nie sterach.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki @JeRRy_F3D na początku już tam patrzyłem i wydawało mi się, że jest na 100% i faktycznie wygląda to u mnie tak, że za każdym razem jak ponownie uruchamiam grę, to resetuje mi ustawienia z miksera na 2 albo 8.

Muszę minimalizować grę po każdym ponownym uruchomieniu i z powrotem dać na 100. Nie wiem, czy akurat ma to związek z tym patchem, ale możliwe, bo nie grałem właśnie kilka dni, a przed patchem uruchamiałem i minimalizowałem grę dziesiątki razy i nic takiego nie miało miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz mnie szlag trafi. Po uruchomieniu gry i zminimalizowaniu jej żeby ją pogłośnić w mikserze, w ustawieniach zmieniłem z okno bez ramki na pełny ekran, jak to muszę robić za każdym razem gdy ją uruchamiam i wysypało mi grę. Chce ją uruchomić ponownie, a tutaj Steam pokazuje, że muszę ją zainstalować od nowa,  launcher Rockstar też jej nie uruchamia, bo tak jakby nie jest zainstalowana na Steamie. Gra jest normalnie w folderze steamapps/common/ Red Dead Redemtion 2 stamtąd też jej nie uruchomię, bo wyskakuje komunikat, że to konto Social Club nie posiada RDR2. Mam nadzieję, że jak zacznę instalację, to wtdy zweryfikuje pliki bo zobaczy je w tym samym miejscu. Dzisiaj też była jakaś aktualizacja launchera Rocstara, co się odwaliło to nie wiem.

WhQ7ezw.jpg

Z6xfa1i.jpg

Edytowane przez skunRace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak się powiększa torbę w RDR2 online ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jak odpowiednio ustawić grafike pod mój komputer ? Geforce 1650super ddr4 1770hz, 16GB RAM, Ryzen 3100,  1920x1080, monitor 75hz

Edytowane przez nichitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest coś w rodzaju coop w multi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.12.2020 o 16:28, samsung70 napisał:

... na cdkeys jest dużo taniej ale chciałbym mieć grę w Steamie a niek dodatkowych launcherach 

I tak będziesz musiał instalować launcher Rockstara ? 

W dniu 13.12.2020 o 20:02, Dresiq napisał:

Jest coś w rodzaju coop w multi ?

Jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podrzuci ktoś link lub zdjęcia do ustawień optymalnych od tego hardware coś tam? Co na premierę tutaj latały ustawienia, co można obniżyć a co zwiększyć. Dzięki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpowie ktoś jak ustawić poprawnie HDR pod LG Oled CX? 

Edytowane przez Strilok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Strilok napisał:

Podpowie ktoś jak ustawić poprawnie HDR pod LG Oled CX? 

Nie udało mi się tego ustawić tak, aby mnie satysfakcjonowało, ani na pc, ani na konsoli, na różnych wyświetlaczach w tym i na oledzie.

Oczywiście tylko ten tryb zaawansowany bierzemy pod uwagę. Po zabawie z suwakami można to ustawić jako tako, ale i tak gram bez HDR w tą grę, bo w jednym miejscu ustawisz HDR przyzwoicie, zmieni się pora dnia/nocy czy warunki pogodowe lub pójdziesz w inne miejsce i coś znowu nie pasuje z obrazem w HDR.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi