Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

qjin

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

W2 był odrobinę trudniejszy niż 3 z racji zupełnie innego rozwoju postaci i braku możliwości zjadania 50 kurczaków podczas walki szczerbaty.gif. Co nie znaczy, że 3 nie ma trudnych momentów, bo i te się zdarzały np. bossowie z dodatków na najtrudniejszym poziomie, w szczególności z pierwszego dodatku. Co więcej W2 bardziej przypominał grę RPG niż trójka, ale to temat rzeka. Tylko co to ma do Cyberpunka? wink.gif

Bo jeśli chodzi właśnie o takie głupotki jak jedzenie podczas walk (bez możliwości przerwania czynności), czy ciągłe robienie salt, to myślę, że w CP2077 Redzi będą mieli trochę inne podejście. Na pewno nie będzie zbyt trudno, bo to ma być gra dla jak największej liczby odbiorców, raczej pojawi się leczenie podczas walk, a przeciwnicy nie będą mistrzami taktyki. Myślę jednak, że to wszystko będzie miało ręce i nogi i zdecydowana większość osób będzie zadowolona. Jeśli się mylę, to zjedźcie mnie po premierze, ale takie mam wrażenia po obejrzeniu wszystkich materiałów. bigsmile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to chyba normalne że na początku każdy nas klepie?

Nie?

To nie był open-world z misjami do grindu i stowrkami bez auto-skalowania, gdzie można sobie poexpić zbieraniem grzybów w lesie i potem ruszyć na wroga.

Poza tym nie było zawsze wiadomo kiedy nastąpi walka, wiec trudno było zgadnąć kiedy oliwić miecze i pić eliksiry o ograniczonym mocno czasie działania...

Gameplay'owo to była gra gorsza od jedynki tak naprawdę. Nadrabiała innymi aspektami.

Edytowane przez Zas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Poza tym jeśli według autora krytycznego komentarza to wygląda tylko jak porządna strzelanka... to ja nie mam pytań.

Szczerze - w warstwie gameplay'owej porządna strzelanka to jest więcej, niż wielu się spodziewało. :E

Jeszcze do Maja miała być "role-playing game of the dark future", a potem nastąpiła korekta:

cy2077.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tylko hasło reklamowe. Nic się nie zmieniło, CD Projekt RED już na ten temat się wypowiadał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O. I tym bym się martwił. Bo bez powodu nikt tego by nie zmieniał. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tylko hasło reklamowe. Nic się nie zmieniło, CD Projekt RED już na ten temat się wypowiadał.

Niby tylko hasło reklamowe, ale jednocześnie sugestia, że zmieniają podejście co do gry. Jak napisał crush, bez powodu by tego nie zmieniali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powód jest pewnie taki, że teraz RPG kojarzą się z muzealnymi grami w stylu Pillarsów, od biedy z Andromedą. :lol2:

Edytowane przez Zas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No. Miałem o tym pisać właśnie. Pamiętam ile osób krzyczalo, że Deus:HR to w ogóle nie jest RPG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Azazell

Powód jest pewnie taki, że teraz RPG kojarzą się z muzealnymi grami w stylu Pillarsów, od biedy z Andromedą. :lol2:

To pewnie gimbusy. Bo normalni gracze na pewno mają inne kojarzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powód jest pewnie taki, że teraz RPG kojarzą się z muzealnymi grami w stylu Pillarsów, od biedy z Andromedą.  :lol2:

Ubolewam na tym, że pojęcie gatunku RPG na przestrzeni ostatnich lat zostało tak mocno wypaczone. Teraz wystarczy dodać do gry wbijanie expa i już dumnie nazywa się ją erpegiem. szczerbaty.gif

Chociaż ty poruszyłeś ten problem z drugiej strony, czyli traktowanie gier RPG jako archaicznych, nostalgicznych produkcji.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze do Maja miała być "role-playing game of the dark future", a potem nastąpiła korekta:

cy2077.jpg

https://forums.cdprojektred.com/index.php?threads/cyberpunk-2077-dyskusja-ogolna.7901440/page-61#post-11564989

Post #1202 gdyby coś nie grało. Wypowiedź z lipca tego roku.

Jeszcze jakieś wątpliwości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu open-world, action-adventure game jest bardziej trendy jak role-playing game, które, jak ktoś u góry zauważył, większości kojarzy się z grami dla nerdów. Nowy tag-line jest bardziej rozwlekły, może jakich fanów gier Ubi przyciągną?

Edytowane przez Lypton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jakieś wątpliwości?

Po ostatnim "lekko chaotycznym materiale video" całkiem sporo.

Ale mam nadzieje, że niedługo zaprezentują "jakieś sprostowanie", co je rozwieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś jakby słabiej ta gra wygląda w tym e video z gameplay jakieś takie nie ostre przekompresowane albo skalowane z 1080p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tylko hasło reklamowe, ale jednocześnie sugestia, że zmieniają podejście co do gry. Jak napisał crush, bez powodu by tego nie zmieniali.

Oczywiście, że bez powodu tego nie zmienili. Ale nie z takiego, o jakim tu mowa.

Niektórzy to już naprawdę nie mają czego się czepiać, skoro już nawet wywlekają nieaktualne tematy i szukają dziury w całym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś jakby słabiej ta gra wygląda w tym e video z gameplay jakieś takie nie ostre przekompresowane albo skalowane z 1080p

A to trzeba sluchac bo wyraznie w materiale jest powiedziane ze video 1080p i na zywo na gamescom to lepiej wygladalo (4k)

Edytowane przez SNC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to trzeba sluchac bo wyraznie w materiale jest powiedziane ze video 1080p i na zywo na gamescom to lepiej wygladalo (4k)

Jeśli na żywo grali w 4K z włączonym RT na 2080Ti, to chyba nie będzie tragedii.

Oczywiście, że bez powodu tego nie zmienili. Ale nie z takiego, o jakim tu mowa.

Niektórzy to już naprawdę nie mają czego się czepiać, skoro już nawet wywlekają nieaktualne tematy i szukają dziury w całym.

No cóż, w końcu od tego jest forum. ;) Przecież to, że ktoś z Redów temu zaprzeczył wcale nie znaczy, że właśnie tak będzie. Przed premierą można mówić cokolwiek. Nie ufam zbytnio obietnicom, obojętnie jak bardzo nie lubiłbym danego studia. Mamy prawo do obaw, tym bardziej że biorąc pod uwagę nie tylko zmianę opisu, ale też zebrane materiały czy poprzednie gry, są one słuszne. CDPR zawsze mieli problem z doszlifowaniem mechaniki gry, tak aby wszystko współgrało i miało sens. A to w RPG też jest ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tylko nadzieje, że więcej będzie tego typu ujęć, jak w tym fragmencie z pierwszego gameplayu:

Dokładnie tak.

Też jestem zniesmaczony, że nie zobaczę "takich" scenek :(

Po uj zrobili taką zmianę ? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12:11 Hayabusa 2077, props :thumbup:

To raczej CBR 2077 RR w malowaniu Repsola szczerbaty.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladnalem w spokoju ta prezentacje z "Napisami PL" :E Jestem bardzo podekscytowany mozliwosciami, nie wiem jak mozna tu narzekac a juz tym bardziej czepiac sie kwadratowych puszek, ludzie naprawde robia sobie problemy na sile :D klimat wylewa sie z ekraniu, nie moge sie doczekac az w to zagram :cool:

PS: Ktos wie na pokazie w jakiej rozdzielczosci gra dzialala na 2080ti :hmm:

Edytowane przez Phoenixsuple

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The new Cyberpunk 2077 video looks great - but the Gamescom demo was even better

Niby źle nie jest. Materiały na YT to większości nagrania ze streamu w 1080p upscalowane do 4K.

Disclaimer: this video was recorded in 1080p and upscaled to 4k to utilise YouTube’s higher bitrate for 4k videos.

Z oficjalnego YT Cyberpunka 2077.

Ciekawe, czy udostępnią jakieś demo przed premierą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi