Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

marcin_kg

Film - czego nie warto oglądać..?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Oppenheimer - nie wiem skąd zachwyty nad tym filmem. Masa znanych aktorów, ale nic z tego nie wynika bo na ekranie byli przez mniej niż 10 minut a niektórzy nawet poniżej 5. Jak ten film dostał Oscara za montaż też nie wiem bo skakanie w czasie między scenami. Raz w kolorze a raz czerń i biel. Efekty specjalne też ubogo. Nawet cycki Florence słabe. W tych 3 godzinach lepiej obejrzeć jakieś dwa inne filmy, pograć itp.

Edytowane przez Pentium D
  • Like 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czyli jesteś jednym z tych którzy czekali na spektakularne zrzucenia bombek i grzyby na niebie 😆 W końcu podobał Ci się nowy Kong i Godzilla. Oppenheimer to nie jest film dla każdego. Mi się podobał ale wiedziałem na co mogę liczyć.

Edytowane przez bourne2008
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W GiKu przynajmniej coś się dzieje na ekranie i jest na czym oko zawiesić a OP to taka wizualizacja artykułu na Wikipedii. Oczekiwań żadnych nie miałem. To co zobaczyłem było po prostu nijakie z każdej strony. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.05.2024 o 07:31, Pentium D napisał:

Oppenheimer - nie wiem skąd zachwyty nad tym filmem. Masa znanych aktorów, ale nic z tego nie wynika bo na ekranie byli przez mniej niż 10 minut a niektórzy nawet poniżej 5. Jak ten film dostał Oscara za montaż też nie wiem bo skakanie w czasie między scenami. Raz w kolorze a raz czerń i biel. Efekty specjalne też ubogo. Nawet cycki Florence słabe. W tych 3 godzinach lepiej obejrzeć jakieś dwa inne filmy, pograć itp.

Mi tam się bardzo podobał siedziałem srogo zbesztany jak Oppenheimer wjechał na vod i włączyłem i nie wiem kiedy strzeliło 3h. Bardzo fajny film całkowicie inny niż się spodziewałem. No i rzucił pewne światło skąd tylu marksistów obecnie w USA wypełza. 

Znowu jak chcesz obejrzeć crapa ale to takiego crapa gdzie nie będziesz mógł tego objąć mózgiem i nie jest to crap w stylu filmu klasy c czy d. Jest to najokrutniejszy stolec jaki widziałem w życiu a jestem kinomanem. Gargantuicznych rozmiarów stolca nie zwiastowała nawet pierwsza część, która choć słaba to max jak można ją określić "poszło z gruzem" do pełno prawnego stolca to jednak trochę brakowało. No więc nie będę przedłużał ten film, to dzieło to Rebel Moon 2 od tego przygłupa i beztalencia Sznajdera czy jak mu tam. Film jest o rolnikach ścinających zboże, część ujęć fajnie by się sprawdziło w reklamach mąki czy czegoś. Natomiast po scenie w sali tronowej powiedziałem 
seinfeld-thats-enough-internet-for-today
Nie polecam i zachodzę w głowę, kto u licha to zatwierdził do produkcji a już w ogóle nie jestem wstanie zrozumieć jak po wstępnych montażach ktoś nie wziął tego działa i rytualnie nie spalił wszystkich kopii i nie pobił sznajdera czy jak mu tam za zmarnowanie hajsu. 0/10 wokowe produkcje amazonu, netflixa czy disneya to przy tym arcydzieła zarówno pod względem reżyserii jak i scenariusza. 

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Art385 Akurat Rebel Moon 2 oceniłem wyżej niż część 1 która faktycznie była słaba, ale jednak prędzej drugi raz obejrzę RB2 niż Opa :E Ogólnie też oceniam RB2 > Op. Temat zboża często jest wyciągany jako krytyka RB2, ale nawet obecnie mamy Amiszów który jeżdżą dorożkami, w polu też robią ręcznymi narzędziami a nie kombajnem co sam jeździ po sygnale z GPS.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale na boga ten film wygląda jak masturbacja fana żniw. Ja przyszedłem na film SF jakbym chciał oglądać żniwa, to bym sobie włączył program z rolnikami :E

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych 3 godzinach lepiej obejrzeć jakieś dwa inne filmy, pograć itp.

Ja po wymęczeniu połowy stwierdziłem że lepiej się drzemnąć niż marnować czas na oglądanie tego czegoś. W sumie akcja tak dynamiczna, że oka się same zamykały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byliście za mało zbesztani podczas oglądania i wszechświat do was nie przemawiał jak do Oppenheimera dzięki czemu ogarnął też bombę. Dodatkowo ziomek żył na krawędzi nie dla tego, że robił super tajną bombę dla usa ale dlatego, że zapinał innym żony :E jednak to mu nie wystarczyło i jeszcze musiał szturchnąć na hardcorze komunistkę już podczas prowadzenia prac na nad projektem. Strasznie niebezpieczne zachowania choć jemu się upiekło z tylko jednym trupem. Nasz śpiewak Zaucha, co lubił takie akcje nie miał tyle szczęścia.
Nolan jest w formie zrobił film bardzo Nolanowy i fanów jego stylu trzymający od początku do końca i szczerze tylko pierwsza godzina jako wprowadzenie może się komuś odrobinę dłużyć ale potem to już idzie szybciutko.
Moim zdaniem świetne splecione przygody Oppena razem z zarysowaniem samego projektu Manhattan i sytuacji politycznej na świecie z domieszką problemów społecznych w USA w tamtym okresie.
Swoją drogą postać Openheimera jest bardzo ciekawa choćby ze względu na to, że Oppen był niewyżytym ruchaczem bez żadnych zasad a osoby o tak wysokiej inteligencji najczęściej same stronią od ludzi lub są tak dziwni, że ludzie stronią od nich.  

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój opis brzmi zdecydowanie ciekawiej niż sam film, dlatego na pewno będzie drugie podejście :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie dałbym rady drugi raz obejrzeć Oppenheimera. To rozwleczone, nudne badziewie. Dla kogoś kto pierwszy raz ma styczność z tą tematyką może i dobre ale jest dużo różnych dokumentów o tym człowieku i o bombie atomowej na youtube. Jest nawet cały serial o ukrytym miasteczku z naukowcami i według mnie lepszy od tego tworu choć końcówka słaba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze OP jako film do oglądnięcia, po prostu historia jak to było. Ale czytałem rok temu jak na wakacje jechałem w jakimś piśmie, właśnie o o historii bomby atomowej, i jedna rzecz która tam była opisana i mnie zaciekawiła, a mianowicie gdzieś niedaleko Los Alamos było jakieś miasteczko gdzie normalnie ludzie żyli, i w pewnym momencie zaczął "śnieg" padać co teoretycznie było anomalią pogodową, a to się później okazało że to popioły czy coś w tym rodzaju, właśnie z prób jądrowych...a dzieciaki się w tym bawiły, nie kojarzę czy to w filmie też było ujęte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie było. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za bardzo nie lubię zabierać się do filmów co trwają 3 godziny lub więcej. Natomiast sens  z filmem Oppenheimer zleciał zaskakująco szybko. Natomiast nie mogę się zebrać do obejrzenia "Czas krwawego księżyca".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czas krwawego księżyca to męczarnia. Niestety historia nie porywa, Film jest wręcz nudny i nawet Leo i De Niro tego nie uratują.

Edytowane przez bourne2008
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Knock at the Cabin (2023) 4/10

Standardowy M. Night Shyamalan, początek ciekawy, końcówka przewidywalna i banalna. Nie czytałem książki, podobno tam zakończenie jest ciekawsze. Na plus Bautista.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

HIt Man 2024 - taki sobie, pierwsza połowa wręcz wieje nudą 3/10.

Edytowane przez Stachu1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Atlas z aktorką Jennifer Lopez (Nettflix) przed końcem filmu aż rozpłakałem się, za dużo uczuć, było czuć sympatia z robotem :-)

Edytowane przez Tombycz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo, gniot roku. Oskara powinien dostać za nudę. Pocięte sceny, co chwilę wplatane dokumenty, jak i Oppenheimer mający fazy. Film maksymalnie powinien trwać 1.4H, wtedy może dałoby się go obejrzeć. Już "Barbie" lecąca w tym samym czasie była o wiele lepsza.

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Civil War - 4/10  To mógł być to dobry film , jest kilka głupich scen ale zachowanie dziennikarzy i żołnierzy podczas walk jest poza skalą i ciężko się to ogląda  👎

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 26.05.2024 o 21:19, Tombycz napisał:

Atlas z aktorką Jennifer Lopez (Nettflix) przed końcem filmu aż rozpłakałem się, za dużo uczuć, było czuć sympatia z robotem :-)

nie bardzo rozumiem, w sensie czy ci sie podobał ten film czy nie podobał ? ☺️

Edytowane przez Oldman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abigail (2024) 4,5/10

Zapowiadał się ciekawie ale trailer zdradził właściwie całą niespodziankę tego filmu, mogli inaczej to rozegrać. To taki przeciętny horror z elementami komediowymi. Jest dość krwawo ale trochę brakuje dynamicznej akcji, za mało jest ludków do masakrowania. Barrera na plus, widać że odnajduje się w takich filmach. Choć po tych krwawych jatkach powinna iść w trochę ambitniejszą stronę, no chyba że ten film nagrała jeszcze przed całą aferą z nosaczami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi tam się podobał. Trailera nie oglądałem, więc nic nie miałem spoilerowane, może dlatego wpłynęło to na odbiór.

W temacie; Bionic

https://www.filmweb.pl/film/Bionic-2024-10052832

Początek dawał nadzieję na coś fajnego, potem typowa lewacka sztampa, czarni dobrzy, biali mężczyźni źli oszuści. Rzygam już tym lewackim rasizmem wprost wylewającym się z większości produkcji. Dodatkowo takie akcje, gdzie babka chciała stracić nogę, żeby jej bioniczną wstawili, to się umówiła z gostkiem ze ten ja potrąci busem kiedy ona będzie jechać motorem. Tak zrobili, kraksa konkretna, potem laska budzi się w szpitalu bez nogi i nie ma żadnych innych obrażeń. No po prostu ręce opadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak byłem w kinie na "Od zmierzchu do świtu", spodziewałem się standardowego filmu w klimacie Desperado a tam od płowy filmy wyskakują  wampiry po hipnotycznym tańcu Hayek. Mogli reklamować Abigail jako film o porwaniu, zrobić jakiś tajemniczy zwiastun.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Furiosa (2024) 4/10

To nie jest zły film. To jest film, którym można określić jako "zbędny". W każdym aspekcie jest gorszy od poprzedniego. Akcja jakoś dziwnie przeskakuje, fabuła jest banalna. Człowiek patrzy i ogląda kolorowe obrazki. Coś jak ostatnie filmy Snydera. Najlepszy jest doklejony nos Hemswortha.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi