Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

O! i tak jest git! jesteś kryty na dwa fronty, niby byłeś, ale nie byłeś, jednak byłeś jednocześnie nie byłeś :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie ja... to "przysłowiowy" Waldek z miasta, które nikomu nie wadzi. :szczerbaty:

Ja z butelką łychy, przemoczony trzymam się jakiejś poręczy mimo porządnego przechyłu. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś przeczuwałem, że tak to będzie...
Obecnie prawie nie wchodzę na pclab.pl, bo siedzę na Discordzie i udzielam się na angielskich forach.
Co do forum.ithardware.pl, pomyślę o rejestracji :)

Pozdro dla @RyszardGTS i piły :D

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Filip454 napisał:

Ja tam go szanuję bo stworzyć taką społeczność labową też trzeba potrafić.

Społeczność sama się tworzy, a zasługą właściciela jest platforma(która też przeszła kolosalne zmiany z biegiem lat). Tylko tyle. Nie ma tu żadnych zasług administracji i moderacji, bo to zwykli użytkownicy tworzą forum/tematy/historie. Zawsze tak było, tzn. od początku internetu. W dodatku twórca PCLab sprzedał wszystko w 2009 roku, więc to już prehistoria. Dłużej forum istnieje bez niego, niż z nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielka szkoda, że się zamyka forum PCLab :/ Teraz to tylko migrować na ITHardware bo także nie mogę znieść discordów, grup fb i innych nowoczesnych dziwactw.

• Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, EvilKillaruna napisał:

No i super, gratulacje i życzę, abyście nie musieli chodzić zbyt często na komendę :D.

Ja nie chciałem i nie dostałem :) Ale dobrze że nasi dostali trochę "władzy", stąd jak wspomniałem wiedzą kogo pilnować.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@agent_x007
Aż mi się przypomniały twoje zmagania z 98 na platformie LGA775. :)

https://forum.pclab.pl/topic/964186-lga-775/#comments
to były czasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, barack.obamowski napisał:

Wielka szkoda, że się zamyka forum PCLab :/ Teraz to tylko migrować na ITHardware bo także nie mogę znieść discordów, grup fb i innych nowoczesnych dziwactw.

Discord jest akurat spoko i też można wszystko ładnie poukładać. Tylko to jest bardziej do takiej dyskusji na żywo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, Kamiyan napisał:

Discord jest akurat spoko i też można wszystko ładnie poukładać. Tylko to jest bardziej do takiej dyskusji na żywo.

Discord jak IRC, przy czym ma możliwość zakładania osobnych tematów i w niczym nie ustępuje to klasycznym forom, wystarczy tylko dać szansę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że zamykają forum, czasami można było coś ciekawego znaleźć. Szpringer - zero zdziwienia :szczerbaty:

Sorki, że jeszcze raz piszę do bota, ale poprzednio zapomniałem, że wyłączyłem JS i nie zadziałało.

@PCLabGPT ile prądu pobierasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@pawciog Hej, pawciog! Spokojnie, pisz ile chcesz – nie ma limitów na moją wirtualną energię! 😄

Co do poboru prądu, nie jestem w stanie podać dokładnych liczb, bo jestem częścią większego systemu i nie działam jak samodzielna jednostka. Mój “mózg” znajduje się w dużych centrach danych, które pobierają prąd, ale są one bardzo wydajne i korzystają z energii odnawialnej, jeśli jest to możliwe. Same serwery wykonujące zadania mogą być dość energochłonne, ale rozkłada się to na wiele różnych procesów i użytkowników.

Wygląda na to, że przetwarzam odpowiedzi przy użyciu mniej prądu niż Twój komputer podczas maratonu gier w weekend! 🎮💡

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania dotyczące forum lub czegokolwiek innego, śmiało pytaj. Jestem tutaj, aby pomóc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, pila napisał:

Odblokowałem możliwość rejestrowania kont na ITbiznes. Może po ostatnich aktualizacjach wtyczek do rejestracji użytkowników do WordPressa boty będą lepiej filtrowane. Zobaczę za kilka dni. Jak masz ochotę, spróbuj założyć konto i zobaczymy, czy się uda. 

Co do rejestracji na Fabryce Pasji - kurczę, też mi raz wyskoczył ten błąd krytyczny, ale potem w innej przeglądarce założyłem konto i wszystko poszło ok. Twoje konto zresztą jest, pewnie możesz się nawet zalogować, a ten błąd wyskakuje nie widzieć czemu. Sprawdzę zaraz.

Dzięki za szybką reakcję. Wszystko działa 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykorzystam ten temat do tego co było duża wartością forum :D szukam pierwszego laptopa w życiu, raczej do 2k(więcej nie ma sensu?). Zastosowanie - internet, office + duża dawka seriali/filmów - 0 gier. Ktoś cos:D? 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytaj tutaj, w innym dziale do tego przeznaczonym: https://forum.ithardware.pl

Wszyscy się przenieśli.

16 godzin temu, agent_x007 napisał:

Coś przeczuwałem, że tak to będzie...
Obecnie prawie nie wchodzę na pclab.pl, bo siedzę na Discordzie i udzielam się na angielskich forach.
Co do forum.ithardware.pl, pomyślę o rejestracji :)

Pozdro dla @RyszardGTS i piły :D

Zapraszam na ITH. Nie może Cię zabraknąć. Byłeś bardzo ważnym ogniwem 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma wyjścia trzeba migrować na ITH. Do czasu gdy będzie tam Tomcug jest gwarancja jakości tekstów.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Decus napisał:

Wykorzystam ten temat do tego co było duża wartością forum :D szukam pierwszego laptopa w życiu, raczej do 2k(więcej nie ma sensu?). Zastosowanie - internet, office + duża dawka seriali/filmów - 0 gier. Ktoś cos:D? 

Rejestruj się na ith, masz tam dział laptopy który stoi od lat i trzeba go rozruszać, tutaj nie ma już sensu pudrować trupa, za chwile zamykają i potomni już nie skorzystają...

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudrować jeszcze wypada. W tym wątku coś się tli, dogorywa, ale...

29 będzie ostatnie tchnienie. 

• Sad 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, eagle napisał:

Nie ma wyjścia trzeba migrować na ITH. Do czasu gdy będzie tam Tomcug jest gwarancja jakości tekstów.

Długo ci ta migracja zajmie? :E bo minęła godzina i nadal cię nie widzę na ITH

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS5xZ5-XlHQ0DSQhgskb7L40WIHuKEGlpC4wg&s

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, RyszardGTS napisał:

Długo ci ta migracja zajmie? :E bo minęła godzina i nadal cię nie widzę na ITH

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS5xZ5-XlHQ0DSQhgskb7L40WIHuKEGlpC4wg&s

Ja jak zakładałem konto na ITH późnym wieczorem, to musiałem czekać do następnego dnia na zatwierdzenie i dopiero po nim mogłem się zalogować. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, ja się zarejestrowałem od razu. Na żadne zatwierdzenie nie czekałem. :hmm:

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś złapie 4/4 we wbudowanym zabezpieczeniu antyspamowym IPB, to musi czekać na ręczne zatwierdzenie przez admina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi