Cześć,
sorry, że odkopuję, ale mam taki sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć ATIFlash 2.93, wszystkie linki prowadzą do nowej wersji, jesteś w stanie przybliżyć, gdzie ją znalazłeś tak niedawno?
Ja widzę 802 jako najlepszy koncept obudowy: wyciszona skrzynka z możliwością balansowania wyciszenia i chłodzenia dla uzyskania najlepszych efektów.
Przy takim spojrzeniu alternatywy są dwie: Define 7 od Fractala (sam mam od prawie trzech lat i dziś też bym właśnie ją wybrał) lub Phanteks P600S (wydaje się bardzo spoko, ale niektórzy narzekają na dołączone wentylatory). Tańsze od 802 pewnie nie są, ale to przecież obudowa na lata, więc z tej perspektywy chyba nie powinna być takim wielkim wydatkiem. A te skrzynki są już tak dobre i przemyślane, że raczej nigdy nie dostarczą powodu do zmiany na ewentualne lepsze. W temacie dostępu do ofiltrowania Fractal jest najlepszy, bo drzwiczki, Phanteks odstaje filtrem pod zasilaczem wyciąganym od tyłu, ale zwykle nie trzeba takich czyścić częściej niż raz na kwartał ( zwłaszcza jeśli będzie pół-pasywny zasilacz). Dodatkowo coś mi się zdaje, że przy korzystaniu z P600S z przewiewnym frontem ta materiałowa siatka będzie się podle brudzić i upierdliwie będzie się ją czyścić (bo pewnie tylko pod wodą).
Nooo... Forspoken (!), to już w ogóle wiele dziwnego potrafi.
Nie przywołujmy w tym wątku nazwy tego, którego imienia wypowiadać nie wolno.
Forspoken... też mi argument.
Spoko. Nie mówię, że nie, a i to mnie dziwi, że dopiero teraz.
Po mojej PC hibernacji złożyłem pieca z 16GB w 2015... 8 lat i nadal mam 16GB, więc, jak przyjdzie dorzucić 16GB = 2 kliki i 5 min roboty.
Nie ma draki. IMO