Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

azgan

Ghost of Tsushima Director's Cut PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Odpalać Steam i zasysać 6GB plików, prawdopodobnie day1 patch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ograłem na PS4 Pro i dodatek na PS5 - bardzo fajna gra, świetny klimat, muzyka, walka ale moim zdaniem, gra jest przehajpowana na tle innych tego typu gier z otwartym światem bo poza wiatrem przewodnim i lisami oraz walką, wszystko inne jest tu standardowe, głównie questy, która zawsze polegają na tym samym. Na PC wezmę ale jak stanieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w sumie w dużej mierze o widoczki i o niesamowicie rajcującą walkę tutaj chodzi. Spędziłem godziny latając tylko po mapie w poszukiwaniu mongołów do tłuczenia. Mega! 

To też taka gra, że odpalasz ją na 30 minut żeby sobie pobiegać, powalczyć, ogarnąć jeden znacznik i wyłączyć. Pod tym kątem nie ma sobie równych w swojej kategorii, bo wszystko jest na tyle przystępne że w 5 min przypominasz sobie mechaniki nie męczysz się.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przystępne zapomniałem jak się gra włączyłem na ps4 jestem na tej wyspie z dodatku i zgasili mnie jak kiepa. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no jak się zrobi przerwę na dłużej to powrót i ogarnięcie walki jest dość trudne. Przynajmniej dla mnie było na tyle że zacząłem grać od nowa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

obraz.thumb.png.8a299f8d7d891ae4b9e1b57c6159d2a3.png

Ten tego - żeby było w klimacie 

316abedb7b4928735293fec55c9efce4.jpg.5025b80cf6e2b16580a1addf34605c8e.jpg

Edytowane przez Zhao
Have fun bois :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kusicie :E Chociaz chyba bym wolal Returnala teraz na promocji kupic i ograc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_2NDMvODh9fTbW9Wd9D8iWkrKkPagS-InKTS87vo

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23k ludu na start, ladny wynik po 25min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W porównaniu do innych gier Sony wydanych na PC zapowiada się bardzo dobrze bo teraz już 35k i rośnie.

Ale jak wziąć chociażby takiego indyczka ostatnio wydanego i to w fazie wczesnego dostępu jak Manor Lords 160k w pierwszym dniu to dalej przepaść.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Steam powinien wymagać minimum 2h spędzenia czasu z grą przed możliwością wystawienia recenzji, a najlepiej minimum 3-5h :E

A tak jak jest, ludki po kilku czy kilkunastu minutach walą recki. Do 2h oficjalnie można zwrócić grę. Więc można sobie kupić, wysmarować reckę i oddać grę :E Bezsens.

PS. Ale jak coś to steam ma filtry i można sobie wybrać po jakim czasie grania danego gracza recenzje mają nam się wyświetlać i wpływać na wynik można ustawić 2, 3, 5 czy 10h+ :E

Osobiście Ghosta nie skończyłem, za bardzo mnie przynudził ubi questami i nasmarowaną mapą w tym stylu do porzygu. Ma swoje momenty, efektowną walkę czy trochę lepsza fabuła jak od Ubi, ale dalej bez cudów. Oprawa artystycznie niby spoko wykonana, ale nierówna i masa powtarzalnych miejscówek w których przyjdzie nam walczyć odkrywając mapę. No, ale po tych 15 czy 20h (jakoś w takim zakresie spędziłem czas z tą grą) dałbym jej te 6.5 może max naciągane 7/10.  Czyli ogólnie pozytyw.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było pewne ze się grze dostanie za politykę Sony :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Już ~50k graczy i dalej rośnie. Mimo wszystko szykuję się chyba najlepiej sprzedająca gra od Sony na PC :E

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie przepaść jeśli chodzi o samą jakość/ostrość obrazu. 

• Thanks 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na YT to zawsze guzik widac na tych porownaniach.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest grubo 😮

GNtoMdSa8AEVfZW?format=jpg&name=large

GNtoL0obQAAIjFA?format=jpg&name=large

:E

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie zmiania faktu, ze ta gra traci juz staroscia i to widac doskonale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Phoenix. napisał:

Na YT to zawsze guzik widac na tych porownaniach.

Te porównania nie mają najmniejszego sensu. Wszystko zawsze wygląda tak samo przez kompresje. To samo SS a jak gra wygląda w ruchu. 🤷

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale gdzie te roznice :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kadajo napisał:

Jest grubo 😮

GNtoMdSa8AEVfZW?format=jpg&name=large

GNtoL0obQAAIjFA?format=jpg&name=large

:E

Paskudnie rozmazane tekstury jak na ps5

Udostępnij tę odpowiedź