Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

Konfiarze nie zrozumieli i nie zrozumieją.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kubikolos napisał:

Na forum też już siedzą cicho ci co ręce swoje i matki dawali za słowa fauciego i pfizera :lol2:

Bronili tego przekazu jak lwy, jakby słowo boże głosili :lol2:

Piękna sprawa. Nie muszę teraz wstydzić się przed sobą. Od początku powtarzałem. Kto chce niech się szczepi. Ani nie zniechęcałem ani też nie zachęcałem :)

7 minut temu, Spl97 napisał:

Konfiarze nie zrozumieli i nie zrozumieją.

To nie Konfiarze mają tutaj problem z elementarnym rozumieniem pewnych spraw. Płynąc na zachód im bardziej uciekaliśmy ruskim to jakoś coraz bardziej się od niej uzależnialiśmy xD Wiem, że wyparcie wśród niektórych osób tego jest bardzo silne, ale to nie mój problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
31 minut temu, Kris194 napisał:

Widzę, że jeszcze niektórzy chyba nie zrozumieli. W obecnej sytuacji albo płyniesz na zachód albo na wschód, nie ma trzeciej drogi.

Albo z Tuskiem albo z ruskiem. Ten przekaz jest mi znany.

Nie ma trzeciej drogi :szczerbaty: Jakże pokrętne i zabawne zdanie.

Edytowane przez skypan
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, FranzMakamele napisał:

Piękna sprawa

Sprawa wygląda póki co tak (nawet w linkowanym artykule jest), że Pfizer dalej twierdzi swoje, a to są na razie jedynie oskarżenia. Całość zapewne skończy się w sądzie, ale wam już wystarczy samo to, że ktoś coś powiedział by sobie uznawać to za fakt...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja napisałem piękna sprawa w takim sensie, że dla mnie :P Bo co by się nie działo to ja nikogo do niczego nie namawiałem/nie zniechęcałem. Jak się okaże, że szczypionki boostuja życie o 20 lat to super albo je skracają o tyle samo to ja mam sumienie czyste xD Dla mnie to był temat indywidualny/neutralny

Edytowane przez FranzMakamele
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dla Ciebie tak, niektórzy tutaj już mają radochę po nagłówku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, skypan napisał:

Nie ma trzeciej drogi :szczerbaty: 

Jest tylko amerykańska lub rosyjska strefa wpływów, więc siłą rzeczy są tylko dwie drogi.

90 IQ powinno ci wystarczyć do ogarnięcia tego.

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądał ktoś? Wszystko wskazuje na to, że w całą sprawę jest jeszcze zamieszany były oficer WSI a także ludzie ze służb. Ilość przekleństw jakie mi się cisną na usta jest tak spora, że gdybym je tu wypisał to chyba z miejsca bym dostał bana 😡

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
24 minuty temu, Kamiyan napisał:

Żeby to skumać i poskładać do logicznej kupy powinno mieć IQ co najmniej na poziomie 54, ale nawet i z takim IQ mają problem z przyswojeniem faktów.

Edytowane przez Spl97
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Kris194 napisał:

nie ma trzeciej drogi.

Jak to nie

7dbeaebe886081-2500-1494-0-160-4277-2566

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej niech reklamują te pato gale MMA.

Tak wiem, kiedyś też to było. 

Cytat

Strażak OSP śmiertelnie pobity. Trzej 17-latkowie z zarzutami

Trzech 17-latków usłyszało zarzut pobicia ze skutkiem śmiertelnym 25-letniego strażaka OSP w powiecie ostrowskim – przekazał prokurator Marcin Kubiak z Prokuratury Okręgowej w Ostrowie Wlkp. Zostali też aresztowani na trzy miesiące.

...

Do pobicia doszło po godz. 1 w nocy z soboty na niedzielę na parkingu przy dyskotece we Wtórku na terenie powiatu ostrowskiego. Policja otrzymała zgłoszenie, że przed lokalem został pobity mężczyzna.

...

Z ustaleń śledczych wynika, że napastnikami było siedmiu nastolatków i to oni byli agresywni wobec pokrzywdzonych.

https://www.rmf24.pl/regiony/poznan/news-strazak-osp-smiertelnie-pobity-trzej-17-latkowie-z-zarzutami,nId,7582353#crp_state=1

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Kamiyan napisał:

To i tak nadal 2x więcej niż ty.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie otwierajcie żadnych podejrzanych linków na Twitterze, jakieś paskudztwo się roznosi znowu.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Kris194 napisał:

Oglądał ktoś? Wszystko wskazuje na to, że w całą sprawę jest jeszcze zamieszany były oficer WSI a także ludzie ze służb. Ilość przekleństw jakie mi się cisną na usta jest tak spora, że gdybym je tu wypisał to chyba z miejsca bym dostał bana 😡

No,no 

Umrlabys btz certyfikatu CE i łunii od samego patrzenia na te maski..a teraz smacznego kurczaka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czasem lepiej zamilknąć jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia, to był właśnie taki przypadek.

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak prokuratura jeszcze próbują kopać ale chyba w końcu zrozumieją, że są na przegranej pozycji.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowe-zasady-uzycia-broni-przez-wojsko-wyszczegolniono-cztery-sytuacje/hwn5wwt

PiS przez 8 lat nie potrafił wprowadzić takich prostych zmian 

2 godziny temu, LeBomB napisał:

Sprawa wygląda póki co tak (nawet w linkowanym artykule jest), że Pfizer dalej twierdzi swoje, a to są na razie jedynie oskarżenia. Całość zapewne skończy się w sądzie, ale wam już wystarczy samo to, że ktoś coś powiedział by sobie uznawać to za fakt...

A prawomocny wyrok przy przyznaniu się do winy firmy pfizer wystarczy 

https://www.rp.pl/wydarzenia/art6900661-pfizer-kontra-nigeryjski-prokurator

I jeszcze 

https://dziennikzwiazkowy.com/uncategorized/pfizer-skazany-na-2-3-mld-grzywny/#google_vignette

I jeszcze nagroda dla człowieka który wieszczył koniec ludzkości spowodowany korona wirusem.znanym jako COV od krowy ID od identyfikacji i 19 od roku w którym ten szczep pojawił się w Chinach czy tam został wypuszczony 

https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,27815584,dr-grzesiowski-jesli-rzad-nie-zmieni-strategii-epidemia-sie.html

https://www.pap.pl/aktualnosci/pawel-grzesiowski-powolany-na-glownego-inspektora-sanitarnego-1

https://www.rp.pl/polityka/art40652341-niemiecki-radiowoz-przywiozl-imigrantow-do-polski-wiceszef-mswia-niemcy-przeprosili

Migracji napewno nie ogarną więc koniec UE 

Edytowane przez voltq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://gospodarka.dziennik.pl/finanse/artykuly/9529431,rzad-da-wieksza-podwyzke-niz-wymaga-ue-ekspert-ostrzega-to-moze-stan.html

Tak mocnego bredzenia i oderwania od rzeczywistości nawet chorzy psychicznie nie prezentują 

Proponuję powrót do płacy z 1995 roku , 260 zł miesięcznie , wtedy będzie dobrze

ale wyższe płace pociągają za sobą skutki uboczne, to jest ograniczoną liczbę miejsc pracy i bezrobocie - powiedziała.

Co za idiotyzm 

Niż demograficzny , ściąganie masowo przybyszów już nie tylko z Ukrainy i Białorusi ale z Afryki Azji a nawet Ameryki południowej, ale wg tej pani to wyższa płaca minimalna jest problemem

Edytowane przez voltq
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem całość, wszystko o czym mówi pani zacytowana w artykule to oczywistości.

Jeśli Ty uważasz, że bredzi to cóż… Pozostaje tylko współczuć.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Cytat

Koszty pracy i ceny energii. Oto największe bariery rozwoju średnich i dużych firm.

Najważniejszą barierą rozwoju, na którą wskazują średnie i duże firmy w Polsce są koszty pracy. Wskazało na nie 86 proc. ankietowanych przedsiębiorców.

Ten wynik nie jest zaskoczeniem w kontekście silnych podwyżek płacy minimalnej w roku bieżącym i w latach poprzednich, którym towarzyszyła presja płacowa na większości szczebli „drabiny wynagrodzeń", będąca pokłosiem rekordowo niskiej stopy bezrobocia" - ocenia Marcin Mrowiec, główny ekonomista Grant Thornton.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Koszty-pracy-i-ceny-energii-Oto-najwieksze-bariery-rozwoju-srednich-i-duzych-firm-8766222.html

Jeszcze dwa zdania w temacie płacy minimalnej.

Edytowane przez lokiju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
53 minuty temu, voltq napisał:

Staram się nie odzywać na temat polityki na tym zacnym komputerowym forum i daleko mi od bronienia PIS w każdym aspekcie. Ale chyba zbyt naiwny jesteś, dlaczego te "proste" zmiany nie zostały wprowadzone po wygranych wyborach ? Tylko od śmierci żołnierza i największej burzy od czasu największego kryzysu na naszej granicy, gdzie było dużo bardziej ostro ? Po prostu wcześniej nikt nie zginął i nie został dźgnięty nożem, przy "kontrowersyjnym" płocie, który według wielu nie powinien powstać.

Edytowane przez skunRace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani ma rację choć w nieco innym sensie niż myśli 'voltq'. Otóż wyższa minimalna nie spowoduje że firmy będą zatrudniać mniej/wyrzucą ludzi na bruk i będą dalej cisnąć tych co mają "bo 5 czeka na twoje miejsce" tylko firmy które mogą się w ogóle wyprowadzą z Polski do kraju który jest tańszy. Już to robią, za co PiS obarcza winą Tuska (a jakże by inaczej) mimo że to w całości ich wina. Tu nie chodzi tylko o minimalną, ale też o ponad 40 opłat i podatków podwyższonych lub wprowadzonych przez PiS czy stawianie na węgiel co skończyło się tym że mamy najbardziej emisyjną gospodarkę i najdroższy lub drugi najdroższy prąd w UE.

Mamy też drugą najwyższą minimalną względem średniej w UE, minimalną zarabia już 20% Polaków. Jesteśmy narodem biedaków na minimalnej, co więcej - przez spłaszczenie wynagrodzeń nie opłaca się starać o wyższe stanowiska. To nie jest dla nas korzystne.

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Edytowane przez Camis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Camis ciekawe po ilu dawkach jest

@skunRace rozumiem , ale lepiej późno niż wcale 

Edytowane przez voltq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Firma, która się u nas zainstalowała bo byliśmy tanią siłą roboczą też musi mieć na względzie fakt, że się bogacimy przez co też oczekiwania potencjalnych pracowników wzrosną. Jeżeli firmę od tak można przenieść gdzieś gdzie jest taniej to nie można mówić o jej wysokim wykwalifikowaniu. 

Edytowane przez lokiju
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi