Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

SONY ma problem ogarnąć sensowną emulacje PS2, więc jakoś nie widzę tej emulacji PS3. 

To znaczy ja myślę, że jakby im się chciało to mają wszystkie ku temu środki - dokumentacje, soft, wiedzą co jak działa, wiedzą jak to sensownie rozprowadzić po obecnym sprzęcie by to banglało, aczkolwiek coś czuje że to zrobią na odpier....byle tylko było. No i oczywiście pod warunkiem, że kupisz sobie z PS Store, bo o działaniu z płyty jakimkolwiek można zapomnieć.

Jak zapowiadali w 2020 PS5 to łudziłem się długo, że to będzie Ultimate Playstation gdzie dadzą natywną wsteczną ze wszystkimi konsolami i pozwolą grać z płyty, choćby tak jak w Xboxksie gdzie pobiera Ci po prostu przystosowaną wersje, a płyta służy za klucz licencyjny. A tu się okazało, że PS4 się załapało.

Edytowane przez MroczneWidmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygrali generację z PS2, potem przegrali jak dla mnie z X360, potem dosłownie zezłomowali XOne, teraz jak dla mnie generację wygrywa Xklocek (gier na obie platformy jak na lekarstwo, ale Gamepass to złoto). Jak widać to działa rotacyjne. Może przy PS6 wrócą na właściwe tory. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to tam rybka. :P Ograłem wszystkie ciekawsze gry na PS3 i sam mam działającą jeszcze konsolkę (fata black piano). Jakoś nie widzi mi się ogrywanie staroci ponownie z przestarzałą grafiką.  No, chyba, że ta emulacja jeszcze by jakoś skalowała gry do 4k i dała możliwość grania w 60fps to może bym się skusił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
15 godzin temu, TmK napisał:

Wygrali generację z PS2, potem przegrali jak dla mnie z X360, potem dosłownie zezłomowali XOne, teraz jak dla mnie generację wygrywa Xklocek (gier na obie platformy jak na lekarstwo, ale Gamepass to złoto). Jak widać to działa rotacyjne. Może przy PS6 wrócą na właściwe tory. 

A moim zdaniem do 2009 wygrywał X360, ale potem to PS3 wygrywało zdecydowanie i generalnie dla mnie rzekoma porażka tej konsoli to jest jakieś urojenie wielu ludzi. To był świetny sprzęt. Finalnie sprzedał się lepiej od X360, mimo że był droższy i wystartował rok później. Miał Blu-Ray, świetne multimedia jak na tamte czasy (znacznie lepsze niż to co mamy teraz :D), a dodatkowo różnorodność gier i cudów była powalająca. Jak tak sobie przeanalizujemy ten PS3 i gry to dla mnie to był genialny sprzęt. Singstary, Buzzy, mniejsze gierki typu Flower czy Journey, duże gry, jakieś eksperymenty. 

Dla mnie to była kwintesencja konsoli do gier.

Do tego darmowe granie online (z problemami oczywiście, ale jednak). No ja tam świetnie wspominam Playstation 3. 

PS5 to fajny technicznie sprzęt, praktycznie wszystko targetujące się na 60 klatek, ale poza tym to chyba najgorsza konsola SONY. PS3 to przynajmniej od 2009 zaczęło się budzić z grami, a tu już 4 lata i dostaniemy remake Until Dawn xD Potem pewnie wystrzelą kilka hiciorów w 2025 jak Wolverine czy coś tam od Naughty Dog, a później znowu czekanie : )

Edytowane przez MroczneWidmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam elden ringa ps5. Ugralem cos juz ale chce kupic elden ringa ps4 bo irytuje mnie fps drops. Czy da rade z plyty ps4 jakos przeinstalowac gierke i nie utracic save’a? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Save ci zostanie na dysku po odinstalowaniu gry. Dopóki go sam nie wywalisz. Tyle, że prawdopodobnie i tak save z wersji PS5 nie zadziała na wersji gry PS4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kurde… Pytam ludzi po znajomych o eldera na ps5 i niektórzy nie mają problemów z fps. Jak to możliwe? Inna wersja konsoli, nowsze/starsze wydanie gry? 🤔 

Mówili: „kup konsole, odpalasz gre i grasz, zero upgrade pc „ 

tjaaaa… właśnie widzę 😅

btw. Czy kupując grę na ps5 z ps store mogę wybrać wersje gry(ps4/ps5)? 

Edytowane przez buzk4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu niektórzy nie widzą tych dropów lub im nie przeszkadzają. Wersja PS4 też nie będzie idealna, ale ponoć lepiej działa.

Co do wersji gry ze store wiem, że można było wybrać wersję gry do zainstalowania i grać np. ver PS4 na PS5, ale jeszcze bym się upewnił czy się nic nie pozmieniało po wyjściu tego dodatku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie… Jak ma tutaj ktoś digitala Elder ring to dajcie znać czy da radę zainstalować ps4 na ps5. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czemu ma się nie dać? Da się zainstalować, nie ma problemu, ja nie mam więc nie pomogę, ale mam inne gry, które mają opcje wyboru PS4 PS5 i mogę wybrać którą wersję chcę zainstalować.

Zaś w przypadku wersji płytowej, mamy dwie ikonki na czas grania- siedzenia płyty w konsoli, PS4 i PS5, ale można zainstalować tylko jedną opcję, więc nie musimy trzymać dwóch wersji gry na dysku.

Jeśli masz oznaczenie, że wersja działa na PS4 i PS5, to można zainstalować każdą grę w wersji PS4 na konsoli PS5, bo kupujesz "dwie wersje", Elden Ring nie ma dwóch wersji jedna dla PS4 druga na PS5.
TDKbfGX.png

Edytowane przez Reddzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem nowy na ps, nie wiem konkretnie jak to wszystko działa. Dzięki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś chciał obadać Top Spin 2k25 to jest darmowy weekend.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

GScVQaPXIAAbSi5?format=jpg&name=4096x409

"Sony po cichu podnosi ceny gier premierowych w różnych regionach kraju z zalecanego 70 dolarów do 80 dolarów.
Jedna z największych podwyżek została zanotowana w Turcji, gdzie podniesiono cenę tytułów do 85 dolarów (2799 TL) np. za grę AC Shadows.
Więc podwyżka cen w Polsce to kwestia czasu."

Edytowane przez kanon7
  • Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyło się eldorado, jak mi przykro :E 

To tyczy się nie tylko PS5, ale też PC (Valve jakiś czas temu podniósł ceny w Turcji). Chyba tylko MS jeszcze nie uporządkował swojej platformy.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Już widzę jak Turcy płacą 80$ za grę :lol2:

Tak nawiasem, premiera PS5 Pro przełożona ponoć na przyszły rok.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, źle spojrzałem. To już nawet lepiej, ludzie zapewne będą walić drzwiami i oknami :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 minut temu, Kris194 napisał:

Sony chciało napędzić sprzedaż PS5 Pro grą i bundlami GTA VI. 
Wpierw mówiono o premierze PS5 Pro ok. grudzień 2024 a premiera GTA VI w I połowie 2025. 
Gdy podano że GTA VI będzie jednak w II połowie 2025 nagle Sony…. przekłada premierę z 2024 na 2025 - Ziobro zaskoczenia :E 

Edytowane przez kanon7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Kris194 napisał:

Jak może być przełożona premiera czegoś co nie zostało zapowiedziane :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To, że coś nie jest publicznie ogłoszone, nie oznacza, że tego nie ma. Swoją drogą jeśli przełożą premierę na przyszły rok to całkiem możliwe, że będą musieli powalczyć z Nintendo a wtedy jeszcze słabiej widzę sprzedaż PS5 Pro.

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Kris194 napisał:

To, że coś nie jest publicznie ogłoszone, nie oznacza, że tego nie ma. Swoją drogą jeśli przełożą premierę na przyszły rok to całkiem możliwe, że będą musieli powalczyć z Nintendo a wtedy jeszcze słabiej widzę sprzedaż PS5 Pro.

Powtórzę - jak można przekładać premierę czegoś nie zapowiedzianego czyli bez określonej daty premiery :E a i nie oznacza też, że to jest 😎 póki co to PRO istnieje ale w plotach, "wyciekach " , domysłach insajderów :E nie zdziwie się jak tak samo wyjdzie jak Switch PRO :E

Edytowane przez Elvis79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież są już dev kity PS5 Pro więc jakie plotki?

Nieogłoszone premiery można przekładać tak samo jak ogłoszone. ;)

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Wu70 napisał:

Przecież są już dev kity PS5 Pro więc jakie plotki?

Nieogłoszone premiery można przekładać tak samo jak ogłoszone. ;)

Póki co to tylko kity ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devkity mogą sobie być, zawsze są wcześniej. Przełożenie premiery mogłoby być wtedy gdyby Sony podało datę tej premiery i następnie zmieniło na inną w dalszym terminie.
Sony jeszcze nie podało żadnej daty premiery prosiaka, więc nie ma co przekładać :E
Wszystko jak na razie to są tylko ploty i spekulacje odnośnie premiery tej konsoli.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, lukadd napisał:

Devkity mogą sobie być, zawsze są wcześniej. Przełożenie premiery mogłoby być wtedy gdyby Sony podało datę tej premiery i następnie zmieniło na inną w dalszym terminie.
Sony jeszcze nie podało żadnej daty premiery prosiaka, więc nie ma co przekładać :E
Wszystko jak na razie to są tylko ploty i spekulacje odnośnie premiery tej konsoli.

Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi