Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajnie, teraz lepiej wygląda z ta gąbką niż wtedy z tą folią :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie jest całkiem ok, choć plątanina kablowa na dnie oraz niebieskie wykończenie mobasa,"cebrune" wentyle, białe śledzie i żółta wlepka na zasilaczu...   nie lubią się, za kolorowe to

oczywiście jak dla mnie, najważniejsze, aby Tobie odpowiadało

ps gdzie podziałeś grafę

edit

a jednak masz grafę, sorki, umknęła mi, % letsdrink.gifszkodzą w pisaniu postów na pclab  

Edytowane przez bielas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak chcialbym ten dysk przyczepic do dachu tak jak ktos tu ma na forum, o tak:

http://a.imagehost.org/0344/DSC00907.gif

ps gdzie podziałeś grafę

no jak to gdzie, malenstwo tam jest :E w sygu kliknij na karte to zdj bedzie

a co do kolorystki i ogolnego wygladu - wiem... zrobie cos z tym ale nie w tym tygodniu bo remont w domu i w ogole

sledzie na szybko mozna machnac, naklejke z corsaira oderwac a z dolnymi kablami to nie wiem co zrobic

te magmy tez chce zmienic na noiseblockery - moze na PL2 starczy a jak nie to te niebieskie

jak ktos jest chetny to na PW mozna pisac bo nie jest to w tej chwili jakies pilne

wazne ze cisza teraz jest w miare - pozbylem sie gtx 260 i jest o wiele wiele ciszej

w przyszlosci to wywale hdd i dam ssd na system i jakies 2,5" na magazyn

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu musi być uczepiony do "dachu" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kable to opaska typu "trytka" nie jest to idealne rozwiązanie, ale mimo wszystko pomaga ogarnąć chaos (uwielbiam to słowo :E )

zrobisz piwnicę, to hdd nie będzie widać nawet, gdy będzie leżał na dnie

Edytowane przez bielas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezu, to 4350 xD powalilo mi sie

Tak też mi się wydawało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A czemu musi być uczepiony do "dachu" ?

zeby go tam schowac i zeby na wierzchu nie byl chyba ze masz inne miejsce ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zatokę 5,25'' ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak odnituje koszyk na dyski 3.5 to jak moge zasłonić te dziurki po nitach?

A dysk da sie jakos do podlogi przymocowac w obudowie? bo sie boje ze sie bedzie tam slizgal.

Edytowane przez ghostlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, w końcu i ja zrobiłem porządek ze swoją budą. Szału nie ma, ale i tak jest lepiej niż było.

Teraz najlepszym rozwiązaniem byłby zasilacz z odpinanymi kablami, ale narazie musi zostać ten co jest.

1002913e.th.jpg 1002913i.th.jpg

1002914.th.jpg1002916t.th.jpg

1002917v.th.jpg1002919.th.jpg

1002923.th.jpg

Czekam na opinie i może jakieś rady co można by było jeszcze zmienić.

Edytowane przez ipfon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p1070240.jpg

Taki oldschool :E "Nowości" tej maszynie nadaje tylko karta wifi-n. Nowego pc nie chce mi się spod biurka wyciągać, więc macie staruszka.

Edytowane przez Slash0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Silvatrez

guderian Świetny pająk :) Podasz mi model monitora.. ;)

Edytowane przez Silvatrez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z grubsza posprzątałem biurko ale i tak nie ma rewelacji. Przynajmniej nie w dotychczasowym pokoju w którym mi się nic nie mieści.

img_58244ux3.jpg

Edytowane przez plastekk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

guderian Świetny pająk :) Podasz mi model monitora.. ;)

dzisiaj skladam drugiego, a w niedziele wszystko wyladuje w koncu w obudowie, trzeba to jakos ogarnac, chociaz jak cos krece to i tak musze miec wszystko wybebeszone :D

monitor to 24 calowy dell na tn, dokladnego modelu nie pamietam kupilem go 2 lata temu, z tego co wiem dodawali go do xps, hm mysle ze teraz kupisz duzo lepsze 24 od della na tn, wiec nawet nie szukam dokladnie jaki to model ;)

plastek jak Ty tam masz malo miejsca to patrz w czym ja sie gniezdze na co dzien :P chociaz to akurat stare zdjecie, to w kwestii miejsca nic sie nie zmienilo a od kiedy jest ss to wrecz sie pomniejszylo :)

52ad69e932a7d11dmed.jpg

Edytowane przez guderian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Plastek

Nie miewasz problemów z klawiatura ? U mnie czasami wariuje (wersja Mirror) nie chce dzialac pod biosem (ostatnio jej przeszło) panel dotykowy czasem odwala dziwne akcje jak na przykład zamoistne odpalanie wmp, czy przewijanie filmu (tez ostatnio coraz rzadziej) albo blokowanie się klawiszy.

Ps. Wypasione biurko :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatnich porządkach:

PC1: Phenom II 550BE @X4, 2x2GB Kingstonów 800 na Elpidach, Gainward HD4850 referent, Gigabyte MA790X-UD3P, Samsung F2EG 500GB, Pioneer DVR-215, Corsair VX450W, Audigy SE i tuner TV z 98r :E, wszystko zaparkowane w Sharkoona Rebel 9 Eco i chłodzone przez Pentagrama Karakorum z Acutake 120, Accelero S1 rev2 z Zephyrem 120 i Acutake 120 na wyciągu:

p7290116.th.jpg p7290119.th.jpg

PC2: E2140, 2x1GB Kingstonów 667, EVGA 9600GT referent, Abit IP35, WD 250GB, Samsung SH-S223, FDD NECa :E, Fortron Blue Storm II 400W po fanswapie na Zephyra 120, wszystko zapakowane w jakiegoś szmelcowatego ColorsITa, procek chłodzony przez Pentagrama Alpaya z Zephyrem 92:

p7290120u.th.jpg p7290123.th.jpg

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ ban19

no klawa ma swoje jazdy , akurat na dotyk nigdy nie narzekalem . Jedyna jej wada to taka że czasami nie działa jakiś przycisk , trzeba wyjąc ją z USB i podłączyć na nowo .

Co do biurka to ssie z lekka , mało co się mieści w nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie tam proste ujęcie

4771965449_e8a5920eff_b.jpg

Tygon ale mniejszego kalibru

morelia.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka Mała Czarna :E

p1010960p.jpg

p1010947ia.jpg

Udostępnij tę odpowiedź