Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Pavel87

Alan Wake 2

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, MrKetiw napisał:

Gra nie potrzebuje łatek, jedyne co w tej grze jest zepsute to nasze rodzime tłumaczenie, jest źle zsynchronizowane albo czasami w ogóle nie ma napisów 🫣

właśnie wydali pacz, który zawiera 200 poprawek więc..

gra ma sporo bugów, wystarczy pocztać inne fora czy twitter

potrzebuje jeszcze ze dwie porządne łatki imo

korci żeby już grać, ale jeszcze chwilę poczekam

Edytowane przez MuziPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, ditmd napisał:

prawie 26h w grze i nie doświadczyłem żadnych błędów które były tutaj wymienione poza tymi z tłumaczeniem.

U mnie 20h jak do tej pory i też żadnych błędów nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Utłukłem truposza bosa nad jeziorek i poszedłem poeksplorować nowo odkryty obszar i czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego teraz w lesie mam między 6-15 fps więcej z RT+PT na medium i najmniej ile zaobserwowałem to 24 i praktycznie przez 90% czasu 30 lub więcej. Wcześniej 22 to był max i to przy zegarze o prawie 200 MHz wyższym.   

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżbyś sugerował, że męczysz bułę w ~30fps z włączonym RT mając Radeona bo chciałbym jednak myśleć, że mi się tylko wydaje. :E 

• Haha 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem AW2 Z PT na medium z FSR sypie mi undervolting szybciej niż jakakolwiek gra. Poza tym po pierwszych 15 minutach się człowiek przyzwyczaja szczególnie jak ćwiczył wcześniej na konsoli :E W scenerii ala miasto, domy to jest 37-45, cutscenki rozkręcają się do jakichś w porywach ponad 50fps. 

Jednak najfajniejszy efekt jest, że jak włączysz PT na medium to możesz sobie zmieniać ustawiania graficzny i nie ma żadnego znaczenia czy masz wszystko na max czy nie bo nie ma to absolutnie najmniejszego wpływu na fps. Stwierdzam też, że ta gierka ma faktycznie nextgenową grafe a z włączonym paskiem za tv + oświetleniem pokoju zsynchronizowanym z obrazem czesze to czapkę klimatem.

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha.

W takim razie należy się na oprzytomnienie...

punch-in-the-face-tom-and-jerry-ujr30l1l

• Like 1
  • Haha 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smutne co piszecie o gameplay'u, choć tego się można było spodziewać. Jedynka wielu nie podeszła, ale tu wydaje się być (jeszcze) gorzej... choć z drugiej strony zawsze to coś nowego. No ale w sklEPICu, to i tak nie zagram, a nawet jakby wyszło na Steam, to najwcześniej za trzy lata po zakupie 5070...

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Początek nie jest zły, ale za dużo pitolenia i mechanik, które chyba tylko mają wydłużyć gameplay.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Zas napisał:

Smutne co piszecie o gameplay'u, choć tego się można było spodziewać. Jedynka wielu nie podeszła, ale tu wydaje się być (jeszcze) gorzej... choć z drugiej strony zawsze to coś nowego. No ale w sklEPICu, to i tak nie zagram, a nawet jakby wyszło na Steam, to najwcześniej za trzy lata po zakupie 5070...

Nie wyjdzie nigdy. Wydawcą/sponsorem tej gry jest Epic. Będzie tak samo jak z AW Remastered, które jest tylko na Epic. Zagrać na konsoli, albo na Epicu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Art385 napisał:

Utłukłem truposza bosa nad jeziorek i poszedłem poeksplorować nowo odkryty obszar i czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego teraz w lesie mam między 6-15 fps więcej z RT+PT na medium i najmniej ile zaobserwowałem to 24 i praktycznie przez 90% czasu 30 lub więcej. Wcześniej 22 to był max i to przy zegarze o prawie 200 MHz wyższym.   

Wczoraj byl patch z ponad 200ma poprawkami, moze poprawili optymalizacje.

Godzinę temu, Art385 napisał:

Owszem AW2 Z PT na medium z FSR sypie mi undervolting szybciej niż jakakolwiek gra. Poza tym po pierwszych 15 minutach się człowiek przyzwyczaja szczególnie jak ćwiczył wcześniej na konsoli :E W scenerii ala miasto, domy to jest 37-45, cutscenki rozkręcają się do jakichś w porywach ponad 50fps. 

Szanuje ale jakosc PT nie jest warte wlaczenia kosztem tak duzych strat FPS, ta gra bez PT wyglada tez swietnie, a mozna wlaczyc samo RT.

Edytowane przez Phoenix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E to nie patch wezmę ręczny save przed przejściem przez drzewo i fps jest niższy niż po walce. Zero różnic w obrazie a na lewo od chatki wiedźmy jest taka fajna ścieżka, która morduje fps ;) Rozwalasz nothingale'a wracasz pod chatkę idziesz na ścieżkę i kilka fps więcej. Szczerze to przy 30 fps gra się bardzo dobrze a mogę jeszcze włączyć FMF i w najgorszym wypadku przesiąść się na pada ;) Fajnie by było jakby dało się ustawić własne % do skalowania FSR to by się zrobiło 1000p i powinno być stałe minimum 30 fps dorzucamy FMF i mamy 60.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, MuziPL napisał:

Nie wyjdzie nigdy. Wydawcą/sponsorem tej gry jest Epic. Będzie tak samo jak z AW Remastered, które jest tylko na Epic. Zagrać na konsoli, albo na Epicu.

I to jest najgorsze. Serio, ja bym wolał by mnie zachęcali na zasadzie 199zł w epicu a 299zł na steamie niż kompletnie zabierali ze steama bo to raczej nigdy nie wychodzi i ostatecznie ludzie się buntują i nie kupują takiej gry na epicu i czekają, albo piracą (zwłaszcza, że nie ma denuvo).

Ja jestem zdania że duzo fajniej wyglada zacheta na zasadzie "mozecie kupic wszedzie, ale u nas jest znacznie taniej". A nawet jak steamofile się zdecydują wydać 299 to ostatecznie i tak zarobią na tym tyle samo co u siebie, bo nie ma szans by kogoś zachęcili exami do swojego sklepu. Nie pokonają steama choćby się zesr... ; )

Edytowane przez MroczneWidmo
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojna głowa, gierka ma się sprzedać, to się sprzeda. Niewolników Gabena nie ma wcale tak wielu, choć są najbardziej głośną grupką ;)

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiem tej niechęci do Epic

jaki jest jej powód? gry na wyłączność? zawsze były i zawsze będą

to Remedy szuka i potrzebuje partnerów, a nie na odwrót

nikt nie bronił Valve zaproponować współpracy Remedy tym bardziej że Remedy potrzebuje finansowania swoich gier, bo sa niezależni

robiąc Quantum Break potrzebowali pieniędzy MS

na konsoli MS też nie gracie, bo QB wyszedł tylko na Xboxa?

chyba tylko Control sami finansowali lub na współę z 505 Games jako wydawcą

Edytowane przez MuziPL
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dość wszystkich tych launcherów i stąd moja niechęc. Konsole to co innego, tutaj mam kompa i 100 launcherów. Fajnie, że bethesda juz do likwidaji i wszystko za MS trafi na steam, EA tez jest na steam. Rockstar jest na steam, tak naprawdę znowu wyłamało się ubisoft i te cholerny exy na sklep epica ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem, ale to się nigdy nie zmieni, zawsze tak było i będzie i ten mój powyższy komentarz nie było skierowany do ciebie tylko do ogólnego sentymentu online o Epic Store

wolę 5 launcherów i konkurencję, niż jeden launcher i monopol

też bym chciał, aby z czasem wszystko lądowało na Steam, ale gierki to serious biznes i każdy chce zarobić

Edytowane przez MuziPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, MuziPL napisał:

nie rozumiem tej niechęci do Epic

Był czas, że próbowałem drążyć i dociec tego powodu.
Dziś już dałem spokój. Tak po prostu jest. Niektórzy nie lubią kliku luncherów i za 2 kliki myszą (odpal luncher, odpal grę), są skłonni płacić nawet 2* więcej, byle... nie EPIC. ;)
Nie pojmuję, ale przyjąłem do wiadomości, że tak jest.

Edytowane przez *** ChOpLaCz ***
  • Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, MuziPL napisał:

ale gierki to serious biznes i każdy chce zarobić..taki mamy klimat

To slaby ten biznes ograniczajac sobie ogromna baze uzytkownikow Steam :szczerbaty:

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Phoenix. napisał:

To slaby ten biznes ograniczajac sobie ogromna baze uzytkownikow Steam :szczerbaty:

miałem na myśli Epic, że Epic chce zarobić/urwać kawałek tortu

co więcej, Remedy głupie nie jest i widocznie musi im się opłacać, mimo utraty jakiegoś tam % bazy użytkowników Steam

poza tym uważam, że jak ktoś jest fanem danej gry/serii/dewelopera to takie pierdoły jak platforma/launcher nie mają znaczenia i to jest jedyne słuszne i zdrowe podejście

Edytowane przez MuziPL
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Phoenix. napisał:

Remedy dostało finansowanie od Epica, więc im to zwisa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byc moze ale jestem przekonany, ze wiecej osob kupiloby gre niz dotychczas kupiono na Epic, nie chwala sie statystykami bo sa zapewne male.

8 minut temu, MuziPL napisał:

poza tym uważam, że jak ktoś jest fanem danej gry/serii/dewelopera to takie pierdoły jak platforma/launcher nie mają znaczenia i to jest jedyne słuszne i zdrowe podejście

Sluszne i zdrowe to jest dac komus wybor gdzie chce kupic gre ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale masz wybór - konsola Xbox, konsola Playstation lub Epic🙂

jest to po prostu Epic/PC exclusive

Half Life Alyx na Epic nie kupisz

gra na wyłączność to zjawisko na PC rzadkie, ale istnieje

dla konsol to normalka

ja ogólnie się z tobą zgadzam, bo gry na wyłączność powinny zniknąć, ale istnieją od lat i nie powinny dziwić, nawet na PC

Edytowane przez MuziPL
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi