Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, pila napisał:

Nie obraź się, ale tak o Karolinie mówią wyłącznie ci, którzy co najwyżej jej mogą buty wiązać :) O tym, czy potrafi jeździć, czy nie, świadczą wyniki, które uzyskuje w zawodach, rywalizując także z mężczyznami.

Nie moja opinia :E Ja nie driftuje, to nie oceniam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięta ktoś jeszcze coś takiego jak AGDLab? Zdechło to?

• Haha 6
  • Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum na PurePC raczej nie polecam, bo nie raz czytałem wątki, gdzie ktoś przychodził z jakimś problemem, to zamiast mu doradzać, starzy forumowicze próbowali sprowadzić do parteru i wyjaśnić tego kto prosi o radę, nie wiem po co, tylko przekopywałem się przez personalne kłótnie z których nic konkretnego się nie dowiedziałem. Dlatego jeśli PurePC to tylko artykuły i recenzje, za forum podziękuję.

Mam nadzieję, że na ITH jest trochę lepsza atmosfera.

Edytowane przez Stefan01
  • Like 4
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, WebCM napisał:

pewne forum o rowerach

Które?.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sideband Nie przepadam za Tobą, ale na ITH na Ciebie czekają z tego co widzę po ostatnich postach. Więc w sumie pytanie, czemu odpierdalasz histerie jak mała dziewczynka i po prostu nie pójdziesz tam gdzie reszta? :) No chyba, że wybrałeś jakieś inne forum to wtedy luz :) Ale jak nie bo nie i nie idziesz nigdzie, to jesteś dokładnie tym co wyżej opisałem.

A ludzie na sterowniki czekają 😎

• Like 1
  • Haha 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu od razu "odpierdalanie histerii"? Chłopie każdy może podejmować decyzje wg. własnego uznania. Kiedy i czy chce to sprawa @sideband.

Co wyskoczył z "histerią". :szczerbaty:

Edytowane przez Grandal
  • Like 5
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, pila napisał:

Laba sprzedałem m.in. dlatego, że wierzyłem w pomoc dużego podmiotu w kwestii dalszego rozwoju serwisu. Okazało się, że PCL dla tak dużego wydawnictwa jak Grupa Onet czy potem RASP jest projektem niszowym i zbyt specjalistycznym, by jakoś w szczególny sposób zwracać na niego uwagę. Na tle innych projektów, jak portal Onet, Fakt, Newsweek czy Business Insider, taki PCL jest naprawdę niewielki w całym koszyku...

Ja oczywiście wiem, że nikt tu już za mną nie tęskni, ale nadal mam energię na budowanie nowych projektów - z lepszym lub gorszym efektem. Obecnie realizuję się na TikToku (konto pila3d) i na Facebooku (konto Fabryka Pasji), tam mam grono widzów i aktywnych komentujących. Chociaż też tęsknię za forum - stąd pomysł na forum na fabrykapasji.pl! :)

Stary przestań się już kompromitować i w prawie każdym poście reklamować te swoje fabryki itd. Prawda jest taka, że miałeś już swoje 5minut. Na tym forum jest już postawiony krzyżyk i  nikt z tym nic nie zrobi. A jeżeli chcesz zrobić kopie lub podobne forum do tego to rób ale nie kosztem użytkowników tego forum... będą chcieli do ciebie przyjść to przyjdą.. nie to pójdą na  ITH i też sobie dadzą rade...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Grandal napisał:

Czemu od razu "odpierdalanie histerii"?

To ironiczne było :)

Zapomniałem, że tu czasem trzeba tłumaczyć co się pisze 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego ludzie przeszli na ith a nie np forumpc ? Tak z ciekawości pytam :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo była ankieta i większość zaznaczyła forum ith , ja nawet nie widziałem że istnieją inne oprócz laba

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moderacja ith mocno się zaangażowała od samego początku, głównie tomcug. To była dobra decyzja

• Like 1
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Bunsen napisał:

Na ITH masz przykładowo człowieka, który siedzi na czacie i obserwuje pojawiające się zagadnienia. Te, które wydają się być sensowne, są wrażane w zasadzie natychmiast.
Porównajmy tę sytuację z pclabem, nawet w czasach jego świetności...

• Like 7
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Stefan01 napisał:

Forum na PurePC raczej nie polecam, bo nie raz czytałem wątki, gdzie ktoś przychodził z jakimś problemem, to zamiast mu doradzać, starzy forumowicze próbowali sprowadzić do parteru i wyjaśnić tego kto prosi o radę, nie wiem po co, tylko przekopywałem się przez personalne kłótnie z których nic konkretnego się nie dowiedziałem. Dlatego jeśli PurePC to tylko artykuły i recenzje, za forum podziękuję.

Mam nadzieję, że na ITH jest trochę lepsza atmosfera.

Jeśli nic nie pokręciłem, to moje ostatnie spotkanie z ich forum zakończyło się pretensjami do mnie za to, że próbowałem pomagać ludziom w związku ze znikaniem kart AIM SC808. Miałem nawet napisany na ten temat troubleshooting u siebie w formie artykułu, a posiadałem dwie sztuki z różnych okresów produkcji.

Pierwszy raz spotkałem się z tym, że ma się pretensje do kogoś za to, że próbuje pomagać ludziom za darmo i z własnej woli, w zastępstwie producenta, który się zawinął i serwisu, który chyba zrobił sobie wtedy urlop i nie odpowiadał na korespondencję. Przykre to, no ale cóż, przynajmniej mieli na kim wyżyć swoją frustrację, a ja nie napisałem już ani jednego postu od tamtego czasu. I raczej stan ten nie ulegnie zmianie. Tak jednak jak pisałem na ITH, ze złej rzeczy wyszła rzecz dobra, bo zaoszczędzony czas poświęciłem na własne wtedy forum i pomoc tam.

Na ITH jest natomiast ZUPEŁNIE inna atmosfera, (czyt. normalna).

Godzinę temu, Grandal napisał:

Czemu od razu "odpierdalanie histerii"? Chłopie każdy może podejmować decyzje wg. własnego uznania. Kiedy i czy chce to sprawa @sideband.

Co wyskoczył z "histerią". :szczerbaty:

Dokładnie. Każdy decyduje za siebie. Sideband może zrobić co chce i gdzie chce. Jak tylko uzna za stosowne że chce przejść i dalej robić to co robi, to super. Jeśli nie, też super. Należy to uszanować.

35 minut temu, Bunsen napisał:

Bo na ITH jest znacznie większy ruch, normalna moderacja, normalna administracja i kolega @tomcug który biega na rzęsach aby ludziom pomóc przy migracji i dać nowy kąt. No i nie masz admina który usuwa Ci wątki przyklejone, bo coś mu się przyśniło, a potem proponuje Ci wymianę banerową, gdy logujesz się i oświadczasz, że jak już usuwa treści, to niech usunie wszystko wraz z kontem :D.

Edytowane przez EvilKillaruna
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, k1lz napisał:

Wypowiadaj się w swoim imieniu, nie innych. Dziekuję.

Wypowiedziałem się w imieniu innych, bo duża część użytkowników podziela takie zdanie. Proszę.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No skompromitował się trochę piła , $ to nie wszystko trzeba mieć choć trochę honoru i godności człowieka 

Edytowane przez voltq
  • Sad 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Pentium D napisał:

Pamięta ktoś jeszcze coś takiego jak AGDLab? Zdechło to?

Zdechło lata temu. Widocznie nie dało się wyprodukować należytej ilości pasji podczas testowania miksera czy maszynki do golenia. Ale z drugiej strony nie myli się tylko ten, co nic nie robi i teoretycznie sama idea była ciekawa. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Muszyna06 napisał:

Miałem pisać to samo, ale ugryzłem się w język. 

A co, bana się boisz? 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, PiPoLiNiO napisał:

A co, bana się boisz? 😂

Nie, ale mało istotną personą tutaj jestem i nie chciałem się wychylać :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i Titanic,ale orkiestra gra do końca...

Be nice:]

• Haha 5
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że forum pada to nie znaczy, że mamy tutaj jeszcze :kupa:
Ludzie tutaj dalej będą się logować i zaglądać przez kolejne dni. Więc pasowało by trzymać poziom wypowiedzi i zachęcać do przeniesienia się na forum.ithardware

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, wrzuciłem by sprawdzić czy dostanę bana po minucie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi