Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Elvis79 napisał:

Pamiętajcie, że Sony nie tylko łupi z kasy, ale ma też serce i daje coś za darmo - Sony zachęca do celebrowania 30. rocznicy PlayStation i po raz kolejny oferuje drobne prezenty. Gigant branży rozdaje za darmo trzy specjalne awatary – na pobranie czekają grafiki ukazujące Joela, Ellie oraz Klikacza. Do 26 października chętni gracze będą mogli zyskać awatary, korzystając z kodu (E92P-28D4-DKN8)

:szczerbaty:

Co za hojność, ale jak szaleć to szaleć, mają  rozmach 😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tomek1623 na ten moment nie mamy potwierdzonych informacji o dostępności napędów do ps5 pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaaaa.. Nie możecie się porozumieć z innymi sklepami po ile mniej więcej zdzierać od klientów :E

• Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, azgan napisał:

Jak kupowałem PS4 PRO to na starcie przynajmniej było można ograć Horizon Zero Dawn którym był reklamowany prosiak 

To chyba nie kupowałeś na premierę, wtedy ulepszali same starocie. Przypomnę tylko, że HZD wyszedł 28 lutego 2017 r., a PS4 Pro 10 listopada 2016 r.

Na podobnej zasadzie będziesz mógł ograć w przyszłym roku Death Stranding 2 czy Ghost of Yotei.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie kupowałem PS4 PRO na premierę, masz rację. Na premierę kupiłem PS5. PS5 PRO też nie mam zamiaru kupować teraz o ile w ogóle. Death Stranding 2 prawdopodobnie szybko będzie na PC podobnie jak pierwsza część, a "Ghost of" z babą LGBT+ mnie nie interesuję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dawidoxx Niestety to jest standardowa praktyka u wydawców. Sega z Sonic Generations zrobiła jeszcze gorzej, bo kompletnie wywaliła grę ze sklepów. Teraz trzeba kupić remaster za pełną cenę..

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Zhao napisał:

Chyba chciałeś napisać - Cieszę się,że GTA wyjdzie tak późno na PC będę miał czas aby zarobić i wymienić mojego staruszka :szczerbaty::*

Tylko ja widzę dwa typy graczy PC: 

Premiera GTA VI na PC

I. Trzeba wymienić tego starucha RTX 4080 na RTX 5090 Ti i jeszcze i7 14900K na Intel Core Ultra 9 285K i jakoś tam pójdzie GTA VI 

II. Mam nadzieję że pójdzie na wysokich ustawieniach jakości na i5 4xxx, 16GB i GTX 1070 

:E 

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Tomek1623 napisał:

@X-KOM.PL kiedy się można spodziewać tych zestawów z napedem?

1uqxmh.gif

:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, dawidoxx napisał:

Pazerne kitajce oby więcej takich niewypałów trafiało na ich konto jak Concord i psvr2

Chyba Jankesi. :E Playstation od dawna nie jest już japońskie. Główną siedzibę mają w Kalifornii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Jaycob napisał:

Chyba Jankesi. :E Playstation od dawna nie jest już japońskie. Główną siedzibę mają w Kalifornii.

Siedzibe.. Ale należy do sony a te przecież jest japońskie :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A głównym dowodzącym jest Hermen Hulst, holender. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, kadajo napisał:

Konsola ma być nie tylko do Exow, ale Exy powinny być jej fundamentem. To powinny być gry, które sprzedają tę konsolę.

Konsola ma być do gier (a nie kilku na krzyż przereklamowanych śmieci typu real driving simulator pływania na boki). Tylko głupi kupują konsolę dla 1 gry np. GTA 6 (1000 zł za grę? nie oszalałem, stać mnie, ale po co, za tyle znajdę 20-30 równie dobrych, do dziś żałuję 179 zł za GTA 5 gra bdb, ale nie za tyle, choć tu wyboru nie ma bo złodzieje z Rockstar chcą po 35 zł za gry sprzed 20-25 lat).

Uwaga: okazja!

Blindobserver aka Adrian Kotowski ma dla was super ofertę: PS5 aż o 7% taniej niż podczas premiery 4 lata temu! https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/sprzet/playstation-5-w-swietnej-promocji-w-tej-cenie-zakup-obowiazkowy/wd659fn - wow. Dawniej w 4 lata cena potrafiła spaść o 50% (w dolarach, PSX PS2), a teraz aż 7% w PLN (przy cenie Euro niższej o 7%).

Edytowane przez sino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, sino napisał:

Tylko głupi kupują konsolę dla 1 gry np. GTA 6 (1000 zł za grę? nie oszalałem, stać mnie, ale po co, za tyle znajdę 20-30 równie dobrych, do dziś żałuję 179 zł za GTA 5 gra bdb, ale nie za tyle, choć tu wyboru nie ma bo złodzieje z Rockstar chcą po 35 zł za gry sprzed 20-25 lat).

Mów co chcesz ale to Rockstar. Prawda jest taka, że gdyby PS4 było tak dobrym ówcześnie sprzętem jak PS5 to sam bym 26 października 2018 r. stał w sklepie po konsolę z kartą w zębach 30 minut po obejrzeniu jednego gameplayu RDRII :E

A GTA V gameplayowo było mocno średnie także nie ma się co dziwić, że się zawiodłeś.

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Najlepsze albo najgorsze 😅 jest to że jak Sony się postarało i zrobili całkiem niezły sprzęt (PS5PRO) do grania na TV to leży całkowicie temat gier gdzie na takim PS4PRO było całkiem sporo fajnych tytułów ale za to bebechy tragicznie słabe :szczerbaty:.

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym trupie TV, ile będę miał klatek w grach na PS5?

Częstotliwość odświeżania panelu
50 Hz

Optymalizacja ruchu (częstotliwość własna)
Motionflow XR 100Hz

1080/60p (HDMI® / komponentowy)
TAK

Złącza wejściowe i wyjściowe
HDMI (1.4)

Załóżmy HIPOTETYCZNIE że gra obsługuje 120 kl/s, to ww TV wyświetli max. ile klatek w tej grze?
50 kl/s max. ?
60 kl/s max. ?
100 kl/s max. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kadajo napisał:

Jak oni krzykną za nową generację 800$ z napędem to ja im powodzenia ze sprzedażą życzę :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, muniek0122 napisał:

Na tym trupie TV, ile będę miał klatek w grach na PS5?

Częstotliwość odświeżania panelu
50 Hz

Optymalizacja ruchu (częstotliwość własna)
Motionflow XR 100Hz

1080/60p (HDMI® / komponentowy)
TAK

Złącza wejściowe i wyjściowe
HDMI (1.4)

Załóżmy HIPOTETYCZNIE że gra obsługuje 120 kl/s, to ww TV wyświetli max. ile klatek w tej grze?
50 kl/s max. ?
60 kl/s max. ?
100 kl/s max. ?

30, 60 albo 120.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, sino napisał:

Tylko głupi kupują konsolę dla 1 gry np. GTA 6 (1000 zł za grę? nie oszalałem, stać mnie, ale po co, za tyle znajdę 20-30 równie dobrych

20-30 równie dobrych gier jak GTA6?

To chyba mam rok gier, zaraz przed rokiem linuxa 8:E

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Camil666 napisał:

Uncharted to raczej zamknięty temat. Fabularnie zostało domknięte, a sprzedaż The Lost Legacy była słaba.

A czy ja powiedziałem, że to ma być Uncharted? Chodzi o grę w stylu Uncharted gatunkowo a nie coś co będzie kolejną częścią lub kopią tego IP.

8 letnia gra na zwykłym PS4, doczekam się w końcu czegoś co zrobi na mnie podobne wrażenie na PS5?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, kadajo napisał:

30, 60 albo 120.

Ale chodziło mi ile TV wyświetli max klatek.
Czyli 60 kl/s max. wyświetli ten TV?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi