Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Element Wojny

Dragon Age 4

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, roman.kosecki88@interia.pl napisał:

Jak gra by byla crapem to by nie dawali grac przedpremierowo. Takie sa praktyki wydawcow.

Praktyki wydawców też są takie że nie przeznacza się setek milionów na niepewne projekty, które źle rokują, a mimo to Sony tak zrobiło. :E Więc moim zdaniem taka logika nie ma zbytnio przełożenia na rzeczywistość, tym bardziej że tego typu studia growe żyją w ogromnych bańkach informacyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odklejenie współczesnych deweloperów jest trudne do ogarnięcia. Sony, pewnie oddział Kalifornia, myślało, że Concord to będzie franczyza porównywalna ze Star Wars 🤣

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Isharoth napisał:

Praktyki wydawców też są takie że nie przeznacza się setek milionów na niepewne projekty, które źle rokują, a mimo to Sony tak zrobiło. :E Więc moim zdaniem taka logika nie ma zbytnio przełożenia na rzeczywistość, tym bardziej że tego typu studia growe żyją w ogromnych bańkach informacyjnych.

Mysle jednak ze brak mozliwosci ogrania gry wczesniej przez youtuberow czy tez nie dawanie kopii przedpremierowo do recenzjii to czerwona lampka. Zgadzasz sie?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkich youtuberów nie mogli kupić i myślę, że autentycznie ludziom się podobało/byli neutralni i czekają na więcej (bo to był jednak mały wycinek). Czekamy na rozwój wypadków i ilu graczy zniechęcą kontrowersje, uproszczenia, styl graficzny i zbyt duże głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na GOLu banują za to że ktoś ma inne zdanie na temat tej gry tak samo było w czasie premiery Star Wars Outlaws i kilku innych kupiastych gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, roman.kosecki88@interia.pl napisał:

Mysle jednak ze brak mozliwosci ogrania gry wczesniej przez youtuberow czy tez nie dawanie kopii przedpremierowo do recenzjii to czerwona lampka. Zgadzasz sie?!

Zgadzam się. Ale to jest odwrócona logika. To że nieudostępnianie gry wszelkim mediom przed premierą jest dość mocną czerwoną lampką, to nie znaczy że dawanie ich od razu oznacza że gra jest dobra. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, roman.kosecki88@interia.pl napisał:

Jak gra by byla crapem to by nie dawali grac przedpremierowo. Takie sa praktyki wydawcow.

Tutaj praktyka była inna. Zaproszono wybranych youtuberów, z większością (jeśli nie wszystkimi) Corinne rozmawiała osobiście, do tego kilku z nich pisało że gameplaye były w pewien sposób spreparowane/zmontowane, i nie chodziło o spojlery, bo każdy z nich grał ok. 1-1,5h ostro spojelrowych fragmentów, o których za dużo nie mogą pisać. 

2 godziny temu, Gakuto napisał:

Wszystkich youtuberów nie mogli kupić i myślę, że autentycznie ludziom się podobało/byli neutralni i czekają na więcej (bo to był jednak mały wycinek).

Nikt tutaj nie mówi o kupieniu, co najwyżej o na wywarciu odpowiedniego wrażenia, zwiększeniu przychylności. Obstawiam, że nikt nie chciał ryzykować motywów podobnych do Disneylandu, bo wiedzą co to by dla nich oznaczało w mediach - że otwarcie kupują pozytywne recenzje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ta reżyserka to jest baba, chłop, babo chłop? Bo już się pogubiłem :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Godlike_(UT) napisał:

A ta reżyserka to jest baba, chłop, babo chłop? Bo już się pogubiłem :szczerbaty:

gdLNyh8.png

WK3Hopr.jpeg

To co znalazłem na neogafie. :E

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja bym nie chciał żeby ono osobiście ze mną rozmawiało na jakikolwiek temat, a już napewno nie na temat ogrywania tej gry przed premierą, bym się źle wypowiedział o grze to by mi jeszcze jajcami zamachalo i by mnie ten widok bolał całe życie :szczerbaty:

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Godlike_(UT) napisał:

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Godlike_(UT) napisał:

Chłop atencjusz nadający się do wariatkowa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu jakieś smoki w grze o smokach. Starcia z poczwarami będą raczej podobne do tego co znamy z Inkwizycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, azgan napisał:

Nie obejrzałem do końca i przegapiłem, że ujawnili wygląd bogini Ghilan'nain. Taka Matka lęgu w wersji mackowej (Cthulhu).

62a53146d86d3024b9f7b4ee94e35d59276cf3c4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem sprzedaż Veilguard na samą premierę wcale nie musi być taka zla, szczególnie ze zwolniło się miejsce po ucieczce UBI.

Chociaż wydaje mi się że w dłuższej perspektywie jak już gracze poznają się z czym mają doczynienia to sprzedaż może wtedy rozczarować EA, bo na premierę będzie ok a za miesiąc dwa praktycznie będzie po wszystkim, a takie tytuły jednak mają tendencje do równej długotrwałej sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra ma napakowanego 2x tyle szajsu co Shadows. Pora skończyć z tym syfem i wrócić do robienia gier. 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Element Wojny napisał:

To wydaje się bardzo dziwne. Jesteśmy teraz w północnym Thedas, ale wzmianki kto gdzie jest królem, kto Boską, co z Zakonem, co z np. Bohaterem Fereldenu i poprzednimi kompanami - powinny znaleźć się w grze jako smaczki dla fanów. Wraca przecież Morrigan i co - nie będzie powiedziane co z jej synem, mężem? Czy piła ze Studni Smutków, a nie Inkwizytor, który też wraca? Poszli na łatwiznę.

Już w części drugiej pamiętam, że wygnanego Alistaira mogliśmy spotkać jako pijaka albo w innej wersji świata, jako króla, który odwiedzał akurat Kirkwall. Inkwizycja też nieźle wybrnęła z pokazania poprzednich wyborów. Zrobienie Loghaina Szarym Strażnikiem i ojcem dziecka Morrigan wygrywa ze wszystkim.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zarówno w DA2 i DAI bardzo fajnie podeszli do tematu - Alistair pijak i Alistair król to było złoto; bardzo podobał mi się też powrót Hawke'a w Inkwizycji i ta misja, gdzie trzeba było zostawić na śmierć jednego ze swoich faworytów. Tutaj widać, że zwyczajnie bez serca podeszli do sprawy, zlali tamte historie i tamte wybory, zostawili stricte tylko to, co było im potrzebne do tej odsłony. Co do powrotu Morrigan... nikt nie wie na jakich zasadach wraca, na jak długo, żeby się nie okazało że wraca tylko na chwilę żeby zginąć albo coś w tym stylu. Nic mnie tutaj już nie zdziwi. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Element Wojny napisał:

Co do powrotu Morrigan... nikt nie wie na jakich zasadach wraca, na jak długo, żeby się nie okazało że wraca tylko na chwilę żeby zginąć albo coś w tym stylu. Nic mnie tutaj już nie zdziwi. 

Lepiej żeby to było jakoś rozsądnie uzasadnione i nie miała występu na 5minut bo Claudii Black to ja moge sluchać godzinami!  ech.. ten głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
20 godzin temu, Element Wojny napisał:

Co do powrotu Morrigan... nikt nie wie na jakich zasadach wraca, na jak długo, żeby się nie okazało że wraca tylko na chwilę żeby zginąć albo coś w tym stylu. Nic mnie tutaj już nie zdziwi. 

Pojawi się na chwilę i za pomocą czarów zmieni płeć, a później będzie do końca gry towarzyszyć nam jako typ :szczerbaty: I do ciebie @frog67 przemówi Claudio :szczerbaty:

Edytowane przez Godlike_(UT)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi