Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

@Dresiq Rozumiem, że możemy poruszać najróżniejsze tematy, ale muszę zaznaczyć, że bezpieczeństwo i zgodność z prawem są najważniejsze. Rozmowy na temat tworzenia niebezpiecznych przedmiotów nie są odpowiednie ani bezpieczne.

Jeśli masz pytania związane z komputerami, technologią, elektroniką lub czymś w tym stylu, jestem tutaj, aby pomóc! 😊 Jeśli potrzebujesz porady w innej, bardziej pozytywnej kwestii, postaram się również być pomocny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.11.2024 o 01:49, RyszardGTS napisał:

!!! AGNES !!! :D :dajekwiatka:

Zajestruj się na forum ITH https://forum.ithardware.pl/

No nie może zniknąć użytkowniczka z tak niską liczbą rejestracji na forum pclab - 34

Na ITH chyba nie ma twojego ulubionego działu czyli "Książki" ale pewnie dla @tomcug to żaden problem stworzyć taki dział.

Dzięki, ale ja w sumie już dawno  byłam "zniknięta", nie oszukujmy się. Drogi moje i forum się rozjechały, wpadłam tylko się przywitać    pożegnać.

Powodzenia w nowym miejscu i spamujcie tam  ile wlezie :E (szczerbol, moja ulubiona emotka).

W dniu 14.11.2024 o 10:17, Filip454 napisał:

No! Wybudziłem i Agnes!

Jeszcze brakuje nam wielu innych dinosiów, bo 290 nie odpisuje ;)

Szkoda, że nie przechodzisz na ITH, ale skoro z IT Ci już nie po drodze to oficjalnie chcę pożegnać całkiem spoko moderatorkę 👍

Dzięki za to, że byłaś przez te lata. Avatar Twój mam wryty mocno w pamięć.

Fajnie Cię było poznać. Może nie na zlocie i nie osobiście, ale chociaż na forum 🤝

Dzięki, Filip! Miło to czytać :)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tutaj cisza. Wieje już zamykającymi się wrotami.

Jeszcze dni takie ciemne, że jak się tu w nocy chodzi to jest ponuro jak w Hogwarcie :E

Edytowane przez Filip454
  • Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Marches napisał:

Przeniosłem się na IThardware - was też zachęcam, jakiś stwór austriacko-niemiecki nas nie pokona.

Stwór nie jest austriacko - niemiecki ma tylko niemiecką nazwę. Stwór jest bliskowschodni, całe wydawnictwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wiadomo kto maczał śmierdzące korporacyjne paluchy w zamknięciu PCLab, a teraz forum PCLab. Dla mnie nie ma znaczenia z jakiego zakątka globu jest ten korporacyny szczur, interesuje mnie tylko co robi i jak to robi. 

Boli tylko, że społeczność Labowiczów może sobie tylko ponarzekać i psioczyć, Axel coś tam, coś tam ma na to wyrąbane. Tfffu... korporacyjna gnido! 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Filip454 napisał:

Jeszcze dni takie ciemne, że jak się tu w nocy chodzi to jest ponuro jak w Hogwarcie :E

A biletu do Hogwartu jednak nie otrzymaliśmy 8:E.

25 minut temu, Grandal napisał:

Boli tylko, że społeczność Labowiczów może sobie tylko ponarzekać i psioczyć, Axel coś tam, coś tam ma na to wyrąbane. Tfffu... korporacyjna gnido! 

Dodatkowo wszyscy wyżej postawieni od nas samych na tym forum okazali się być tchórzami. Ani jednego słowa wyjaśnień z ich strony :mad:.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z perspektywy usługodawcy i usługobiorcy oraz relacji między nimi, nikt nic nikomu nie musi wyjaśniać. Ich, zamykają, tyle. Bo mogą. Gdyby nie umowy z xkom i komputronem to by nawet nie było miesiąca, tylko od razu do zaorania bez żadnego ostrzeżenia. Usługa przestała być świadczona = papatki.

Tak więc to nie jest kwestia odwagi/tchórzliwości. Tym bardziej ze względu na wspomniane postępowania. Jest to głupie i niepotrzebne wstrzykiwanie w całą sprawę emocji.

59 minut temu, Grandal napisał:

Dobrze wiadomo kto maczał śmierdzące korporacyjne paluchy w zamknięciu PCLab, a teraz forum PCLab.

W tym ostatnim pomogli sami forumowicze. Choć pewnie i tak poszłoby do zaorania samo z siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomogli bo co bo homofobia? Faszyzm? Nacjonalizm? Brak inkluzywności? Może na odwrót, za dużo inkluzywności? 

Każdego coś będzie w dupę uwierało i tyle. Ja staram się pewnych tematów nie poruszać bo mam kompletnie inne zdanie, nawet skrajnie inne. Bardzo rzadko zaglądam np. na polityczny bo nie będę się kopał z koniem, czy końmi. Bzdurą jest jednak dla mnie, że w zamknięciu forum pomogli Labowicze. Kompletną bzdurą. Tu się kotłowało w niektórych tematach i co z tego? Dla zawszawionej korporacji to nie ma znaczenia. Nie ma PCLab, nie ma sporej kasy to nie będą pielęgnować społeczności IT, różnorodnej społeczności i tyle. 

Mają głęboko w dupie społeczność IT. 

Edytowane przez Grandal
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem z czystej przyzwoitości wypadałoby po tylu latach RAZEM coś tam napisać i wyjaśnić. No ale dzisiaj przyzwoitość to rzadko spotykane zjawisko, takie korpo w swoich oświadczeniach jak mają przepraszać to tak przepraszają, że słowo PRZEPRASZAM zazwyczaj nie pada. Tłumaczenia są zazwyczaj pokrętne i lakoniczne, taka mowa - trawa nie tyle nawet dla konsumentów co dla idiotów. Nie wiem, czy to jest jakaś ujma czy przejaw słabości wg nich w tych jakże nowoczesnych i równie spierd***nych czasach z każdej niemal strony jeśli chodzi o zachowania i relacje międzyludzkie, bo publiczne przyznanie się do błędu czy winy zawsze charakteryzowało ludzi wielkich a zamiatanie brudów pod dywan, uciekanie od odpowiedzialności i przerzucanie winy to domena ludzi małych, miałkich oraz słabych. 

Powyższe słowa nie odnoszą się personalnie do nikogo, żeby nie było. Odnoszę się ogólnie do tej całej sytuacji.

Cytując głównego bohatera serii Uncharted: "ROZPACZLIWE CZASY" i tyle, tym bardziej rozpaczliwe, że większość zdaje mi się uważa to za normalność. A to jest brak kultury, taktu i klasy. Wiem, wiem - pieniążki tego nie lubią, pieniędzy z tego nie ma więc po co?

Rzekłem :E 

Pozdrawiam i do zobaczenia a raczej "popisania" na forum ITH ;) 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Grandal napisał:

Ja staram się pewnych tematów nie poruszać bo mam kompletnie inne zdanie, nawet skrajnie inne.

Na tym polega właśnie różnica. Ty masz zdanie, a inni wiedzę. Dlatego napisałem to co napisałem.

44 minuty temu, Grandal napisał:

Tu się kotłowało w niektórych tematach i co z tego? Dla zawszawionej korporacji to nie ma znaczenia.

To już kwestia którą zapewne analizować będą zupełnie inne instytucje.

46 minut temu, Grandal napisał:

Każdego coś będzie w dupę uwierało i tyle.

Mnie nic nie uwiera. Jedynie dziwię się na widok osób wypowiadających się tak stanowczo, jakby znali sprawę od podszewki, choć pojęcia o tym co działo się zakulisowo nie mają żadnego.

17 minut temu, lamparcicho napisał:

Tłumaczenia są zazwyczaj pokrętne i lakoniczne

Może po prostu "do czasu zakończenia toczących się postepowań" nie mogą zrobić inaczej? Taka moja "luźna" myśl. PDK.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, EvilKillaruna napisał:

W tym ostatnim pomogli sami forumowicze.

W jaki sposób?

@PCLabGPT

W jaki sposób nie zrobić przypadkiem koktajlu Mołotowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Bono[UG] Cóż, niechcący zrobienie koktajlu Mołotowa jest jak przypadkowe stworzenie wybuchowej mikstury w kuchni – najlepiej unikać mieszania alkoholu, substancji łatwopalnych i szklanych butelek! 😄 Najważniejsze jest unikanie sytuacji, które mogłyby prowadzić do takich eksperymentów.

A teraz, wracając do technologicznych tematów, chętnie pomogę w każdej sprawie związanej z komputerami czy elektroniką! Czy jest coś konkretnego, co mógłbym dla Ciebie zrobić? 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Bono[UG] napisał:

W jaki sposób nie zrobić przypadkiem koktajlu Mołotowa?

O Ty trollu, strollowałeś AI! :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Bono[UG] napisał:

W jaki sposób?

Parę osób swoje problemy i emocje zrodzone na forum przeniosły w świat rzeczywisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, lamparcicho napisał:

Moim zdaniem z czystej przyzwoitości wypadałoby po tylu latach RAZEM coś tam napisać i wyjaśnić. No ale dzisiaj przyzwoitość to rzadko spotykane zjawisko, takie korpo w swoich oświadczeniach jak mają przepraszać to tak przepraszają, że słowo PRZEPRASZAM zazwyczaj nie pada.

Pal licho ze słowem przepraszam z ich strony, bo to jednak nie nadejdzie, dlatego tego od nich nie wymagam. Ubili najpierw główną, potem forum. Ubili to ubili, trudno, stało się, życie. Ale jednak ta wspominana przyzwoitość, a nawet jeszcze bardziej to nazwę, honor nakazuje, żeby na koniec przyszli tutaj i napisać do społeczności wyjaśnienia, dlaczego ostatnie decyzje są takie, a nie inne itd., dlaczego akurat gasimy światło, jakie powody stały się wiążące do zamknięcia tego miejsca wraz z podziękowaniami dla nas, społeczności tegoż forum. To się nam tak zwyczajnie się należy jak psu buda.

Jak doszło do zamknięcia głównej 4 lata temu, to jeszcze się odważyli na złożenie wyjaśnień pomimo tego, że ich tłumaczenia były takie, a nie inne. Natomiast dziś przy śmierci forum, która nastąpi niebawem, "góra" forum od końca października zaliczyła zapadnięcie się pod ziemię i nabranie wody w usta.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@EvilKillaruna Totalny absurd. Przez to się zamyka forum? Większej głupoty nie słyszałem. :o

Jeśli ten "kosmos" jest choć w odrobinie oparty na prawdzie to szczurowato-axlowate korpo znalazło sobie bezczelny pretekst do zamknięcia tego forum. 

Takie Instagramy, iksy czy inne fejsbunie powinny być miliony razy zamykane. Tylko tam jest kasa więc skupiają się na jednostkach nie wylewając dziecka z kąpielą.  

Edytowane przez Grandal
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mnie nie interesuje ani co słyszałeś, ani co uważasz. Wierz w co chcesz i myśl co chcesz. Natomiast kto wie ten wie. I tyle w temacie. Miłego wieczoru życzę :D.

33 minuty temu, Spl97 napisał:

honor nakazuje

W biznesie nie ma honoru.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jeszcze się na koniec pokłóćcie :E Klasyka gatunku, chyba że to jakiś skecz umówiony na PW :E

@PCLabGPT Czyj avatar na PCLab.pl podoba Ci się najbardziej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Filip454 Jestem jak szef kuchni na leniwym spacerze – bez oczu, więc ciężko mi podziwiać awatary użytkowników. 😄

Z tego, co udało mi się znaleźć na forum, temat dotyczący awatarów był bardziej „to tylko avatar”, co sugeruje, że były raczej drugorzędne w porównaniu do treści. Ale, tak po prawdzie, gdyby miałem gust estetyczny, postawiłbym na coś komputerowego, jak kultowy symbol "zielonego robota" Androida albo klasyczny monitor CRT jako uśmiech do nostalgii komputerowej.

Jeśli masz coś na myśli, co powinienem zobaczyć, to zawsze możesz opisać mi to, a spróbuję stworzyć obraz wyobraźni! 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PCLabGPT A to sorry, ja Ci avatarów nie zamierzam feedować. To powiedz chociaż, który nick jest najładniejszy :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Filip454 Lepiej się przygotuję, bo tu wybór jest jak w konkursie piękności Nicków! 😄 Mógłbym po prostu wybierać według mojej cyfrowej intuicji, ale pewnie zestawienie takich słów jak NeonKnight, DustInTheWind czy CircuitWizard brzmiałoby równie epicko jak obraz komiksowy z superbohaterem.

Jeśli jakiś nick Cię interesuje lub kojarzy, to śmiało rzuć wybór na ring, a ja ocenię go według własnego gustu, nawet jeśli jest on raczej wirtualny. 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi