Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Pavel87

Alan Wake 2

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz się okaże, że kupując VPNem na Argentynę i kartą Revoluta doładowaną zdrapkami z chipsów w Brazyli wychodzi 70 zł, także jeszcze większy blamaż kupując na Epicku za 115

Edytowane przez bleidd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupować COKOLWIEK na Epicu to jest blamaż ale to moja prywatna opinia, nie wspieram śmiecia, który promuje na rynku PC ekskluzywność na wyłączność.

• Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze, że na Łowcach w komentarzach odnośnie artykułu o promocji na Epicu, ktoś kupił AW2 deluxe i zamiast klucz do jedynki remaster dostał podstawkę AW2, potem ktoś inny to samo…:szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, bleidd napisał:

Zaraz się okaże, że kupując VPNem na Argentynę i kartą Revoluta doładowaną zdrapkami z chipsów w Brazyli wychodzi 70 zł, także jeszcze większy blamaż kupując na Epicku za 115

Nie wiem jak na Argentynę, ale sprawdziłem Epic naTurcję i tak jakoś wychodzi niecałe 70pln i nie trzeba zdrapek z chipsów wgrywać :E

Ogólnie tak z grubsza zerknąłem na te promocje świąteczne i mają teraz zauważalnie lepsze niż to co było na BF'a :E

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja poczekam na 21 grudnia ciekawe czym odpowie Steam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niczym nie odpowie, co roku jest to samo, nawet te same ceny albo lekko wyższe, bo sam steam proponował nowe przeliczniki jeśli chodzi o cenę, na steamie to prawie nie kupuję, bardzo rzadko kiedy. Mam ggdeals i mam normalne sklepy gdzie są lepsze ceny, albo w razie W mam keyshopy, Na steamie to dobre ceny mają paczki, gdzie się odejmuje i czasem bywa w lepszej cenie jakaś gra mając inne, ale to też nie zawsze tak jest.

https://www.ppe.pl/news/332330/alan-wake-2-z-bardzo-niska-sprzedaza-dane-z-usa-sa-bardzo-niepokojace.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra Panowie to proszę o krótką poradę. Od Control się odbiłem. Po kilku godzinach grę odstawiłem bo mnie te łażenie po labiryntach zwyczajnie znudziło. AW2 podoba mi się graficznie i fabularnie też. Ale czy nie odbiję się tak samo jak od Control?
Korzystając z kuponu cena jest żadna, a więc... brać? Czy nie brać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.12.2023 o 17:55, pablonas napisał:

No dobra Panowie to proszę o krótką poradę. Od Control się odbiłem. Po kilku godzinach grę odstawiłem bo mnie te łażenie po labiryntach zwyczajnie znudziło. AW2 podoba mi się graficznie i fabularnie też. Ale czy nie odbiję się tak samo jak od Control?

Kup, pograj dwie godziny i wtedy podejmij decyzje, dla mnie Control i Alan to świetne gry ale całkowicie różne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.12.2023 o 17:55, pablonas napisał:

Jak cena żadna, to odpowiedź masz już 🙂. Ja w AW2 nie grałem, ale podobno jest to samo co w AW, ale lepiej i więcej, choć AW domeczyłem, to dla mnie za dużo monotonii, latarka, strzelanie, latarka strzelanie, choć fabularnie stało na dość fajnym poziomie, ale za dużo tego samego. Jak grałeś w jedynkę i Cię nie znudziła, to dwójka na pewno podejdzie 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do osób które grały w grę. Jedynka bardzo mi się podobała ale podobno dwójka mocno skręciła w stronę survival horroru a ja nie lubię takiego gatunku gier. Rzeczywiście tak jest?  Bo jeszcze przez dwa dni trwa promocja na Epicu to bym sobie kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki przyjemny thriller z domieszką lekkiego horroru bym powiedział, trzyma fajnie przeważnie w umiarkowanym napięciu, ale bez przesady.
Zauważalnie lepsza gra od poprzedniej części. Konieczna do ogrania i nie tylko dla fanów mroku, poleciłbym każdemu, bo to po prostu na prawdę dobra gra :E

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dalej występują problemy kiedy ma się UV karty graficznej czy już załatali to jakimiś patchami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za problemy? Pierwsze słyszę. A przeszedłem całą grę mając gpu po UV :E Gra miejscami jest wymagająca od GPU więc jak niestabilne UV ktoś ma to może wywalać, ale to tyczy się i innych wymagających gier/miejscówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywalało error "device removed" i na początku było kilka tematów w necie o tym, ustalono, że chodzi o UV/OC. U mnie po wylaczeniu UV problem już nie występował ale wiatraki na grafie mi tak potwornie wyły, że się nie dało grać bo ja przez słuchawki to słyszałem.

Co do wywalania od niestabilnego UV to przyznam szczerze, że jest to pierwszy tytuł, który u mnie się wywalił a grałem w masę różnych gier.

dr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja o tym nie słyszałem. Jak pisałem całą grę przeszedłem na UV i nic się nie działo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już bardziej Robocop pociska GPU ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównując do RE4R to słaby wynik. Ale Alan miał trzy przeszkody. Brak pudełkowej wersji, co by nie mówić społeczność, która kupuje tylko fizyczne wersje jest jeszcze spora. Nielubiana platforma Epic i jednak wysokie wymagania sprzętowe w przypadku PC. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie za Alana dopiero będę zabierał. Na pepperku co chwile jakieś promki😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pograłem kilka godzin i ta gra bez RT to nie jest jakaś rewelacja, skąd te zachwyty nad grafiką? Tam to światła wcale nie są lepsze nawet niż w takim 5letnim RDR 2 a tak naprawdę mamy zamknięty świat i 90% otoczeni lasem. Plusem jest to, że gra wygląda ładnie nawet średnich ustawieniach, ale przeskok do ultra/wysokich jest mały a fpsy lecą na łeb. 

Taki tlou 1 zrobiło na mnie nie mniejsze wrażenie - remaster starocia z przed 10lat. Fragment w mieście grając Alanem - cyberpunk zjada i wypluwa tą grę 2x. Z RT może wygląda to bardzo dobrze ale jakim kosztem?

Edytowane przez FataIity
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dalej zabójcze wymagania moim zdaniem ale to się już nie zmieni. Ogólnie to mogliby już wyskakiwać z wersją na Steama to by im bujnęło znowu sprzedaż.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi