Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

azgan

Senua's Saga Hellblade 2 - PC, XSX

Rekomendowane odpowiedzi

Ta gra jest tak dobra, ze nie wymaga recenzji.

Kupowania tez nie. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaja to będą jak się okaże ze nie jest zła :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak ich Microsoft zamknie :E Jak mają zwolnić x procent ludzi to najprościej pozamykać te studia to już zakończyły projekt , a jeszcze nie zaczęły nowego. No może jeszcze port na PS5 im pozwolą dokończyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zła raczej nie będzie (raczej), tylko pewnie wielu ludziom nie przypasi, bo to kolejny eksperyment pod tytułem "sztuka w grach". Jeśli ktoś oczekuje blockbusterowego hitu, to nie w tę stronę xD Gdyby Hellblade nie miał tego wykonania na poziomie AAA, to leżałby gdzieś w ciemnych otchłaniach niszowych gier dla wąskiej grupy zainteresowanych i pewnie nigdy nie dostałby sequelu, a tak dwójka jest/była kreowana na jakiś mainstreamowy hit, podczas gdy szansa, że takowym będzie jest prawie żadna, chyba, że pod względem benchmarku xD

Edytowane przez Przemcio666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, michaelius33 napisał:

I tak ich Microsoft zamknie :E Jak mają zwolnić x procent ludzi to najprościej pozamykać te studia to już zakończyły projekt , a jeszcze nie zaczęły nowego. No może jeszcze port na PS5 im pozwolą dokończyć

Gra zla nie bedzie, gra sie zwroci, a do tego wydadza na PS5 wiec zapewne sprzeda sie wystarczajaco. Nie wiem skad te pomysly o zamknieciu studia??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne stąd, że MS ma ostatnio kompletnie wywalone na gry/promocję/GP ogólnie. Gdyby nie fani i podniesiony raban, Hellblade 2 dostałoby promocję na 24h przed wydaniem.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic, to chyba powoli żegnamy Ninja Theory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram powoli pierwszą część i to widac ze to jest dla wąskiego grona odbiorców, pogram tez dwójke na gp i nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Phoenix. napisał:

Gra zla nie bedzie, gra sie zwroci, a do tego wydadza na PS5 wiec zapewne sprzeda sie wystarczajaco. Nie wiem skad te pomysly o zamknieciu studia??

https://www.cdaction.pl/newsy/tango-gameworks-microsoft-zamknal-studio-mimo-ze-hi-fi-rush-spelnilo-wszelkie-oczekiwania

skasowali ich bo na następną grę od nich trzeba by było czekać kilka lat

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ninja Theory robi tez o ile kojarze Project: M.A.R.A. wiec by ich "skasowali" ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.ppe.pl/news/342754/hellblade-2-bez-recenzji-przed-premiera-gracze-nie-kryja-zaniepokojenia-nie-wyglada-to-dobrze.html

12 godzin temu, michaelius33 napisał:

https://www.cdaction.pl/newsy/tango-gameworks-microsoft-zamknal-studio-mimo-ze-hi-fi-rush-spelnilo-wszelkie-oczekiwania

skasowali ich bo na następną grę od nich trzeba by było czekać kilka lat

Ja rozumiem ale to poki co tylko gdybanie, jesli maja zamknac to to zrobia ale pokico to wrozenie z fusow.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.05.2024 o 17:53, Element Wojny napisał:

Zapewne stąd, że MS ma ostatnio kompletnie wywalone na gry/promocję/GP ogólnie. Gdyby nie fani i podniesiony raban, Hellblade 2 dostałoby promocję na 24h przed wydaniem.

Specjalnie dla tej gry wykupię sobie na miesiąc Game Pass

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem bardzo ciekawy co z tej gry wyjdzie, mimo, że raczej nie zagram. Jak będzie więcej tego samego to meh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GOTY, tutaj żadne recenzje i gameplaye nie są potrzebne. Nominować, przyznać, cieszyć się. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, ale pamiętaj że Senua wjeżdża za darmo do GP, ciekawe jaka byłaby sprzedaż GoT gdyby też wylądowała w GP. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak dźwięk nagrywany binauralnie i w jedynce robiła to jedna osoba :E i wyszło bardzo dobrze. W dwójce pracuję nad tym kilku osobowa ekipa. Czuję, że będzie petarda na słuchawkach. Moje Anandy nie mogą się już doczekać.

A sama gra, cóż jedynka była specyficzna, dwójka też na pewno taka będzie. No, ale to nie była zła gra, była na prawdę klimatyczna, tyle, że brakowało szlifów. W dwójce zobaczymy. W każdym razie na pewno nie będzie to długa gra bo na kilka godzin ~8-10 i na pewno będzie klimatycznie, więc na pewno ogram w okolicy premiery.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardziej ciekawe doświadczenie niż gra. Ja podchodzę do tego jako formy sztuki oraz pokaz nowych technologii.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Delete 

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jakiś preload na PC z GP? Czy jeszcze nie ma sensu przedłużać abo xD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zwiastun premierowy

..

Edytowane przez Smogsmok
  • Like 1
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Część pierwszą ukończyłem jakiś czas temu, gierka kupiona za drobne na jakiejś promce na XSX. Przygoda krótka, ale mega klimatyczna, walka sprawiała satysfakcję, dźwięk świetny, a grafika cieszyła oko. Takie specyficzne produkcje też są potrzebne, nie każdy tytuł musi być bezmyślną rąbanką. "Dwójkę" z chęcią sprawdzę, bo wiem czego się mniej więcej spodziewać i przekonywać mnie nie trzeba. Do tego wizualnie może być ogień. No nic, wleci miesiąc Game Passa :E To i tak jedna z niewielu gier, na którą w tym roku czekam. 

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi