Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Pavel87

Alan Wake 2

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, MuziPL napisał:

poczytaj wątek o grze na forum resetera to zmienisz zdanie 😉

Nie mam czasu na inne fora ;) 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś w tej grze sporadyczne przycinki, freezy kilkusekundowe? Nie mam pojęcia, jak to rozwiązać 😢

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, maras2574 napisał:

Czytam cały wątek i nie przypominam sobie żeby ktoś miał jakieś większe problemy i narzekał, jak np. na Starfielda, FM itd...

Wczoraj posterunek ,zasilanie, rozmowa z Alanem (nie chce spojlerowac), do tego momentu nie miałem najmniejszego problemu z gra , jak dla mnie tak powinny wyglądać premiery

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, aureumchaos napisał:

Koncert mnie rozwalil juz calkiem... :szczerbaty:

Ja mialem tylko jednego buga jak mi sie schody nie dograly i musiałem wyjsc i wejsc jeszcze raz do pomieszczenia bo bez schodow nie moglem wejsc. Tak to nic oprocz ciagle zoltego radia i TV. Gra byla fajna, nastepne przejscie jak zrobie update kompa zeby wlaczyc wszystkie PT ;]

No ja właśnie po musicalu. Petarda, klimat i jeszcze raz klimat. Uczta dla oka i ucha :E  

A ja w nocy pisałem, że nie miałem nic poważnego i wykrakałem jakieś 2h później czyszcząc ostatnią dostępną skrzynkę w rejonie i następnie uciekając przed wilkami skrótem musiałem zeskoczyć z małej skarpy i podczas tego manewru postać mi się zablokowała po środku i nie mogłem ruszyć. Trzeba było save wczytać, może 5 minut na powtórzenie akcji. Zobaczymy jak będzie dalej, ale ogólnie jak pisałem wszystko czyszczę, wszędzie włażę, pewnie jestem już w okolicy 50% gry i pierwszy raz coś takiego.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, lukadd napisał:

No ja właśnie po musicalu. Petarda, klimat i jeszcze raz klimat. Uczta dla oka i ucha :E  

Musical to nie wszystko co tam uknuli :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już spodziewam się, że jeszcze się pewnie nieraz zaskoczę smaczkami i klimatem w grze i tak przepełnionej klimatem :E

Nie wiem jaka będzie moja ocena jak skończę, ale obecnie ta gra to taka perełka wśród tych wszystkich ostatnich AAA przepełnionych wtórnością, na jedno kopyto robionych jak Assassiny, czy przerośnięty Starfield z potencjałem, ale bardzo nie wykorzystanym, po co komu setki planet jak tam jest niemal zero exploracji i klimatu na nich :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem grę po jakiś 27 godzinach i jedyna bolączka jaka mnie spotkała to spadek fpsów po dłuższym graniu. 

PS. Gra która mnie w ogóle nie interesowała przez premierą, a okazała się dla mnie najlepsza grą tej jesieni. 

• Like 4
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, lukadd napisał:

Bardzo unikalne doświadczenie w grach wideo ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najlepsze jest to że Remedy miało usunąć ten musical, ale Sam Lake go ocalił :cool:

Cytat

Remedy creative director Sam Lake revealed that Initiation 4, a dazzling chapter midway through the game that features an elaborate live-action musical during a combat sequence, was nearly removed from the game during development, leading Lake and others to argue in favor of keeping it in."It was really, really hard for a number of reasons to have a musical in this," Lake said on the podcast. "And there were many productions meetings [where people said] 'Come on, we need to cut this.' I was like, 'Absolutely not, we are not cutting it.'"

Edytowane przez ditmd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiada ktoś save game po wyjsciu z metra. albo 100% jeśli tak to prosiłbym .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, ditmd napisał:

A najlepsze jest to że Remedy miało usunąć ten musical, ale Sam Lake go ocalił :cool:

Pewnie sporo pracy, prób i błędów pochłaniał ten musical, aby to wszystko miało ręce i nogi czyli robiło klimat. No, ale najważniejsze, że dowieźli :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale rage'a miałem dziś kolejne z 30 minut bujania się po tym tunelu metra i nic a potem stwierdziłem pierdziele idę save zrobić idę do pokoju wytchnienia myślę wyliżę ściany jeszcze raz no i co? no i przy drabince tym razem mi się pojawił przycisk interakcji a ja przez ponad 2h bujałem się w te i z powrotem. Chyba mam swój pierwszy glitch.  No i krótko powiem przy 120 fps myk lataraczka i czarnych frajerów się trzyma króciutko, headszocik i po imprezie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 4k i natywnej rozdzielczości, potrafi wciągnąć ponad 17GB na RTX4090 🤨
Gry w 4k zaczynają wykorzystywać Vram powyżej 16GB, więc cieszę się, że nie wziąłem RTX4080 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednej rzeczy nie rozumiem, mam grę zainstalowaną na SSD a przy każdym odpaleniu wywala, że gra jest na HDD i lepiej będzie działała na SSD....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, .PaVLo. napisał:

W 4k i natywnej rozdzielczości, potrafi wciągnąć ponad 17GB na RTX4090 🤨
Gry w 4k zaczynają wykorzystywać Vram powyżej 16GB, więc cieszę się, że nie wziąłem RTX4080 😏

4K to 12Mpx obrazu, 8K to 33Mpx, a 1080p to 2Mpx to normalne że przy zmianie rozdzielczości na wyższą zmienia się zapotrzebowanie na VRAM, ciekawy jestem czy RTX 4090 poradzi sobie z PT w 8K w tej grze bez DLSS 3.5, RR i FG, ile by było fpsów 10-15? :E  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram agentką FBI (Mogę jeszcze zmienić na Alana) dostałem informacje, że czeka mnie finał rozgrywki i mam zrobić zapis. Jak ruszę to do Alana już nie wrócę?

2 godziny temu, lukadd napisał:

Pewnie sporo pracy, prób i błędów pochłaniał ten musical, aby to wszystko miało ręce i nogi czyli robiło klimat. No, ale najważniejsze, że dowieźli :D

Mega są te momenty gdzie postacie pokazują czy kiwają rękoma gdzie masz iść. Szczególnie jak się zapatrzysz na chwile. 

Edytowane przez Userkamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Stjepan666 napisał:

4K to 12Mpx obrazu, 8K to 33Mpx, a 1080p to 2Mpx to normalne że przy zmianie rozdzielczości na wyższą zmienia się zapotrzebowanie na VRAM, ciekawy jestem czy RTX 4090 poradzi sobie z PT w 8K w tej grze bez DLSS 3.5, RR i FG, ile by było fpsów 10-15? :E  

Wymień mi tutaj grupę użytkowników monitorów 8k, których to interesuje 🤨 ważne, że w 4k daje radę :)

Ciężkie do złamanie zabezpieczenie ... ale po co je łamać skoro nic nie zamyka? 😂
EwLuWn2.jpg

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Stjepan666 napisał:

4K to 12Mpx obrazu,

4K 3840x2160 to 8Mpix (8294400)

4K 4096x2160 to niemal 9 Mpix obrazu (8847360)

4K 4000x3000 to faktycznie 12 Mpix obrazu

... to byłoby na tyle, w kwestii precyzji przy pomocy określania rozdzielczości tymi "K" ;)

Edytowane przez Kyle_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W świecie PC jak i multimediów 4k oznacza 3840x2160

1 minutę temu, Stjepan666 napisał:

Tutaj chyba nie ma ludzi którzy mają TV albo monitory 8K, pewnie gdzieś w USA takich kliku jest. :E  a teraz uwaga pracują nad rozdzielczością filmów:

533Mpx. :crash2: :E 

Nie dożyjemy tego, 16k to już będzie jakiś kosmos który będzie trudno wykorzystać praktycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi