Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Mały Głod

Resident Evil 2 Remake

Rekomendowane odpowiedzi

Uuuu będzie mi się pocił kontroler jak będzie się zwiększał poziom trudności ale jak będzie za trudno to się zmniejszy.Czasem lubię poczuć napięcie gdy ktoś cię śledzi albo goni a potem ciach kosą w plecy. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuuu będzie mi się pocił kontroler jak będzie się zwiększał poziom trudności ale jak będzie za trudno to się zmniejszy.Czasem lubię poczuć napięcie gdy ktoś cię śledzi albo goni a potem ciach kosą w plecy. :D

W Resident Evil 2 jest taki moment gdzie pojawia się Nemezis i spotkanie z nim jest niezapomnianym przeżyciem (będą ciary na plecach) a konfrontacja to modły żeby Ci amunicji nie zabrakło ;)

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie :o

PS> No ale T-00 to protoplasta Nemesisa ;)

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorzej jak właśnie zrobią jakieś pomieszanie z poplątaniem i okaże się, że z oryginału zostaną główni bohaterowie i miejsce akcji, a wszystko inne będzie "wymyślone na nowo". Grałem w 2=kę na PSX, przechodziłem ją na wszystkie sposoby, łącznie z To-Fu i chętnie sobie "odświeżę" temat, ale wolałbym coś bardziej jak Remaster niż Remake.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Resident Evil 2 jest taki moment gdzie pojawia się Nemezis i spotkanie z nim jest niezapomnianym przeżyciem (będą ciary na plecach) a konfrontacja to modły żeby Ci amunicji nie zabrakło ;)

To skurczybyk jest taki twardy.................. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno grałem w RE2, przeszedłem każdą postacią, ale w tych filmikach coś nie mogę skojarzyć, czy coś pozmieniali, czy ja zapomniałem grę.

Akurat SH, RE2,3 to były najlepsze części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno grałem w RE2, przeszedłem każdą postacią, ale w tych filmikach coś nie mogę skojarzyć, czy coś pozmieniali, czy ja zapomniałem grę.

Akurat SH, RE2,3 to były najlepsze części.

To było tak dawno temu że ja sam ledwie to pamiętam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem taki artykuł w internecie. :exclam:

,,Przedstawiciele firmy Capcom zaprezentowali wymagania sprzętowe przygotowywanego remake'u Resident Evil 2 w wersji PC. Konfiguracje nie należą jednak do nazbyt wygórowanych.

Ze specyfikacji ujawnionych na karcie produktu gry na platformie Steam wynika, że do zabawy wystarczy komputer wyposażony między innymi w procesor Intel Core i5-4460 taktowany zegarem o częstotliwości 2,70 GHz i kartę graficzną Nvidia GeForce GTX 760"

Remake Resident Evil 2 - minimalne wymagania sprzętowe:

System operacyjny: Windows 7, 8, 8.1 lub 10 (w wersji 64-bitowej)

Procesor: Intel Core i5-4460 2,70 GHz, AMD FX-6300 lub lepszy

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 760 lub AMD Radeon R7 260x; 2 GB

Pamięć RAM: 8 GB

DirectX: wersja 11

Remake Resident Evil 2 - rekomendowane wymagania sprzętowe:

System operacyjny: Windows 7, 8, 8.1 lub 10 (w wersji 64-bitowej)

Procesor: Intel Core i7-3770, AMD FX-9590 lub lepszy

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 1060 lub AMD Radeon RX 480; 3 GB

Pamięć RAM: 8 GB

DirectX: wersja 11

Teraz zauważyłem że w wymaganiach nie ma podanej informacji ile gra będzie zajmowała miejsca na dysku i jak myślcie o co chodzi :hmm:

To są oficjalne wymagania sprzętowe i na pewno już się nic nie zmieni.

Edytowane przez Mały Głod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było tak dawno temu że ja sam ledwie to pamiętam :D

Ja niedawno przechodziłem 2 i 3 na PCSX2 w 4k ale nowa dwójka jest dużo lepsza, oczywiście pod warunkiem ze ktoś lubi styl 4, 5 i 6 odsłony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedawno przechodziłem 2 i 3 na PCSX2 w 4k ale nowa dwójka jest dużo lepsza, oczywiście pod warunkiem ze ktoś lubi styl 4, 5 i 6 odsłony.

Do 6 bym tego nie porównywał :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 też fajna.

Ale to już nie był żaden survival horror tylko zwykła strzelanka z falami przeciwników do wybicia gdzie ten klimat zaszczucia i grozy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siódemka była bardzo fajna i sposobem rozgrywki bardziej zbliżona do klasycznych RE niż do późniejszych, typowo strzelankowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego dobrze że wracają do korzeni w odświeżonej formie. Silnik graficzny z Resident Evil 7 jest ładny i dobrze się przysłuży Remake - Resident Evil 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno nad Resident Evil 2 Remake pracuje masa deweloperów co najmniej 800 osób :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 też była fajna, choć mnie się bardziej podobał Codename: Veronica na Dreamcasta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi