Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

Stery sa wydawane pod gry wiec w glownej mierze czestosc wychodzacych gier wplywa na pojawienie sie sterownikow.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już changelog przeczytałem. Zrobili miejsce na AI a jakże. Trochę fixów wleciało, trochę znanych problemów między innymi kwestia falloutów starych gdzie fala gówna lała się na AMD a na NV ten sam problem i było 
Ideas_Surprised_Pikachu_HD.jpg

i napinacze jakby z tonu spuścili xD  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnieli sobie o 14 letnim falloucie bo ludzie serial oglądneli :E 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam się ludziom nie dziwię serial świetny. Nolan dał radę (Nie ten Nolan od filmu z rolnikiem, co się chował za szafą aby nie iść w pole a jego brat) i nie powiem po obejrzeniu sam miałem flashbacki z grania ale jakoś nie chce mi się znowu katować falloutów ograne mam wszystkie oprócz 76 ale chyba mam gdzieś keya na prime gaming może kiedyś zagram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi też się bardzo podobał i teraz trzeba czekać... 8 odcinków i nara to jest najgorsze :E a takie m jak miłość czy pierwsze miłości lecą od 25 lat dzień w dzień 🤣

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja w 4 zacząłem grać po serialu :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 minuty temu, Send1N napisał:

m jak miłość czy pierwsze miłości lecą od 25 lat dzień w dzień 🤣

I ludzie to oglądają :D a teraz jeszcze era AI, więc może Hanka powróci w kartonowej formie :D  Wskrzeszona z Kartonu :lol2:

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.05.2024 o 16:31, krzysiak napisał:

@mimuszekja generalnie obstawiam łącznik między fotelem a klawiaturą i myszką :E 

Tak jak obstawiałem...coś namieszał w biosie i nagle problemy zniknęły po zresetowaniu jego ustawień :E Ale nie! To była wina AMD i już! :rotfl:

Także chwila spokoju...do kolejnych problemów :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten twój kolega wygląda na solidnego histeryka. Czasem takim trzeba mały bodziec zapodać na ogarnięcie się. Przy kolejnych problemach można podać pomocną dłoń i się ogranie w minutę:szczerbaty:.

e29671457384a94a7e19fea26029b937.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo na intelu i nvidii nie było problemów...a nie wróć!!! Były ale już o tym nie pamięta  8:E 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza jest. Winter is coming with this I shall not freeze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Art385 napisał:

Najlepsza jest. Winter is coming with this I shall not freeze :)

a1KxQOG_460s.jpg

;)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ziomale nie przewidzieli, że plantacja wydziela duże ilości ciepła i jak mylarem twoim przyjacielem tak ze śniegiem nie udało im się zaprzyjaźnić ewentualnie mieli Radeona 290x na kwadracie efekty podobne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

r9 290X wydzielała mniej ciepła i brała mniej prądu jako topka danej serii niż topki z obecnych także o czym mowa :E po prostu chłodzenia były gorsze

Edytowane przez Send1N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie 290x w refie to dalej plujący ogniem potwór to potrafiło wciągnąć koło 300W. Dziś przy 300W to ja w większość gierek popykam w 4k60 bez scalera. Swoją drogą ciekawe ile bym musiał ustawić zegarka na rdna3 aby zrównać wydajność z 290x? myślę, że z 400 MHz byłoby aż nadto 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Art385 napisał:

Dla mnie 290x w refie to dalej plujący ogniem potwór

Memy były wspaniałe, podobnie jak za czasów GTX 480

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak ten jest jednym z moich ulubionych. Kurde co ja za kartę miałem w tamtych czasach. Chyba GTX 970 kupiłem ah 970 wtedy to było. Możliwość grzebania w Vbiosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Miałem R9 290x z przyzwoitym chłodzeniem asusa brała tyle prądu co 6950XT po moich cięciach zegara do 2200mhz a temperatury były i tak o 15 stopni wyższe :] dlatego dalej pamięta się te stare radki jako grzałki bo chłodzenia nie wyrabiały, referent to już w ogóle był dramat, ciężko było tego używać :E 

Edytowane przez Send1N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O wuj to nawet gorzej niż zapamiętałem :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 10.05.2024 o 15:16, krzysiak napisał:

Spotkał się ktoś z tym, że niby jest powszechny problem z 7900XTX, dokładniej z tym że komp łapie freez, zwis, po restarcie kod 43? Kumpel od wadliwego 4080 ma teraz taki problem z radkiem i niby gdzieś (chyba reddit) wyczytał, że to powszechny problem sterowników i AMD nad tym już pracuje.

Tak ja mam ten problem, kupiłem 7900XTX i były spore problemy, oddałem bo myślałem, że karta wadliwa (a to wadliwe jest całe AMD), kupiłem identyczny model i mniejsze problemy ale zdarzały się zwisy. Teraz od miesiąca czy ponad miecha cisza i moim zdaniem to kwestia sterowników. Mi się wieszał system zawsze w idle/podczas przeglądania neta. Założyłem o tym cały temat i jeszcze możesz poczytać tu:

o naszych problemach :E Tu kolega miał problem akurat z 7900XT, miałem tą kartę i zero problemów natomiast u mnie problemy z XTX. Koledze natomiast się zawiesił system na jakichś sterach na karcie z serii RX 5xxx także na każdym radeonie się to chyba zdarza. Mój temat:

Edytowane przez tomskyy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Send1N napisał:

Miałem R9 290x z przyzwoitym chłodzeniem asusa brała tyle prądu co 6950XT po moich cięciach zegara do 2200mhz a temperatury były i tak o 15 stopni wyższe :] dlatego dalej pamięta się te stare radki jako grzałki bo chłodzenia nie wyrabiały, referent to już w ogóle był dramat, ciężko było tego używać :E 

To były inne czasy fabryczne chłodzenia nie były zbytnio rozbudowane. Nawet jak był gabaryt to nie przekładał się na wydajność. W przypadku 290X tylko chłodzenie od MSI Lighting dawało sobie radę z taką kartą jako tako, a to chłodzenie to już kawałek klocka, ale i tak było wyraźnie słabsze od mniejszego/lżejszego ACX.

3dmark2.jpg

Na takich nastawach 290X łykał ~440W :szczerbaty: ACX dawał radę ;)

Jako, że producenci zaczęli stosować konkretne klocki na kartach to kupne chłodzenia powietrzem właściwie wymarły ;)

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy i problemy przestańcie żyłować karty to i problemy znikną. Orać pole to nie kartą tylko koniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tomskyytu akurat winowajcą okazał się użytkownik, po pierwsze namieszał w biosie, po drugie namieszał z UV karty, do tego po trzecie coś nie tak ma z chłodzeniem CPU (pompka lub docisk) bo 7800x3d w grach boostuje mu do 4500-4600 i wbija od razu 89*, ale to też wina użytkownika, bo od pół roku mu mówię, że w tej kwestii ma zonka, to dopiero teraz się za to zabrał :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mój gust powinniśmy 99% przypadków "Mam problem z tym cholernym AMD" rozpatrywać jako "Jestem leniwą lamą, która namieszała, próbuje iść na skróty, co nie wychodzi, dlatego piszę na forum, bo liczę, że ktoś za mnie ten problem rozwiąże... przy okazji popluję na AMD, ponieważ wszyscy to robią dzięki temu poczuję się cool"

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi