Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

Serio? Jedyne forum, na którym panuje jeszcze jakaś tam zadowalająca aktywność i które działa od 2002 albo 2003 roku ma tak po prostu paść z jakiegoś gówno-powodu? A myślałem że już nic mnie nie zaskoczy :hahaha:

• Sad 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amba fatima było forum i ni ma :szczerbaty:

• Haha 7
  • Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, pila napisał:

Z forum nie próbowałem, ale miałem system komentarzy, to mi tylko boty wklejały linki :D W końcu zablokowałem możliwość rejestracji na ITb całkowicie...

A to należało zrobić i to lata temu, jak otworzyłeś itbiznes pierwsze co to sprawdziłem czy masz tam forum, gdyby itbiznes miał normalne forum zintegrowane z portalem miałoby to jakiś sens. Boty będą zawsze, zwłaszcza na wszelakich portalach opartych na wordpressie, po to są własnościowe systemy newsowe. Ogólnie widzę, że wszyscy zostali mocno zaskoczeni sytuacją z przed kilku dni, i tylko ith zareagowało szybko i wyciągnęło ekspresem rękę do użytkowników laba, oczywiście że nie robią tego z miłości do użytkowników pclaba tylko dla zwiększenia ruchu, ale to niczego nie zmienia zareagowali szybko, sprawnie i wygrali, purepc niby by nas chciało ale zachowywali się jakby robili łaskę bo właścicieli interesuje tylko portal a że są krótkowzroczni nie widzieli szans na zwiększenie ruchu na portalu poprzez ożywienie forum a jak się obudzili to już było po temacie, a ty Pawle zamiast w godzinę mieć gotowe forum i spróbować ściągnąć dawnych labowiczów spałeś przez trzy dni a na koniec zaproponowałeś że możemy sobie znaleźć nowe miejsce na zapuszczonej fabryce pasji. Osobiście byłem mocno zdziwiony, że 15 minut po ogłoszeniu zamknięcia laba, nie widziałem ciebie tutaj na białym koniu próbującego ratować laba i dający nowe miejsce dla użytkowników na itbiznes, i starającego się na głupocie jakiegoś PM-a z RASP odbudować coś co już raz zawaliłeś. A liczyć że użytkownicy zamiast na portal it z normalnym forum, przejdą na fabrykę pasji to wybacz, ale nie wiem jak wymyśliłeś. 

11 godzin temu, pila napisał:

Rzuciłem hasło z nowym forum, ale forumowicze tak po mnie pojechali, że aż mi się przykro zrobiło... Czyli to jednak nie był dobry pomysł. Muszę z niego zrezygnować :(

Nie wiem czemu się dziwisz, ten pomysł nie byłby zły, gdyby padł pierwszego dnia, i na innych warunkach, wchodzisz i piszesz panowie mam dla was nowiutkie pachnące forum na itbiznes, chodźcie do mnie a ja, że mam jeszcze jakieś kontakty w RASP spróbuję jakoś uratować przynajmniej bazę danych z pclaba i zaczniemy jeszcze raz, żadnych warunków typu jak się zarejestrujecie w liczbie 1000 to będzie normalne forum a teraz chodźcie na to gówno z wordpress-a które chyba działa. Nie obraź się, ale chyba tego wszystkiego nie przemyślałeś.

• Like 1
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Bunsen napisał:

A dlaczego ludzie przeszli na ith a nie np forumpc ? Tak z ciekawości pytam :)

Bo ith zareagowało ekspresowo, rozwinęło czerwony dywan, tomcug stawał na głowie i rzęsach żebyśmy czasami się tylko nie obrazili i nie poszli gdzie indziej, nawet swojego niepełnosprawnego intelektualnie moderatora sprowadził do parteru w 5 minut, forum dostosowane pod nasze marudzenie i wymysły w ekspresowym tempie, brakowało tylko masażu i striptizerek, a reszta albo miała nas gdzieś, albo jak purepc podeszli do tematu na zasadzie, jak chcecie to chodzcie, ale ogólnie to nie specjalnie was tu potrzebujemy., bo my mamy swój portal i komentarze pod newsami i forum śmierdzi naftaliną i starymi ludzmi.

Ogólnie jak czytam te brednie, że fora wymarły to nie wiem czy się śmiać czy płakać, fora nie wymarły, fora są zabijane przez strony typu purepc, które w forach widzą konkurencję dla portalu i utratę kliknięć, więc przekierowują ruch na portale i w sekcje komentarzy a fora zabijają bo ciężko się je monetyzuje, ale forum i sekcja komentarzy pod newsami to dwie różne rzeczy i mają zupełnie różne cele i powinny się uzupełniać.

Dotychczas używałem forum na labie i purepc do czytania portalu, teraz założyłem konto na ith i pierwszy raz od dawna zacząłem zaglądać na ich portal, brakuje mi tylko zintegrowania ith z kontem na forum ith i dodanie normalnych komentarzy a nie tego badziewia na disqus i pewnie skomentuje coś od czasu do czasu, a wtedy purepc pójdzie w odstawkę a napewno mocno ogranicze tam swoją aktywność.

• Like 1
  • Haha 3
  • Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, djmarcin87 napisał:

To tak jakby internet się kończył poniekąd.

No ...... nie.

"Każde pokolenie ma swój własny czas"

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Isharoth napisał:

@Jaycob A ty przyjdziesz na ITH? Szczerbol już jest! :E 

Kusisz tym szczerbolem. :E Pewnie się zarejestruję, bo gdzieś spamować trzeba. Jak nie tutaj to gdzieś indziej. :E I mam opinie do napisania o Mataphoru.;)

Na razie zrobiłem sobie na czas świąt detox komputerowy.:)

33 minuty temu, Voodoo 2 napisał:

Jest, nawet się udziela 

To na pewno nie ja. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Maciek. napisał:

Bo ith zareagowało ekspresowo, rozwinęło czerwony dywan, tomcug stawał na głowie i rzęsach żebyśmy czasami się tylko nie obrazili i nie poszli gdzie indziej, nawet swojego niepełnosprawnego intelektualnie moderatora sprowadził do parteru w 5 minut, forum dostosowane pod nasze marudzenie i wymysły w ekspresowym tempie, brakowało tylko masażu i striptizerek

100% prawdy w prawdzie. @tomcug szybko ogarnał temat. Nie ma się też co oszukiwać, że zrobił to tylko z dobrego serca. Tak myślą tylko naiwne dzieci :)

Ale sytuacja jest WIN - WIN. Więc każdy zadowolony :)

• Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Jaycob napisał:

Pewnie się zarejestruję, bo gdzieś spamować trzeba.

21 minut temu, Jaycob napisał:

To się rejestruj chociaż nicka zaklepać :E  

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Jaycob napisał:

na pewno nie ja

Kurde faktycznie, raz tu, raz tam wchodzę i pomieszałem fora gdzie piszesz :szczerbaty:

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Nie ma się też co oszukiwać, że zrobił to tylko z dobrego serca. Tak myślą tylko naiwne dzieci :)

Ale sytuacja jest WIN - WIN. Więc każdy zadowolony :)

Ależ oczywiście że to nie było tyko z dobrego serca, w przeciwieństwie do “fachowców od umierających forów” zachował się racjonalnie i postanowił ściągnąć do siebie na forum dużą grupę użytkowników, ci sami użytkownicy obecnie czytają różne portale bo swojego od lat nie mają, więc teraz mają i forum i portal, teraz wszystko w rękach it hardware jak z tego skorzystają.

Jak będziesz miał do wyboru portal z newsami i testami i martwym forum i podobny portal z newsami i testami ale z  forum na którym masz masę doświadczonych użytkowników i masz z kim podyskutować to gdzie pójdziesz? Tyle w kwestii nie potrzebnych nikomu forów dyskusyjnych, które są tylko kosztem/problemem, przechowalnia staruchów i zabierają cenny ruch z pod clickbajtowych newsów. 

• Like 3
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Voodoo 2 napisał:

Kurde faktycznie, raz tu, raz tam wchodzę i pomieszałem fora gdzie piszesz :szczerbaty:

Uff! Już się bałem, że ktoś zajumal mi mój nick.  😮 :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy widziałem jak forum umiera, ale pierwszy raz widzę, żeby wszyscy sprawiali wrażenie zadowolonych z przechodzenia gdzie indziej. Liczyłem na dantejskie sceny, sypanie głów popiołem, samobiczowanie, zbrórki, apele, pomysły na ratowanie tego co jest, groźby w stronę administracji pclaba, masowe wyjazdy w Bieszczady, masowe powroty z Bieszczad.

Edytowane przez Stefan01
  • Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo chyba do ludzi dotarły 2 sprawy: 
- to się dzieje naprawdę i korpo naprawdę odlicza czas do wyrwania kabla z gniazdka. Dostaliśmy 30 dni czasu pewnie dlatego, żeby wyglądało to na poprawne prawnie.
- jest alternatywa w postaci ITH. Jak będzie w przyszłości? Nie wiadomo. Ale na razie jest i jest lepsza w interakcji z użytkownikami od pclaba od zawsze.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Jaycob napisał:

Kusisz tym szczerbolem. :E Pewnie się zarejestruję, bo gdzieś spamować trzeba. Jak nie tutaj to gdzieś indziej. :E I mam opinie do napisania o Mataphoru.;)

No to odpoczywaj, tylko najlepiej zajmij sobie nick, bo już były śmieszki które podkradały nicki labowiczom. :E Czekam na opinię, może do tego czasu sam zdążę przejść.

Pytanie ile tak % mam ukończone gry jeśli

Pokonałem już Rellę i jej smoka?

3 minuty temu, jagular napisał:

- jest alternatywa w postaci ITH. Jak będzie w przyszłości? Nie wiadomo. Ale na razie jest i jest lepsza w interakcji z użytkownikami od pclaba od zawsze.

I jest tam 'jak w domu', a nawet lepiej, bo administracja jest aktywna i nie ma wylane na forum.

Ja bym jeszcze dodał że niektórzy pewnie już od dłuższego czasu byli z tym pogodzeni, tylko nikt dokładnie nie wiedział kiedy to nastąpi.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ITH trochę się rozkręci i zyska wielu nowych użytkowników, ale sądzę, że nie będzie to aż tak prężnie działające forum jak PCL.

Ludzie po upadku/zamknięciu ich najbardziej ulubionego miejsca w internecie dość często się rozpływają, przestają pisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zróbmy ulotki na drzewach porozwiejszamy ze szukamy ludzi,taka warszawa ma duzo miejsc na ulotek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zarejestrowałem na ITH.  Jednak jak przejrzeć to forum, to przed zalewem uchodźców z PCLaba było praktycznie martwe. Także coś tam musiało być mocno nie tak, albo było olewane przez właścicieli portalu. Teraz skorzystali na kasacji PCLab i dostają sporo świeżej krwi. Czy to wystarczy by tamto forum się utrzymało, czy też ludzie się rozejdą po necie, zobaczymy myślę że w ciągu ok roku maks dwóch.

Z minusów to jest tam pełno toksycznych użytkowników, w tym pobanowanych z PCLaba czy trzymanych tu za twarz przez moderację, a tam dających popisy bez ograniczeń.

Z plusów to odbudowano tam strukturę tematów w ofiie z PCLaba.

P.S. Zobaczymy też czy rdzennym użytkownikom ITH spodoba się że uchodźcy narzucili swoją kulturę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo, ja też jestem toksyczny? Bo w sumie wpisuję się w ten schemat :E 
Może zmienię nick na Toxic Crusader  :P 

Jak sam zauważyłeś, forum nie było specjalnie popularne, ale to wynikało raczej z faktu że ci co lubili tą formę komunikacji byli już "zagospodarowani" przez PClola i Pjur, natomiast młodsi wybierają raczej grupy na Fejsie lub Discordzie.  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Badalaman napisał:

Też się zarejestrowałem na ITH.  Jednak jak przejrzeć to forum, to przed zalewem uchodźców z PCLaba było praktycznie martwe. Także coś tam musiało być mocno nie tak, albo było olewane przez właścicieli portalu. Teraz skorzystali na kasacji PCLab i dostają sporo świeżej krwi. Czy to wystarczy by tamto forum się utrzymało, czy też ludzie się rozejdą po necie, zobaczymy myślę że w ciągu ok roku maks dwóch.

Z minusów to jest tam pełno toksycznych użytkowników, w tym pobanowanych z PCLaba czy trzymanych tu za twarz przez moderację, a tam dających popisy bez ograniczeń.

Z plusów to odbudowano tam strukturę tematów w ofiie z PCLaba.

P.S. Zobaczymy też czy rdzennym użytkownikom ITH spodoba się że uchodźcy narzucili swoją kulturę ;)

Jak dadzą popis swoich umiejętności, to prędzej czy później i tak dostaną bana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Badalaman fora po prostu są mało popularne, stąd taki a nie inny tam (bez)ruch, zresztą na pjurze podobnie...na tym drugim się wprost namawia ludzi do komentowania na głównej a nie na forum. My przez brak portalu nauczyliśmy się pisać na forum, stąd myślę że nie tylko że rozruszaliśmy forum ITH, ale i ten trend się utrzyma w dłuższej perspektywie ;) Rdzenni użytkownicy jak sam wspomniałeś prawie się nie udzielają, już przejęliśmy wszystkie tam dyskusje, ciągniemy dyskusje z laba. Myślę, że to zabangla :)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi