Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

qjin

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z was natknął się na temat jak zejść ze skalowaniem <50% w dynamicznym dlss? Można ustawić dolną granicę na dowolną wartość np 40% edytując plik z opcjami CP2077, ale jeśli dlss w grze zejdzie <50% to freezuje obraz i są artefakty. Powinno to IMO działać, bo przecież ultra performance to skalowanie z <50%.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.02.2024 o 07:57, *** ChOpLaCz *** napisał:

Przecież to oczywiste, że tak się da, że to po to są warianty, bouildy...

Ja tam próbowałem chyba z 15 różnych buildów, a potem i tak wracałem do podstaw - czyli hakowanie + szatkowanie/ucinanie głów/odstrzeliwanie ich. Jest coś pięknego w tym, że jeszcze zanim wejdziesz do magazynu pełnego oprychów, robisz pstryk a kolesie już tracą połowę punktów życia; albo że stoisz sobie na chodniku, przejmujesz kontrolę nad samochodami i po kilku minutach masz tony trupów na chodnikach, policjantów biegających za własnymi samochodami i totalną panikę na ulicach :D 

CP2077 to naprawdę dobra odskocznia po ciężkim dniu pracy, szczególnie jeśli musisz się wyżyć. 

• Like 4
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Element Wojny napisał:

CP2077 to naprawdę dobra odskocznia po ciężkim dniu pracy, szczególnie jeśli musisz się wyżyć. 

Każdego bawi coś innego u mnie lepiej sprawdza się do tego Tekken 8 😉😊

Japońskie gry w tym roku 💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, azgan napisał:

Japońskie gry w tym roku 💪

A no. Nadal męczę Personę 3, a w kolejce już czeka Granblue Relink. Co potem, to nawet nie śmiem planować, bo miałem dokończyć BG3 i jakoś się nie zanosi bym na to znalazł czas... 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cichy45, właśnie DLSS tylko w trybie Ultra performance pozwala na skalowanie poniżej 50%.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.02.2024 o 08:57, *** ChOpLaCz *** napisał:

Odnoszę wrażenie, że wszyscy nie chcecie usłyszeć, co chce @Phoenix.  powiedzieć.
Przecież to oczywiste, że tak się da, że to po to są warianty, bouildy...

Koledze chodzi o to, że tę grę można przejść w gumiakach albo klapkach trzaskając przeciwników po pyskach patykiem, albo z liścia. 😜
A Wy elaboraty "co można", albo co w grze jest "piękne". 😂

w klapkach?  w dzisiejszych czasach to się z jednym kojarzy. se lece , se lece , se lece w klapkach najka:)  przesyłam wyłącznie dla zaprzestania grania,  powrotu do rzeczywistości..i dalej grania:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.02.2024 o 11:35, Necronom napisał:

Ja na ten przykład lubię jeździć autami w tej grze. I po przegraniu 200 h tylko raz użyłem szybkiej podróży, żeby zobaczyć jak działa 🙂 Swoją drogą przeglądam te mody na realizm i jak dla mnie sprawiają, że gra jest "płaska". Nie mógłbym tak grać. Niby ulepszone, ale to jednak oryginalny artyzm sprawia, że chce się grać.

Ja też nie używałem szybkiej podróży już od czasu wiedźmina 3 w cp podobnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja znowu nie lubię jeździć model jazdy taki se do tego tłoczno na drodze wole szybką podróż. Przechodzę trzeci raz podstawkę i drugi raz Widmo wolności teraz mam profil netrunner i set Silverhanda pistolety urywanie głów największą frajde to daje przyznaje, moment i całe gangi rozwalone, mająć wymaksowanego netrunnera nawet broni nie trzeba używać . Musze wszystkie zakończenia spróbować a to granie na kilka miesięcy. Za pierwszym razem wybrałem Silverhand i Roque a we Widmo Reeda. Najlepsza gra jaka wyszła  po niej ciężko mi sie gra w coś innego po prostu tutaj fabuła że aż zżywa sie człowiek z postaciami prawie jak w realnym świecie. Dla mnie Cyberpunk dużo lepszy niż Wiedźmin  wole takie klimaty niż magie, krasnoludy, elfy, potwory etc                                    

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Coś pięknego 

Edytowane przez Gloin
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyliście, że po aktualizacji i instalu DLC - jak się jest jeszcze na wczeeeesnym etpaie (daleko do DLC) - i przechadzacie się po NightCity, to w niektórych miejscach (jakaś buda, to gdzieś z okna) można natrafić na ten wątek melodyczny (!) z "kultowego" rautu / show z Phantom Liberty?! ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawili dławienie CPU. Już nie mam ścinek na początku gry po odpaleniu. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z wydajnością na Intelu? Wzrosła, czy bez zmian?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie jest tak samo. 

W 2.11 wprowadzili opcję wybór auto/Pcore.  Tyle że u mnie na auto gra przez 2-3 minuty dostawała czkawki, a tryb Pcore nie był totalnie do użycia. 

Jak widziałem jakieś porównania na YT to tryb auto był ciut wydajniejszy ~ 1-2 % od trybu Pcore. Silnik gry dobrze radzi sobie z Pcore + Ecore. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Wydajność się nie zmieniła. W najnowszej wersji 2.12 ustawienie Prioretyzacja P-Cores ma taki sam efekt jak wyłączenie w ustawieniach UEFI rdzeni E, czyli gra działa tylko na rdzeniach P.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizacja niby waży 8gb, a na steam ściąga mi 77gb wtf?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Wiktoro198 napisał:

Aktualizacja niby waży 8gb, a na steam ściąga mi 77gb wtf?

mi ściągał 15 GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale ta gra jest piękna w patch tracingu w 4k na OLED ale mam 25-30 fps wtedy jak na konsoli

podpowie ktos jakie mody warto do aktualnej wersji cyberpunka zainstalowac?

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba że ta gra mi chodzi na lapku nawet, ustawienia średnie, RT średnie, DLSS wydajność i mam 40-60fps, wiadomo bebechy z lapka nie mogą się równać mojej głównej maszynce do grania. :D :E  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tylko mi ta gra sie "wypłaszcza" ?. Gram sobie 3h i wywala mnie z gry z komunikatem "gra się wyplaszczyla". W poprzedniej aktualizacji 2.11, wypłaszczalo mnie po kilku minutach gry a teraz w 2.12 gram sobie kilka dni, nic się nie dzieje, a dzisiaj po 3h gry znowu się wyłącza z komunikatem że się wyplaszczyla. Zastanawiam się czy ja mam coś nie tak ze sprzętem czy to rzeczywiście wina tej gry, ale jak jeszcze była aktualizacja 2.11, to próbowałem dużo rzeczy, nawet bios przywróciłem do ustawień fabrycznych, bo pomyślałem, że to może przez moje niestabilne OC procka, ale i tak było, to samo.. Dodam, że system mam świeży, nowe sterowniki itd

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym ostatnim patchu nie gralem, ale na poprzednim jak i wiekszosci wersji od premiery zawsze mialem stabilnie.

Karta jest krecona? Zapusc sobie hwinfo64 i zobacz czy cos tam dziwnego zobaczysz po wyplaszczeniu.

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Sheenek napisał:

Na tym ostatnim patchu nie gralem, ale na poprzednim jak i wiekszosci wersji od premiery zawsze mialem stabilnie.

Karta jest krecona? Zapusc sobie hwinfo64 i zobacz czy cos tam dziwnego zobaczysz po wyplaszczeniu.

Karta nie kręcona, temperatury karty max 69C 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz stabilnosc cpu oraz ramu bo ta gra potrafi solidnie obciazyc a gpu  dodatkowo podgrzewa ram ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi