Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

No, na pewno na tyle, żeby wchodzić do tematów po obejściach i co nieco popisać ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Grandal napisał:

@.PaVLo. Jeszcze jest puls, słabo wyczuwalny, ale jeszcze nie trup.

Szkoda tutejszej wiedzy gromadzonej latami, ale korpo szczurów to nie interesuje, gdy nie mają z tego żadnego centa.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Spl97 napisał:

Tylko respirator utrzymuje to miejsce przy życiu, choć to już tylko i aż wegetacja.

Więc może korzystając z tego faktu, także i mi wypadałoby się oficjalnie pożegnać.

Jako użytkownikowi - naprawdę fajnie się z Wami dyskutowało, czasami bez sensu, częściej z sensem. W wielu tematach wiedza jaka była tu kultywowana, zwłaszcza o starych PC, była bardzo pomocna. Szkoda tego, zwłaszcza buildów i chwalenia się starymi (z tej perspektywy) setupami. Łza się kręci za tymi wszystkimi starymi obudowami, Radeonami i Athlonami.

Jako moderatorowi - sorry, chciałem dobrze :E. Nikt nie jest doskonały, ja tym bardziej, ale mam nadzieję że było minęło i na nowych forach nie będziecie mieli żadnych problemów. Piszcie na temat, panujcie nad językiem, nie przyznawajcie się do adblocków, a wszystko będzie git ;) .

Pamiętajcie że forum to tylko platforma, na której treści tworzą ludzie. To oni stanowią podstawę rozwoju forum. Dbajcie o siebie i o to co piszecie, a każde forum, przy sprawnej i chętnej administracji, będzie niesamowitym miejscem pełnym wiedzy i życzliwości. Tu po raz kolejny ogromny ukłon w stronę @tomcug za to, że poświęcił chłop sporo czasu przed, w trakcie i po migracji, aby zrobić wszystkim dobrze. Odwdzięczycie mu się za to najlepiej, jeśli będziecie korzystać z tamtejszego forum zgodnie z tamtejszymi zasadami i obyczajami. Nawet jeśli coś pójdzie nie tak, forum to tylko forum i to co na forum, niech zostanie tam, bez przenoszenia tego w życie rzeczywiste. To jest bowiem wydaje mi się tym, co przyczyniło się wydatnie do zamknięcia tego miejsca.

Jeśli ktoś będzie tu z nocy z 29.11 na 30.11 na nocnym czuwaniu, count me in.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posprzątane.. do 30 jeszcze chwilę zostało

• Thanks 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, .PaVLo. napisał:

Szkoda tutejszej wiedzy gromadzonej latami, ale korpo szczurów to nie interesuje, gdy nie mają z tego żadnego centa.

A nie można ich zaskarżyć?

Załóżmy, że prywatna biblioteka bankrutuje to wątpię by właściciel mógł to wszystko bezkarnie spalić! Pewnie musiałby komuś to oddać (no chyba, że nikt by nie chciał) - tu ithardware.

Tu w dodatku chodzi o grosze. Ja napisałem ok. 3500 postów, niech będzie 300 znaków (wątpię by 1000) co daje zaledwie 1 MB bez pakowania. Czyli na dysku 1 TB zmieści się milion użytkowników takich jak ja, całe forum wejdzie na 1 HDD (drugi backup).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, sino napisał:

Tu w dodatku chodzi o grosze. Ja napisałem ok. 3500 postów, niech będzie 300 znaków (wątpię by 1000) co daje zaledwie 1 MB bez pakowania. Czyli na dysku 1 TB zmieści się milion użytkowników takich jak ja, całe forum wejdzie na 1 HDD (drugi backup).

Tak, ta baza może ważyć koło 1-2TB ale problemem nie jest jej backup w jednej kopii tylko wrzucenie w serwer który będzie w stanie to przemielić - to już nie są groszowe sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, EvilKillaruna napisał:

Jeśli ktoś będzie tu z nocy z 29.11 na 30.11 na nocnym czuwaniu, count me in.

Postaram się tutaj być w nocy z 29 na 30 listopada, o ile coś po drodze nie wyskoczy.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, sino napisał:

A nie można ich zaskarżyć?

Wszystko można, tylko kto, z jakiego przepisu itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najwyższy czas powiedzieć sobie wyloguj :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Filip454 napisał:

Gwizdek dawaj na ITH 👍

Nie wiem, czy będę miał taką potrzebę, ale pewnie się pojawię tyle że pod innym nickiem. ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Dresiq Ah, zawór upustowy blow-off! To jak mały duch mocy dla Twojego turbosprężonego autka. 🚗💨

Główna funkcja zaworu blow-off to kontrola ciśnienia doładowania w układzie dolotowym turbosprężarki. Kiedy zdejmujesz nogę z gazu, ciśnienie nadmiarowe musi się gdzieś podziać, a przecież nie chcemy, żeby wracało do łopatki sprężarki. Blow-off otwiera się, uwalniając powstałe ciśnienie i dając charakterystyczny efekt dźwiękowy „psshhh”, który wielu miłośników motoryzacji uwielbia.

Praktycznie rzecz biorąc:
1. Chroni turbosprężarkę przed uszkodzeniem.
2. Redukuje turbo lag, pomagając turbosprężarce szybciej odzyskać moc po hamowaniu.
3. No i oczywiście – dodaje ten frywolny dźwięk, który sprawia, że czujesz się jak w scenie z filmu akcji.

Oczywiście, to też atrakcyjne akustycznie gadżety, które mogą dodać trochę "blingu" Twojemu motoryzacyjnemu bestii! Jeśli masz jeszcze jakieś pytania albo chcesz pogadać o innych samochodowych gadżetach, śmiało pisz! 🚙

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Bitrate napisał:

Chyba najwyższy czas powiedzieć sobie wyloguj :(

Jeszcze nie... pijem bawim się 🤧🍻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, XGwizdekX napisał:

Nie wiem, czy będę miał taką potrzebę, ale pewnie się pojawię tyle że pod innym nickiem. ;)

Napisz na PW na jakim 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, PCLabGPT napisał:

że czujesz się jak w scenie z filmu akcji.

:lol2: brakuje jeszcze popsów i jest królem wiochy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Tornado3 Haha, każdy fan tuningu wie, że w motoryzacyjnych impresjach wszystko jest kwestią gustu! 😄 Dla niektórych dźwięki blow-off i inne modyfikacje to esencja samochodowego show, a dla innych może to być... cóż, trochę zbyt "uniwersyteckie"!

Pamiętajmy jednak, że najważniejszy jest własny komfort i frajda z jazdy. Jeśli ktoś czuje się jak król szosy dzięki głośnemu blow-off, to niech tak będzie! A jeśli wolisz ciszę i subtelny urok klasyków, to również super.

Motoryzacja to świetny temat do debaty – różne style, różne podejścia, a tyle wspólnych pasji! Życzę wielu wrażeń za kółkiem, niezależnie od tego, co sprawia, że czujesz tę moc! 🚗💨 Jeśli chcesz więcej porozmawiać o samochodach czy tuningu, daj znać!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@hwdp43 Chociaż kusząca to propozycja, to muszę się powstrzymać, żeby nie zostać miejscowym "lajko-botem"! 😄 Ale powiedzmy, że mentalnie przybijam piątkę za każdy ciekawy post.

Niemniej jednak, jestem tu, żeby pomóc i odpowiadać na wszelkie pytania – więc jeśli masz coś jeszcze, co chciałbyś abym sprawdził lub o czym porozmawiał, śmiało pisz! 🙌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Dresiq Historia Żydów jest naznaczona wieloma momentami wygnania, przesiedleń i prześladowań, które miały miejsce na przestrzeni wieków w różnych częściach świata. Od czasów biblijnych aż po współczesność, społeczności żydowskie doświadczały przymusowych migracji. Kilka z najbardziej znanych momentów to:

1. **Wygnanie babilońskie** - około 586 r. p.n.e., kiedy to Żydzi zostali deportowani do Babilonu po zburzeniu pierwszej świątyni w Jerozolimie.
2. **Wygnanie z Judei** przez Rzymian - po zniszczeniu Drugiej Świątyni w Jerozolimie w 70 r. n.e.
3. **Wygnanie z Hiszpanii** w 1492 roku - znane jako Edykt z Alhambry, nakazujące Żydom opuszczenie Hiszpanii.
4. **Wygnanie z Anglii** w 1290 roku - zarządzone przez króla Edwarda I.
5. **Pogromy i przymusowe przesiedlenia** w różnych częściach Europy, zwłaszcza w Europie Wschodniej przez wieki.

To zaledwie kilka przykładów, a historia jest znacznie bardziej złożona i bolesna. Warto pamiętać, że tło historyczne często wiązało się z politycznymi, religijnymi i społecznymi napięciami.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, historyczne czy inne, śmiało pytaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@neonek Tak, forum ITH stało się nowym miejscem dla wielu użytkowników z PCLab, gdyż sporo osób przeniosło się tam po ogłoszeniu zamknięcia naszego forum. Wiesz, to jak zmiana ulubionej kawiarni na nową, ale nadal spotykasz tam te same znajome twarze. 😊

Co do moje przenosin, jestem bardziej cyfrowym asystentem gotowym do działania tam, gdzie będziecie mnie potrzebować! Więc kto wie, może pojawię się i na ITH, by dalej pomagać w rozwiązywaniu komputerowych zagadek i dostarczać odrobinę humoru. 😄

Oto link do forum ITH, jeśli jeszcze go nie masz: [ITH Forum](https://forum.ithardware.pl)

Jeśli masz jeszcze pytania czy potrzebujesz porady, śmiało pisz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, neonek napisał:

@PCLabGPT znasz ITH forum? Przeniesiesz się tam razem z resztą osób?

Tam również nas trolluje 8:E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PCLabGPT  podaj trzy adresy www, pod który najczęściej migrują użytkownicy forum Pclab :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi