Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze, mnie to wszystko wygląda jak jakiś wstęp do wojny domowej-to naparzanie się ludzi.

Dla mnie pozytyw tego  wszystkiego to wyraźny spadek słupków PIS-u. Mam nadzieje na trwały trend.

Wychodzi na to, że Prezes chyba się tym razem zakiwał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Klakier1984 napisał:

Myślę, że te cmentarze przeboleją,  a zapewne kalkulują, że najbliższy skok zachorowań będą mogli w 100% przypisać protestującym. Po drugie jeżeli sytuacja w szpitalach zrobiła by się naprawdę dramatyczna to wtedy pozamiatają wszystkich z ulic bez mrugnięcia okiem i jeszcze pokażą, że zabronili ludziom groby odwiedzić to tym bardziej zakażą tych "spacerów"

To jest oczywista oczywistość że przypiszą protestującym :] 

No ale protestujący też mocno lecą w kulki więc sami proszą się "by była ich wina", sporo z nich nie ma maseczek, a dystans nie istnieje (tak jakby wirus "brał wolne - na protestach nie zarażam"... a ci którzy noszą maseczki to nie noszą dla swojego i innych bezpieczeństwa ale tylko po to by mandatu nie dostać :rotfl:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Flik napisał:

Z tego co opisywali w OkoPress, to zapomniał w nawale rzeczy nadzorować. Załatwiła go podobno Pawłowicz, która nie takie jak trzeba wnioski wyciągnęła odnośnie Konstytucji, a pseudo-TK to klepnął. Podobno miało chodzić tylko o syndrom downa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Flik napisał:

Kurcze, mnie to wszystko wygląda jak jakiś wstęp do wojny domowej-to naparzanie się ludzi.

Dla mnie pozytyw tego  wszystkiego to wyraźny spadek słupków PIS-u. Mam nadzieje na trwały trend.

Nie mów takich rzeczy. Wczoraj też tu panikowano WOTem straszono, a wyszło, że służby zrobiły robotę jak należy

Gdyby z domów ruszyły totalnie rozwścieczone setki tysięcy ludzi wtedy mogło by kaczorowi odbić i kto wie co by się działo. Wobec faktu, że demonstracje zaczęły przybierać "ludzki" charakter na chwilę obecną obstawiam, że dotrwamy do terminowych wyborów. Jedynie covid może tu jeszcze namieszać (drastycznie pogorszyć nastroje społeczne i obrócić więcej ludzi przeciw rządowi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, EvilKillaruna napisał:

To jest w ogóle ciekawa sprawa, bo Kosiniak mówił coś o opiniach konstytucjonalistów, że sama obecność KP w składzie orzekającym wyczerpała znamiona nieważności orzeczenia - bo w poprzedniej kadencji jako osłanka głosowała za wnioskiem o wprowadzenie ustawy pod analizę pseudoTK. Teraz sama w jego składzie wydawała orzeczenie. Ergo = sama sobie rzepkę skrobie. To także musiano przeoczyć.

Jeżeli to jest faktycznie przesłanka by ten wyrok unieważnić to naprawdę nie wiem na co czekają ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, EvilKillaruna napisał:

Następnym razem jak coś będę wiedział, to nic nie powiem. Bujaj się :D.

no offence każde info z pewnego źródła jest mile widziane. Napisałem to bardziej w kontekście "ulgi", że czarny scenariusz się nie sprawdził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Klakier1984 napisał:

Nie mów takich rzeczy. Wczoraj też tu panikowano WOTem straszono, a wyszło, że służby zrobiły robotę jak należy

I to nie tylko dziś, ale dziś akurat były kamery więc dobrze pokazali się medialnie :) ale oni od dłuższego czasu np: pomagają osobom starszym, a teraz jak jest "prośba o dwa tygodnie siedzenia w domach osób starszych" to jeszcze więcej terytorialsów jest przesuniętych do pomocy seniorom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, EvilKillaruna napisał:

Tak, zwłaszcza jak chronili ONRowców i tłukli demonstrantów w sukach. Haraszaja rabota. 

Na to że im się upiecze. Że protesty się zagaszą i stracą impet. Kurczowe trzymanie się pokładu podczas sztormu, do ostatniej deski. 

Nie żebym robił za adwokata diabła ale to wyjście było by dla nich Idealne (jeżeli za alternatywę przyjąć, że musieli by uznać całą pracę TK za swoich rządów za nieważną lub prosić się opozycji o zmianę w konstytucji). Nie sądzę by to ostudziło zapał protestujących ale PRowo zyskali by potężny oręż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, EvilKillaruna napisał:

Tu piszą, że ta wściekłość jest udawana pod resztę pisowców, a cała sprawa się rypła przez nieuwagę. Prezes próbował sobie poradzić z Konfą, która co głosowanie miała próbowała zrobić wrzutkę ze zmianą do ustawy antyaborcyjnej:
https://oko.press/kaczynski-w-obozie-wladzy-runal-mit-wielkiego-stratega/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1wdqhj9MzI0QmaeM3GSzekmjv67KWKQmSgcEv5OBpmgORRZjEswDhgpq8#Echobox=1604005894

5 minut temu, EvilKillaruna napisał:

To jest w ogóle ciekawa sprawa, bo Kosiniak mówił coś o opiniach konstytucjonalistów, że sama obecność KP w składzie orzekającym wyczerpała znamiona nieważności orzeczenia - bo w poprzedniej kadencji jako osłanka głosowała za wnioskiem o wprowadzenie ustawy pod analizę pseudoTK. Teraz sama w jego składzie wydawała orzeczenie. Ergo = sama sobie rzepkę skrobie. To także musiano przeoczyć.

Też sporo już takich opinii czytałem. Tylko mamy taką konstrukcję państwa, że to musiałaby ruszyć większość parlamentarna chyba, czym z oczywistych względów nie jest zainteresowana. Bo wady którymi jest obarczony ten TK sięgają początku - czyli powołania przez PADa Przyłębskiej na prezesa. Pis w 2016 klepnął specustawę "doprecyzowującą" kryteria wyboru, do których pasowała tylko ona. Czyli przedstawianie kandydatów przez zgromadzenie sędziów było fikcją.

Art. 194
2. Prezesa i Wiceprezesa Trybunału Konstytucyjnego powołuje Prezydent Rzeczypospolitej spośród kandydatów przedstawionych przez Zgromadzenie Ogólne Sędziów Trybunału Konstytucyjnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, RyszardGTS napisał:

I to nie tylko dziś, ale dziś akurat były kamery więc dobrze pokazali się medialnie :) ale oni od dłuższego czasu np: pomagają osobom starszym, a teraz jak jest "prośba o dwa tygodnie siedzenia w domach osób starszych" to jeszcze więcej terytorialsów jest przesuniętych do pomocy seniorom.

Nie chcę żeby tu się zbyt łzawo zrobiło ale gdy jeszcze policja miała relatywnie mało osób do pilnowania na kwarantannach to nie raz potrafili zapytać czy czasem nie trzeba czegoś kupić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, EvilKillaruna napisał:

Ale to od zawsze było ich celem. "Dziel i rządź". Sęk w tym, że to nie władza miała być stroną tego konfliktu, a to my mieliśmy być napuszczeni na siebie. Ja na Ciebie, Ty na mnie. Ty miałeś być złodziejem i lewakiem, ja komuchem i mafią vatowską itd. 

https://natemat.pl/324647,wprost-kaczynski-wsciekly-za-burze-wokol-aborcji-po-orzeczeniu-tk

Dla mnie to z prawnego punktu widzenia jest nielogiczne. Chronimy życie z zespołem Downa, a np bezmózgie już nie. Rozumiem aspekty medyczne, psychologiczne itd...

To z Pawłowicz też ciekawe. Była wnioskodawcą w poprzedniej kadencji. Jest zasada dyskontynuacji i tamten wniosek jest nieważny.  Gdyby miał być ważny to po co składali nowy?

W tym z grudnia Pawłowicz już nie ma w gronie wnioskodawców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, EvilKillaruna napisał:

Ciekawe jak to będzie pokazane w reżimówce. Czekamy na szóstą gęstość? :D 

Młode kobiety rzucające się na szyję WOTowców? albo rzucające kwiaty w podzięce za służbę? ;)

Szkoda że Miecugow nie żyje, Szkło Kontaktowe dziś prowadzone jest głównie przez "trzęsi-pupów" którzy boją się cokolwiek powiedzieć, "niby chce coś powiedzieć, chce dociąć...ale jednak nie - bo trochę cyka się". Miecugow często ostro i inteligentnie leciał po bandzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Klakier1984 napisał:

Nie chcę żeby tu się zbyt łzawo zrobiło ale gdy jeszcze policja miała relatywnie mało osób do pilnowania na kwarantannach to nie raz potrafili zapytać czy czasem nie trzeba czegoś kupić ?

U mnie dzielnicowi (dwóch młodych gości, +/- 30lat, bardzo spoko "gliniarze") już na samym początku lockdownu na wiosnę rozrzucili swoje wizytówki z telefonami do siebie by dzwonić jeżeli ktoś będzie potrzebował jakiejkolwiek pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up,

ja się od jakiegoś czasu zastanawiam, widząc jak oni podchodzą do prawa, co będzie za te 3 lata, kiedy nadejdą wybory, a słupki pisu będą nisko.

Przecież to łamanie Konstytucji i instrumentalne wykorzystywanie prawa musi rodzić jakieś skojarzenia przynajmniej u niektórych w pisie. A działają trochę tak, jakby mieli to robić jeszcze długo długo. Plus to wystąpienie Yarka z poniedziałku wyglądało, jakby zupełnie odleciał.
Przyjdą wybory i też odfrunie?

W listopadzie kongres pisu, może tam go odsuną? :)

Edytowane przez GregM00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, EvilKillaruna napisał:

ElmmYhXXIAIG0IF?format=jpg&name=large

Kilku policjantów podczas codziennej służby i ochrony porządku publicznego przypadkowo przejeżdża akurat koło domu Naczelnika. Nie ma z czego robić sensacji.

• Haha 3
  • Sad 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, EvilKillaruna napisał:

To dziś najwyraźniej tak samo ważny temat jak demonstracje "antify" i "lewactwa". Policja odzyskała tonę łososia. Gospodarka kraju ocalona. Chwała naczelnikowi!

(1040kg 56000zł) Nawet niech to będzie liczone po cenie fileta, szkoda że po stówę nie policzyli :rotfl:

No chyba że to już cena sklepowa z gigantyczną marżą... to mogli dać stówę za kilogram, a co tam :E  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, EvilKillaruna napisał:

Wytrzymałem 3 minuty głównego wydania reżimówki i jest mi niedobrze. Poważnie, idę się napić jakiejś mięty i coś zjeść. Teraz będzie bełkot od rana do nocy że cała pandemia i protest to wina opozycji i lewicy. Tak, bo przecież opozycja ma taaaaaaką moc sprawczą i ZAWSZE musi być to czyjaś wina, a nie spontaniczny zryw zwykłych ludzi. To tylko dowodzi tego, że to jest jedna wielka ideologia, która nie uznaje czegoś takiego jak instytucja pojedynczego obywatela, który ma własny rozum i moc decyzyjną. Ma być tak jak partia mówi. Głęboka komuna. 

Wiem co czujesz. :D 

Na pocieszenie: https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26461766,jest-zle-zakiwal-sie-na-smierc-katastrofa-w-pis-wrzenie.html myślę, że coś w tym jest. Oni nie wiedzą co ze sobą zrobić, wszystko się sypie. Sytuacja bez wyjścia. 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, EvilKillaruna napisał:

Dopiero gdy stracą władzę, albo np. policja i wojskowi staną po stronie narodu,

To jest trochę śliski temat bo ile tego narodu musi się na władzę wypiąć żeby policja/wojsko uznało sobie, że przechodzi na ich stronę ? Zakładając nawet, że od jutra sondaże pokazywały by, że pis ma 3% poparcia czy jest to jednoznaczne z tym, że w państwie robimy przewrót?? Gdyby jeszcze w UE nasz rząd miał niższe notowania niż Łukaszenka na Białorusi to być może można by taką woltę jakoś obronić.  Sympatie polityczne sympatiami jednak takie zdarzenia raczej nie budował by w narodzie poczucia bezpieczeństwa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, EvilKillaruna napisał:

Wyjście jest proste. To jedno słowo z transparentów i okrzyków protestujących ;).

Niby tak, ale niech wypiją najpierw trochę tego co nawarzyli. Aż się ciepło na serduszku robi widząc jak się motają od ściany do ściany. Poparcie leci, społeczeństwo patrzy na ręce, wszystko się sypie. Ciekawe co sobie teraz myśli Wielki Wódz.. ;) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, EvilKillaruna napisał:

Wyjście jest proste. To jedno słowo z transparentów i okrzyków protestujących ;).

Koryta się łatwo nie oddaje, PO też łatwo nie oddało, każdy przy korycie będzie kwiczał na wszystkie możliwe sposoby aby się utrzymać. Mocno przyparty do muru PIS w ostateczności zagra "500+" i odezwą do Karynek "że lewactwo wam pincet plus zabierze" (granie kościołem to tylko przystawka przed głównym daniem). Tylko jak rozegrać konfrontację by pazury poszły w ruch i szarpanie się bab za kudły jak sam PIS mówi że demonstracje/zgromadzenia to wzrost zakażeń... ;) 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, EvilKillaruna napisał:

Ja nie mówię o przewrocie, tylko momencie w którym *** dojdzie do wniosku, że przegrał wszystko i nie ma już nic, więc musi podać się całościowo do dymisji. Nie z nacisku, a z własnej decyzji i kalkulacji. Oni będą na koniec próbowali ocalić swoje frukty i skórę. Sami się zakończą. Nie trzeba będzie nic robić. To są tchórze i miernoty, a takie zawsze są mięciutkie jak przychodzi co do czego. Za szpalerem policyjnym to każdy jest chojrak. Do czasu.

Myślę że pomimo iż pisowcy spodziewali się sporych protestów dzisiaj, to jednak wielkość tej "garstki" ich zaskoczyła. Oni myślą powoli, więc pewnie szybko do takiego wniosku nie dojdą. Ale prędzej czy później...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, RyszardGTS napisał:

Koryta się łatwo nie oddaje, PO też łatwo nie oddało, każdy przy korycie będzie kwiczał na wszystkie możliwe sposoby aby się utrzymać. Mocno przyparty do muru PIS w ostateczności zagra "500+" i odezwą do Karynek "że lewactwo wam pincet plus zabierze" (granie kościołem to tylko przystawka przed głównym daniem). Tylko jak rozegrać konfrontację by pazury poszły w ruch i szarpanie się bab za kudły jak sam mówi że demonstracje/zgromadzenia to wzrost zakażeń... ;) 

ja bym zabral 500+. ewentualnie zostawil dla 5% najbiedniejszych. 500+ to nie byl przypadkiem pomysl PO? :E

Edytowane przez kepler334

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, kepler334 napisał:

ja bym zabral 500+. ewentualnie zostawil dla 5% najbiedniejszych. 500+ to nie byl przypadkiem pomysl PO? :E

500 plus to kupowanie głosów i tworzenie patologii żyjącej z socjalu.

Tak to powinno być rozwiązane.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Trepcia napisał:

Trybunal opublikowal swoja decyzje. Klamka zapadla. Koniec.

Lepiej jak to opublikował, bo i tak nie można tego było trzymać w nieskończoność (albo jeszcze tym grać politycznie). Tylko te kobiety z umówionymi zabiegami mają pecha.

A poza tym nic się nie zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi