Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Assassin

Radeon + GeForce = CrossSLI PhysX ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Hybrid PhysX

vel CrossSLI

Wstęp

Niniejszy wątek stawowi odpowiedź na często pojawiające się na forum pytanie: czy mogę w jakikolwiek sposób zmusić do współpracy kartę Nvidii i AMD w celu poprawy wydajności w grach. Otóż jest to możliwe, acz w ograniczonym zakresie. Chodzi mianowicie o gry, które wykorzystują technologię Nvidia PhysX w wersji akcelerowanej przez GPU. W takiej konfiguracji karta AMD zajmuje się generowaniem grafiki, a karta Nvidii - obliczeniem fizyki.

Wymagania sprzętowe

1) karta graficzna firmy innej niż Nvidia (czyli w praktyce: Radeon);

2) karta graficzna GeForce z co najmniej 32 procesorami strumieniowymi;

3) płyta główna z co najmniej 2 slotami mechanicznie zgodnymi z PCIE 16x (elektrycznie może być mniej, np. 4x);

4) Windows 7, ewentualnie Windows XP;

5) aktualne sterowniki Forceware i Catalyst oraz programik Hybrid PhysX Mod.

Zalecenia

Żeby taka konfiguracja miała większy sens, proponuję spełnić następujące warunki:

1) karta graficzna AMD jest znacznie wydajniejsza od karty Nvidii;

2) karta Nvidii ma co najmniej 64 procesory strumieniowe;

3) karta Nvidii jest stosunkowo energooszczędna, bo przez większość czasu nie będzie wykorzystywana (czyli np. GT240 zamiast 8800GTS 320/640MB;

4) konfiguracja wyposażona jest w odpowiednio mocny procesor (coś w stylu Core 2 Duo/Phenom II X2 ~4GHz).

Instalacja (Win7)

Na początek oczywiście wkładamy karty graficzne, podłączamy monitor do Radeona i włączamy komputer ;) Ściągamy i instalujemy aktualne sterowniki AMD i Nvidii.Klikamy prawym klawiszem na pulpicie i wybieramy "Rozdzielczość ekranu".

Uwaga! W nowszych wersjach sterowników ForceWare Nvidia zablokowała dostęp do panelu sterowania, gdy główny monitor podłączony jest do karty innej niż Nvidii. Nam w niczym to jednak nie przeszkadza.

unled1pq.png

Pojawi się ekran jak powyżej. Klikamy "Wykryj".

unled2ub.png

Spośród nowych wykrytych ekranów klikamy na jeden, przynależący do karty GeForce.

unled3zj.png

W zakładce "Wiele ekranów" wybieramy "Mimo to spróbuj podłączyć na: VGA".

unled4d.png

Teraz w tym samym menu wybieramy opcję "Pokazuj pulpit na [monitor podłączony do Radeona]".

Uwaga! Na obrazku powyżej ekran Radeona oznaczony jest dwójką, a Nvidii - jedynką. Jest tak dlatego, bo GeForce'a mam podłączonego do pierwszego złącza PCIE. U was prawdopodobnie będzie odwrotnie.

Następnie ściągamy program Hybrid PhysX Mod. Wypakowujemy i uruchamiamy plik Hybrid-PhysX-mod-1.04ff.exe.

unled5lj.png

Klikamy "Apply". Po tym, jak program automatycznie wprowadzi niezbędne zmiany w rejestrze, uruchamiamy ponownie komputer.

Po ponownym uruchomieniu wchodzimy do katalogu Extras i uruchamiamy plik PhysX-HwSelection-set-GPU.cmd.

unled6z.png

Gotowe!

W celu weryfikacji poprawności działania akceleracji, proponuję wykorzystać demko PhysX Soft Bodies.

unled7r.png

Jeśli opcja GPU jest dostępna (a nie wyszarzona) to znaczy że wszystko poszło ok. Ponadto, przy liczbie elementów ustawionej na 8 i wysokich detalach, w trybie GPU powinniśmy mieć idealną płynność, a w trybie CPU - przycięcia (może nie dotyczyć procesorów Sandy Bridge 5 GHz+ ;)).

Testowane na sterownikach AMD Catalyst 11.4 i NVIDIA ForceWare 270.61.

Testy

Do testów wybrałem dwie w miarę nowe gry wykorzystujące technologię PhysX: Mafię II i Batman: Arkham Asylum.

Konfiguracja sprzętowa:

procesor - Intel Xeon E5507 3.66GHz

płyta główna - Intel DX58SO Extreme (2x PCIE 16x)

RAM - 6GB DDR3-1290 CL7

GPU1 - Sapphire Radeon HD 2900 GT 256MB

GPU2 - Sparkle GeForce GTX 470 1280MB

PSU - OCZ StealthXStream 2 600W

55479246.png

81894520.png

Sprawdzimy jeszcze, czy mając ekran główny podłączony do Radeona, możliwe jest korzystanie z technologii CUDA.

unled1jml.jpg

Odpowiedź brzmi: jak najbardziej tak :) Przynajmniej w zakresie kodowania wideo.

Niestety, nie działa mniej popularne, ale bardziej perspektywiczne OpenCL. Nie wiem, czy ma to jakiś związek ze sprzętowym brakiem obsługi OpenCL przez Radeona HD2900. Postaram się zbadać ten problem w przyszłości.

Ciekawe linki

Artykuły zahaczające o temat konfiguracji hybrydowych:

http://pclab.pl/art42262.html

http://www.tweaktown...hysx/index.html

http://benchmarkextr...i PhysX/P1.html

Lista gier z obsługą PhysX:

http://physxinfo.com/

Słowo na koniec

Od czasu gdy 3 lata temu, prawdopodobnie jako pierwszy na świecie ;P, odkryłem możliwość wykorzystania karty GeForce do liczenia fizyki w parze z Radeonem, w zakresie tym zaszło wiele zmian. Wyszło kilka ciekawych, wysokobudżetowych tytułów obsługujących PhysX (Mafia II, Metro 2033, Batman, Mirror's Edge), ale równocześnie dynamika rozwoju sprzętowo liczonej fizyki w grach rozczarowuje. Nvidia podjęła nieskuteczną próbę zablokowania działania konfiguracji Radeon+GeForce, udaremnioną przez twórcę programu Hybrid PhysX Mod. Pozytywną tego konsekwencją jest eliminacja wg mnie najpoważniejszej wady konfiguracji hybrydowych - konieczności rozciągnięcia ekranu na wyświetlacze obu kart. Obecnie wystarczy, by aktywny był wyświetlacz Radeona, dzięki czemu znikają problemy z przewijaniem ekranu w grach i robieniem screenshotów.

Informacje archiwalne

Wstęp

Jak wszyscy jakiś czas temu Nvidia wykupiła firmę Ageia i wypuściła oprogramowanie pozwalające kartom z serii Geforce 8 i nowszym pełnić funkcję akceleratora fizyki. Wykorzystywany standard to oczywiście stworzony przez Ageię PhysX, zaś wszystko działo w oparciu o architekturę CUDA, pozwalającą jednostkom strumieniowym procesorów Geforce wykonywać obliczenia niezwiązane z grafiką.

Ostatnimi czasy pojawiło się kilka gier wykorzystujących PhysX. Co jednak z posiadaczami popularnych Radeonów od ATI? Wyjściem jest PhysX programowy, wykonywany przez CPU, jednak wydajność tego rozwiązania w przypadku skomplikowanych obliczeń fizycznych (lub po prostu źle zoptymalizowanego kodu) pozostawia wiele do życzenia.

Tak właśnie narodził się pomysł wykorzystania karty Geforce do obliczania fizyki u boku zajmującego się grafiką Radeona!

Wymagania

Aby uruchomić taką konfigurację potrzebujemy:

• Systemu operacyjnego Windows XP
  • Karty graficznej ATI Radeon lub innej alternatywnej wobec Geforce'a (Intel, S3 etc) - primary adapter
  • Karty graficznej Geforce 8 lub wyższej - secondary adapter
  • Sterowników Forceware z obsługą PhysX i CUDA
  • Płyty głównej z obsługą 2 kart graficznych na PCIE 16x (rzeczywista szybkość złącz i obsługa CF lub SLI nie mają znaczenia)

Uruchomienie konfiguracji

Sterowniki Forceware 179.24 + PhysX System Software 9.09.04 (lub starsze z obsługą CUDA)

Wchodzimy we "Właściwości Ekranu", "Ustawienia" i w opcjach GeForce'a zaznaczamy "Powiększ pulpit systemu Windows do rozmiarów tego monitora" oraz "Użyj tego urządzenia jako monitora głównego".

48430285kt8.th.jpg 50649261py5.th.jpg

Po ustawieniu monitora głównego na Geforce'a ikony i okna mogą zniknąć nam z monitora. Gdy tak się stanie, należy odłączyć kabel monitora od Radeona i podłączyć go do Geforce'a.

Teraz możemy aktywować tryb "GeForce PhysX".

71112744ld9.th.jpg

Po tym zabiegu z powrotem zaznaczamy opcję "Użyj tego urządzenia jako monitora głównego" przy Radeonie i podłączamy monitor do tej karty.

UWAGA W panelu PhysX napisane będzie teraz, że akceleracja jest nieaktywna. To nieprawda! Dopóki nie naciśniesz na "No Acceleration" i "Apply" akceleracja nadal będzie aktywna!

Sterowniki Forceware 180.84 + PhysX System Software 9.09.04

Uruchomienie trybu PhysX w konfiguracji Radeon + Geforce nie jest możliwe

Sterowniki Forceware 181.22 beta + PhysX System Software 9.09.010

Prawdopodobnie wystarczy włączyć tryb akceleracji PhysX w panelu Forceware (zakładka "Ustaw konfigurację przyspieszenia efektów PhysX"). Opcja "Powiększ pulpit systemu Windows do rozmiarów tego monitora" w przypadku Geforce'a nadal musi być aktywna.

Najwygodniejszym sposobem na wyłączenie akceleracji (np. do celu testów porównawczych) w przypadku starszych sterowników (179.24) jest odznaczenie dla Geforce'a opcji "Powiększ pulpit systemu Windows do rozmiarów tego monitora". Ponowne jej zaznaczenie bez ingerencji w panel PhysX spowoduje włączenie akceleracji. W przypadku sterowników 181.22 sposób ten nadal działa, jednak przełączenie akceleracji w panelu Forceware jest równie wygodne.

Windows Vista

Uruchomienie trybu PhysX w konfiguracji Radeon + Geforce nie jest możliwe z powodu ograniczeń systemu. Vista nie pozwala na jednoczesne działanie 2 kart obsługiwanych przez 2 różne sterowniki graficzne (w naszym przypadku Catalyst i Forceware).

Windows 7

Akceleracja działa na najnowszych sterownikach dostępnych w Windows Update (179.23) wraz z oprogramowaniem PhysX w wersji 9.09.010. Procedura uruchomienia tego trybu jest podobna do procedury dla sterowników 179.24 pod XP. Testy w toku.

FAQ

Q: Czy jest możliwe uruchomienie "CrossSLI" na Windows Vista?

A: Nie. Po szczegóły: patrz wyżej.

Q: Czy do uruchomienia tej konfiguracji wymagana jest płyta główna obsługująca SLI lub CrossFire?

A: Nie, jedynym wymogiem są 2 gniazda mechanicznie kompatybilne z kartami na PCIE 16x. W przypadku różnej szybkości złącz proponuję umieścić Radeona (akcelerator 3D) w tym szybszym w Geforce'a (akcelerator fizyki) - w wolniejszym.

Q: Mam tylko 1 gniazdo PCIE. Czy można coś z tym zrobić?

A: Złącza PCIE o różnej szybkości (różnej ilości linii) są ze sobą zgodne elektrycznie, więc istnieje możliwość uruchomienia karty PCIE 16x na złączu 4x czy 1x, ale ze względu na niekompatybilność mechaniczną wymaga to modyfikacji złącza na karcie lub płycie głównej. Taka operacja wiąże się ze sporym ryzykiem uszkodzenia sprzętu i, co jest oczywiste, z utratą gwarancji.

Istnieje też możliwość kupienia Geforce'a 8400GS na PCIE 1x, ale ze względu na cenę i wydajność tej karty odradzam jej zakup.

Q: Uruchomiłem konfigurację Radeon+Geforce! Podczas grania nie jest możliwe przewijanie ekranu w prawo, kursor znika a ekran się nie przesuwa.

A: To znany problem związany z faktem, że do działania akceleracji fizyki opcja "Powiększ pulpit systemu Windows do rozmiarów tego monitora" przy Geforsie także musi być aktywna. Gra uważa więc, że nasz ekran ma podwójną szerokość i przewijanie następuje dopiero, gdy kursor dojdzie na skraj drugiego (wirtualnego) monitora podpiętego do Geforce'a.

Aby zniwelować niedogodności, wchodzimy we Właściwości Ekranu -> Ustawienia i dla ekranu nr 2 (zarządzanego przez Geforce'a) ustawiamy najniższą dostępną rozdzielczość oraz przesuwamy myszką ten ekran (przez przeciąganie) w miejsce, w którym najmniej nam on przeszkadza (np. poniżej ekranu głównego, powyżej, na skos...)

62686043so4.th.png

Q: Jakie gry na dzień dzisiejszy obsługują sprzętowego PhysX-a?

A: Z większych produkcji są to: "Ghost Recon: Advanced Warfighter" (cz. 1 i 2), "Mirror's Edge" oraz "Cryostasis". W przypadku gry "Unreal Tournament 3" można za darmo ściągnąć kilka map obsługujących zaawansowane efekty fizyczne.

Q: A skąd mogę ściągnąć dema technologiczne i darmowe gry?

A: Stąd:

http://www.nvidia.co...us/download.asp

Test w grze Ghost Recon: Advanced Warfighter 2

http://forum.pclab.p...p;#entry5581336

Dzisiaj dokonałem bardzo ciekawego odkrycia. Udało mi się aktywować tryb, w którym Radeon zajmuje sie generowaniem grafiki 3D, a GeForce liczy fizykę.

Ale po kolei. Oto konfiguracja komputera:

• Pentium Dual-Core 2140@2800 MHz
  • 2GB RAM @ 875 MHz 5-5-5-15 (Dual Channel)
  • Gigabyte GA-965P-DS4 (chipset P965)
  • ATI Radeon X1900 CrossFire Edition 512 MB (odpowiednik modelu XT) (PCIe 16x)
  • Gigabyte GeForce 8400GS 256 MB (PCIe 4x)

Oprogramowanie:

• Windows XP
  • Catalyst 8.7
  • Forceware 177.79 (polecam raczej 177.83)
  • Nvidia PhysX 08.08.01

(...)

Pora na trochę testów cool.gif

FluidMark w trybie trybie Radeon + GeForce:

50766958aw0.th.jpg

(naciśnij, żeby powiększyć)

Wynik: średnio 51 fps (test 20000 ms)

65897863cb0.th.jpg

Wynik dla samego Radeona (akceleracja fizyki wyłączona): średnio 44 fps

90477146le4.th.jpg

Wynik dla samego GeForce'a (akceleracja włączona): średnio 39 fps

71357480kf7.th.jpg

Niedługo wrzucę wyniki w Warmongerze. Posiadaczy Radków i GeForce'ów zachęcam do testowania smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to aby nie fake?

EDIT:

hmmm? da się wsadzić 2 karty rożnych firm żeby działały razem... smilies/scratchhead.gif

Od tego zacznijmy :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy to aby nie fake?

jeśli tak to naprawdę udany ;) chyba o niczym nie zapomniał. może ktoś inny wypróbuje i zda relacje ;P

jeśli to działa to przez ciebie czekają mnie kolejne wydatki :tse:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkradł mi się chochlik, test w ~CrossSLI~ jest puszczony na 10s, reszta na 20. Ostateczny wynik nie jest aż tak imponujacy. Zaraz to poprawię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wkradł mi się chochlik, test w ~CrossSLI~ jest puszczony na 10s, reszta na 20. Ostateczny wynik nie jest aż tak imponujacy. Zaraz to poprawię.

właśnie to mi troszeńkę nie pasowało ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi tu podjeżdza fejkiem ale zobaczymy czy ktoś to potwierdzi jak tak to czeka mnie kolejny wydatek :E

A stery od radka nie gryzą się od dziforsa? :Up_to_s:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SkynetPL

Ech, kupiłbym 8500GT ale niestety nie mam nawet PCI-E x4 - możesz sprawdzić, czy z GeForce w PCI-E x1 by działało?

[Edit]

To raczej nie Fake Assassin pisał dziś w temacie o Ageia PhysX Card, że próbował coś takiego zrobić i ForceWare z CCC nie koliguje, dziś pewnie znowu zaczął w tym grzebać i znalazł ten Tweak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to wyniki w Warmongerze są aż nadto imponujace :cool: Wygląda na to, że ta gra została napisana w ten sposób, że w trybie software'owym działa fatalnie niezależnie od sprzętu. Zobaczcie sami.

Radeon + GeForce:

wmgame2008081419155003fb5.th.jpg wmgame2008081419155521pw1.th.jpg wmgame2008081419155709ak0.th.jpg wmgame2008081419160639jq2.th.jpg

Radeon (bez PhysX-a):

wmgame2008081419180698xl6.th.jpgwmgame2008081419181226cd2.th.jpg wmgame2008081419181759cp2.th.jpg wmgame2008081419182239ww1.th.jpg

GeForce (PhysX włączony):

wmgame2008081419261965hy9.th.jpg wmgame2008081419263740ny3.th.jpg wmgame2008081419264560jk0.th.jpg wmgame2008081419264793ml9.th.jpg

Detale najwyższe (to dlatego GeForce nawet z PhysX-em nie wyrabia), rodziedzielczość widać na miniaturkach.

W sumie to dość naturalne, że GeForce potrafi działać dokładnie tak, jak akcelerator Agei. Dziene jest tylko, że Nvidia tego lepiej nie zabezpieczyła :E

Stery się nie gryzą, przynajmniej u mnie. Wynik 3DMarka 2006 nie spadł, a komputer działa stabilnie.

Niedługo puszczę FluidMarka z podkręconymi shaderami GeForce'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SkynetPL

A możesz sprawdzić w tym PCI-E x1?

A zauważ, że masz najsłabszą kartę z PhysX, ciekawe jak by to wyglądało gdyby urzyć słabego choć i tak sporo mocniejszego 8500GT albo 8600GT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mi sie wydaje ze mamy nowy temat mianowany do 'Top-10' :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

az kusi kupic takiego 8400 jako akcelerator gdy wyjdzie troche wiecej gierek tego uzywajacych albo gdy sobie kupie ut3 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
az kusi kupic takiego 8400 jako akcelerator gdy wyjdzie troche wiecej gierek tego uzywajacych albo gdy sobie kupie ut3 :P

Coś mi się zdaje że jak ludziska się o tym dowiedzą to Nvidia nie nadąży z produkcją 8400-8500 :lol2::rotfl:

Ale IMO bardzo ciekawe odkrycie :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W sumie to dość naturalne, że GeForce potrafi działać dokładnie tak, jak akcelerator Agei. Dziene jest tylko, że Nvidia tego lepiej nie zabezpieczyła :E

ale co maja zabezpieczac? dziala na nv? dziala :)

btw: chociaz przez "skromnosc" bys skrobnal, ze naprowadzil cie art na firingsquad ;)link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SkynetPL

Nie, bo to musi być GF 8/9/GTX (kto wsadzi GTXa 280 na samą fizykę :E ), starsze PhysX nie obsługują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak myslicie, wsadzac 6600 gt? xD

Szostka chyba nie obsluguje PhysX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
cholera, szkoda :(

Spoko. Jak wykminili coś, żeby działał jednocześnie Radek i DźiForc w jednym kompie, to wykminią i PhysX na 6600GT :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
btw: chociaz przez "skromnosc" bys skrobnal, ze naprowadzil cie art na firingsquad

Ano trochę naprowadził. Dokładnie dowiedziałem się, że takie coś działa już z GeForce'ami, więc jest jednak nadzieja :) Widać to w poprzednim wątku o PhysX-ie, w którym się udzielałem.

Więcej testów zrobię jutro, przyszła do mnie impreza :D . Mój GF z dodatkowym nawiewem stabilnie pracuje z shaderami na 1700 MHz, więc można spodziewać się sporego wzrostu wydajności.

W międzyczasie polećcie jakiś program, którym podniosę zegary samych shaderów na GF. RivaTuner się gubi z dwiema kartami, a ATITool podnosi częstotliwość shaderów tylko razem z rdzeniem...

Edit

A swoją droga ciekawi mnie reakcja Nvidii: totalna blokada czy naprawienie problemu 2 monitorów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Więcej testów zrobię jutro, przyszła do mnie impreza smilies/bigsmile.gif.

Wypijta moje zdrowie.. :E:thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SkynetPL

Spoko, biorę 8400GS i lutuję go z moim Radkiem, urwę jeszcze chłodzenie pasywne od 9200 SE i przykleję między obie karty - będzie dobrze chłodzić i cicho - później zrobię taką drugą i połączę je w QuadFireSli - wykminię w ten sposób PhysX na Radkach mając w kompie tylko jedną kartę. Serio ciekawi mnie, czy by na PCI-E x1 poszło ;)

[EDIT]

Napisz o tym na Xtreme Systems, to może Nv zauważy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...