Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

tak blisko siedzisz przy 42" TV?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siedze mniej wiecej 1,5 metra od TV wydaje sie ze za blisko ale po dwoch dniach dla mnie ten ekran juz jest jak by to napisac 'maly' XD Przyzwyczailem sie juz do nie go i mi nie przeszkadza taki duzy, wrazenia są ekstra gdy sie gra na XBOX 360 :P

Edytowane przez Koji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos nie wieze w to by LCD niszczylo wzrok... Przez ok. 2 lata siedzialem non stopa przy monitorze i wzrok wogole mi sie nie pogorszyl... Po za tym nie mam gdzie postawic tak wielkiego telewizora w pokoju, za miesiac lub dwa postaram sie wynając wiekszy pokoj XD Nie mowiac o tym ze caly dzien od pn do pt jestem w robocie wiec prawie nie kozystam z kompa, w soboty i niedziele jestem non stop przed TV :P

Edytowane przez Koji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

84540006.th.jpg 49950523.th.jpg 45729843.th.jpg

Obudowa kompaktowa z wcześniejszej epoki, trochę odświeżona :P

Zawartość już współczesna :)

Edytowane przez CamilloS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm opleć kable taśmexem albo termokurczami

a na zatokach napisz swoj konfig...markerem;D

i będzie z tego pro buda...

a tak na serio...to przegladam ten temat i jakos ostatnio nie ma tu nawet o czym pisac...

wielka lipa a nie maszynki;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na zatokach napisz swoj konfig...markerem;D

Myślałem o własnym autografie, ale naklejki obeznanym wystarczą ;)

Zawsze to jakaś odmiana od standardowych podświetlanych wentylatorów :)

Nad oplotką kabli pomyśle :P

Edytowane przez CamilloS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos ja nie widze zeby ta obudowa byla odswiezona w zaden sposob... i ten wielki znaczek ubuntu - łeee :E

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos ja nie widze zeby ta obudowa byla odswiezona w zaden sposob... i ten wielki znaczek ubuntu - łeee :E

Boczny wentylator zrobiłem samemu. Może nie pamiętacie ale kiedyś takie elementy były rzadko spotykane, bynajmniej w tej obudowie takiego nie było. Ubuntu akurat tutaj pasuje :P Widzę, że nie przypadła wam do gustu, grunt że mnie się podoba :P

Edytowane przez CamilloS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokażę jak u mnie przeszła mała metamorfoza komputera. Bebechy były włożone do niezbyt gustownej obudowy. Tak, tak, stary Codegen :E Co prawda teraz też wszystko siedzi w Codegenie, ale myślę, że jest ciut lepiej :E A więc na początek dawna obudowa:

obraz001.th.jpg obraz004oh.th.jpg obraz005.th.jpg obraz008jj.th.jpg

No i genialny przód:

obraz012.th.jpg:E

Jak widzicie nie wyglądało to zbyt pięknie i sam nie mogłem już na to patrzeć więc postanowiłem trochę się pobawić :) :

obraz013.th.jpgobraz017f.th.jpgobraz018a.th.jpg obraz021.th.jpg

Myślę, że jest ciut lepiej :E Co o tym sądzicie ?

Obecnie jest to złożone trochę inaczej, lepiej. Wczoraj po złożeniu komputera i 10-sięcio minutowej pracy w Windowsie komputer złapał freeza i się wyłączył. Po restarcie nie chciał się bios załadować, więc trzeba było go rozłożyć i wio na biurko. Parę razy czyściłem bios itp. jednak jakoś nie chciał wstać. Dałem mu 10 min spokoju i odpalił :E Nie wiem o co mogło chodzić. Przed chwilą złożyłem go jeszcze raz, trochę inaczej niż na fotkach, powiedziałbym, że ciut lepiej. Jak mi się będzie chciało jeszcze raz go otworzyć to dam fotki :)

PS. Tak, wiem te czerwone diody są obciachowe, ale nie mam innej zaślepki :E

Edytowane przez Black Lord11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

punisher wg mnie ta buda nie wyroznia sie niczym od innych seryjnych widzialem juz mnostwo podobnych wymysl cos lepszego w stylu zrob to sam : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz jest o wiele lepiej :thumbup: Chociaż przód obudowy mogłeś zostawić tak jak był :E Ten Zephyr prezentował się naprawdę pięknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ;) Co do przodu, hmm :E Front jest szary, zaślepki w kolorze białym i czarnym. Wszystko z innej parafii, ważne że się trzyma kupy :E Jak będzie kaska to od razu zmieniam obudowę. Teraz kupiłem Solo6c więc trochę sobie na kasę poczekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

punisher wg mnie ta buda nie wyroznia sie niczym od innych seryjnych widzialem juz mnostwo podobnych wymysl cos lepszego w stylu zrob to sam : )

zajrzyj co raz do mojego tematu to zobaczysz jakie mam plany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam błyśnij i przebij kolegę swoją pracą i pomysłami, bo jednak na kilkanaście tysięcy userów pclab, nawet gdyby zebrać wszystkie osoby, które cokolwiek zrobiły ze swoimi obudowami, to jednak nie jest ich takie "mnóstwo" i ich praca jednak nie jest taka "nie wyróżniająca się"

daj fotę swojego kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj fotę swojego kompa

no wlasnie, zaskocz nas swoja oryginalnoscia, kreatywnoscia i tworczoscia, ja nei wklejalem fot calej budy tylko czesc, bo jakbym wkleil wszystkie to troche by to zajelo, a od tego mam swoj temat, tutaj chcialem tylko zaprezentowac czesciowy efekt

PS: tylko zeby sie nie ujawinil tak jak Tadzik bo nas chlopak zgasi XD

Edytowane przez ThePunisher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie projekt mam skonczony teraz gromadze mateial jak skoncze skrecac/sklejac itp to dam fotki teraz to moge wam tylko wrzucic fotki kartek paieru z projektem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie projekt mam skonczony teraz gromadze mateial jak skoncze skrecac/sklejac itp to dam fotki teraz to moge wam tylko wrzucic fotki kartek paieru z projektem :)

ale jak nie wiesz ile roboty w mojego COSMOSA wlozylem to nie mow ze niczym sie nie wyroznia, poza tym jeszcze nie jest skonczony

Edytowane przez ThePunisher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja obudowe bede robil praktycznie od zera jedyne co bedzie gotowe to tylne wyloty na karty rozszerzen i koszyki na hdd i dvd z tym ze te koszyki to moze mi sie uda samemu zrobic

Nie mowie ze obudowa jest zla ale jak na moje oko to wyglada jak ze sklepu doceniam twoja prace i pomysl

Jak zaczne robic woja mysle ze nastapi to pod koniec tego lub na poczatku przyszlego tygodnia to dam fotki

bo jak na razie to nie mam zadnej budy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mowie ze obudowa jest zla ale jak na moje oko to wyglada jak ze sklepu

powtarzam jeszcze raz, wejdz w mój temat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylem widzialem jakbym nie byl i nie widzial to bym sie nie wypowiadal

musze zalozyc wlasny temat bo tez mam kilka pytan do ludzi zwiazanych z moddingiem odnosnie mojego projektu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie, kolega myli przerabianie czegoś, co już istnieje z budowaniem czegoś od podstaw - jednego z drugim nie można porównać, choć i jedno i drugie wymaga dużego nakładu pracy, cierpliwości i umiejętności, natomiast z jego wypowiedzi wynika, że jak ktoś nie zrobił czegoś sam od podstaw, to nie jest cokolwiek warte - myli się jednak, czasem przerobić coś, co już istnieje, jest o wiele trudniej, niż zbudować coś od podstaw, bo w tym wypadku nie ogranicza nas to, co właśnie przerabiamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wcale nie twierdze ze jesli cos jest przerobione to jest nie warte uwagi !

dla mnie kazdy wklad wlasny pomysl itp sie licza ja tylko wyrazilem swoje zdanie na temat jego projektu to jest moje subiektywne odczucie

Obudowa ladnie sie prezentuje ale wg mnie podkreslam "wg mnie" ta obudowa jest podobna do niektorych ze sklepu

jakbys zrobil cos z tym przednim panelem bo teraz rzeczywiscie nie wyglada juz jak cosmos ale jak ferrari :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wcale nie twierdze ze jesli cos jest przerobione to jest nie warte uwagi !

dla mnie kazdy wklad wlasny pomysl itp sie licza ja tylko wyrazilem swoje zdanie na temat jego projektu to jest moje subiektywne odczucie

Obudowa ladnie sie prezentuje ale wg mnie podkreslam "wg mnie" ta obudowa jest podobna do niektorych ze sklepu

jakbys zrobil cos z tym przednim panelem bo teraz rzeczywiscie nie wyglada juz jak cosmos ale jak ferrari :)

stary, a jak ma być nie podobna, skoro to przeróbka czegoś co już istnieje, przerobiony mercedes też będzie podobny do seryjnego mercedesa, zerknij

precio_mercedes_slk_barato.jpg @stock

vs

xin_01306061014378752405915.JPG@AMG

ta sama fura, ale różnicę widać

natomiast, jeśli zrobi się coś od podstaw samodzielnie, no to nie dziwne, że nie będzie podobne do czegokolwiek innego (pozostaje jedynie kwestia jakości wykonania, ale to już po zakończeniu prac się oceni)

ps będę niezwykle drobiazgowy i krytyczny Up_to_something.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi