O tym, że od momentu nadania do chwili wydania masa paczki się nie zmieniła. Czyli argument pt.: kurier ukradł byłby mocno wątpliwy. A przecież OD TEGO się zaczęło
@ladyskylar Zakupiłaś już coś? Warto się przymierzyć np. do takich:
Egohuman od Grospol
Ergo 700/800 od Bemondi
Xilium G od Nowy Styl
Jak fotel ma być do pracy to ma być wygodny, tym bardziej gdy są już jakieś bóle. tylko właśnie najlepiej przymierzyć, sprawdzić gdzieś w sklepie. Te co wymieniłem to już wyższa półka, ale to głównie fotele ergonomiczne (Xilium łączy ergonomię z gamingowym stylem). Duże możliwości regulacji i co najważniejsze, wsparcie odcinka lędźwiowego. Xilium ma w ogóle trochę inny sposób podparcia pleców, też trzeba przymierzyć, bo to rozwiązanie już bardzo specyficzne.
Wiele sklepów online, jak wspomniane wyżej przez @armt oferuje możliwość bezpłatnego zwrotu towaru, nawet po zmontowaniu (tak wymieniałem kiedyś Grospol IOO na Ergohuman), proszą tylko w miarę możliwości o wymontowanie podstawy z siłownikiem z mechanizmu pod siedziskiem, a to się robi w prosty sposób kluczem francuskim.
Właśnie, IOO od Grospol też jest ciekawą i dość wygodną konstrukcją, pod warunkiem że komuś odpowiada wyprofilowane siedzisko. Wiele zależy też od tego jaki masz budżet.
Wyobraźcie sobie zwykłego Zahira w Indiach. Jest rok 2016 i Zahir ma aspiracje, patrzy na cenę GPU ze średniej półki ... $250 (+podatki) za GTX 1060 6GB. Niestety Zahira nie stać, jest zmuszony kupić GT 730. Jednak Zahir nie jest usatysfakcjonowany biedakartą i biedakompem. Zahir chce podnieść swój poziom życiowy i komputerowy. Teraz jest rok 2023, Zahir nie robi już kupy na zewnątrz, ma teraz swoją własną toaletę. Zadowolony z siebie, patrzy na ceny nowych kart ze średniej półki ... $700 (+podatki) za RTX 4070 Ti 12GB. Niestety, Zahira znowu nie stać. Stać go za to na najtańszy model - RTX 4050 96-bit 6GB za $250 (+podatki), który jest tylko odrobinę szybszy od RTX 3050 albo GTX 1070. Zahir jest niezadowolony ale kupuje 4050. Postanawia, że w przyszłości będzie go stać na kartę ze średniej półki. Mija 7 lat, jest rok 2030 i Zahir sprawdza sklep ze sprzętem komputerowym ... karta Nvidii ze średniej półki kosztuje $1500 (+podatki). Zahira znowu nie stać. Kupuje najtańszy dostępny nowy model za $600 (+podatki). Smutne ale możliwe. 😔
tak myślę, sam tak kupiłem 3tyg temu asusa TUF, tu na forum...
daj ogłoszenie w dziale kupię, wertuj na spokojnie allegro, olx
pokoparkowe też nie muszą być złe, wszystko zależy jak długo kopały, czy pełen komplet z dokumentami ( np faktura zakupu na 10szt ) pudełko ze zgodnym numerem seryjnym itd itp. Albo cena, Chłopak tu parę dni temu kupił 6700xt mecha za 1300zł, wtedy można się zastanowić... ogarnąć mu krzywą UV, sćiągnąć plastikowy backpalte itd itp, coś za coś
parę dni temu tu chopak z forum :
https://allegro.pl/oferta/inno3d-geforce-rtx-3060-ti-twin-x2-lhr-8-gb-gw-2l-13319643451