Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

azgan

Battlefield 2042 PC, XSX, PS5 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

o, nowy bf, całkiem spoko.

Tak w temacie Battlefield 2042 to widzę masę rozczarowań i ogólnie chyba ta część nie jest lubiana ale powiem wam, że ja przesiadłem się z MW3 na tego BFa i jestem zachwycony. Rozgrywka duuużooo lepsza, do tego można wyłączyć crossplay i nie biega nigdzie snoop dog ani nicki minaj.

Jak byłem w szkole średniej i wyszedł battlefield 3 to grałem trochę ale jednak call of duty mi się wtedy zawsze bardziej podobały.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, kadajo napisał:

Ja słyszałem ze to ma być coś na wzór dużej otwartej mapy ala battle royal. Na wzór COD Warzone.

BR jeśli będzie to po prostu jako osobny tryb ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Poczekam jak wyjdzie. PR to oni mają dobry, gry nie bardzo ostatnio.

Sam czasami sobie jeszcze V odpalę bo w porównaniu do codów czy nowego bf-a to imo V jest o wiele lepsza.

Edytowane przez Dominix1910
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co z serwerami teraz wymyślą ? Będzie takie samo guano co teraz czy wrócą do normalnych dedykowanych serwerów ? Bez dedyków mówienie, że wracają do korzeni serii i myślą o społeczności to pierdolollo po całości.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że matchmaking głównie dlatego bo łatwiej o crossplay z konsolami. Czasy dedyków są już martwe i niestety trzeba się z tym pogodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież dedyki są normalnie w 2042 tylko ze w Portalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są "wirtualne" serwery i stoją tak długo jak jest zainteresowanie więc dziękuje za takie rozwiązanie.

3 minuty temu, caleb59 napisał:

Czasy dedyków są już martwe i niestety trzeba się z tym pogodzić.

No niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwery to najmniejszy problem. Powiedzmy to sobie szczerze. BF jest martwy i już nie wróci w takiej wersji, jaka lubiliśmy. Nie wierzę w ich zapewnienia i inne marketingowe bajki nawet przez sekundę.

Nie zainteresuje się ta gra nawet trochę, dopóki jej nie zobaczę i nie okaże się tym, czym miał być zawsze BF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yep, mam nadzieję że będzie 10h trial, wystarczy żeby zobaczyć jak działa itp. Poczekac z kilka patchy, sprawdzić znowu i ewentualnie kupić na pierwszej obniżce.

Mimo że to jest ich chyba ostatnia szansa na odbicie się od głębokiego dna na jakim są, to nie znaczy że ich wizja będzie sukcesem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dadzą dostęp do niby bety przed wyjściem gry to to mi wystarczy. W BF2042 i BFV wystarczyły mi dwie rundy by zakup odłożyć na nie wiem kiedy.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli marzy im się droga CODa i Warzone (BR jako darmowy tryb), a niektórzy się rozmarzyli o "powrocie do korzeni" :D

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mam grać w jakiś wojenny wysryw to już lepiej w darmowego Delta Force zagrać - jak wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Wu70 napisał:

Czyli marzy im się droga CODa i Warzone (BR jako darmowy tryb), a niektórzy się rozmarzyli o "powrocie do korzeni" :D

No ale to będzie osobny tryb jak warzone i Multi w codzie bez zmian. Ja tam mocno czekam na tryb BR, bardziej niż na podstawkę. Dobre BR to żyła złota dziś i możliwość że ugryzą kawałek tortu jeśli zrobią to dobrze . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślałem, że BR już od dawna martwe i teraz moda na extraction shootery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martwe to nie ale po prostu trochę późno na wbicie się w ten rynek teraz, gdyby się wbili 5-6lat temu to by była inna bajka. Aczkolwiek patrząc na to co gracze oczekują i myślę że dużo nie wymagają to przy odpowiednim zarządzaniu mogłoby się to udać ale wiemy dobrze jak wygląda zarządzanie ;) Najproszte rzeczy potrafią spitolic. 

21 minut temu, caleb59 napisał:

A ja myślałem, że BR już od dawna martwe i teraz moda na extraction shootery.

To jest po części i prawda bo gry zakorzenione reprezentujące BR po prostu się trzymają poprzez dobry rozwój a pomału nastaje era extraction shotery a wbić się z nowym BR będzie graniczyło z cudem. 

Kto dziś zaczyna z extraxtion grami ten pewnie za kilka będzie na topie z dużą siłą przebicia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

"Na łamach Insider Gaming informator wspomniał o umiejscowieniu wydarzeń – nowy Battlefield ma rozgrywać się gdzieś między 2027 a 2030 rokiem, natomiast kampania będzie skupiona na ogromnej prywatnej armii walczącej z NATO."

W sensie grupa Wagnera się aż tak rozrosła żeby stanąć w szranki z NATO? :E

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Phoenix. napisał:

Martwe to nie ale po prostu trochę późno na wbicie się w ten rynek teraz, gdyby się wbili 5-6lat

Oni już się raz tam wbijali przy BF V. Nawet przy jakiejś tam prezentacji szumnie wyskoczyli, że BR zawita w BF i jakoś entuzjazmu nie było. A gdzie jest teraz ten BR w BF V ? Zdechł. I dobrze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni zajmowali się trybem BR zaniedbując mapy do które wychodzili co kilka msc jak na lekarstwo.  Dlatego jak wyszedł BR to już mało kto grał w zaniedbane Multi więc i później nikt nie grał w BR. Jakoś w codzie nie ma problemu robić dobry kontent do Warzone i kontent do Multi gdzie obecne MW3 otrzymało najlepszy i największy kontent w historii coda a Warzone ma się dobrze. No i powtórzę, wbić to trzeba umieć a skoro podstawka leżała od początku to BR nie miał szans przeżyć. Jeśli tutaj dwa różne zespoły będą się zajmowały trybami i serwowali dobry kontent oraz słuchali graczy to będzie ok, tylko najpierw trzeba zrobić dobre wrażenie od samego początku co może być trudne. Ja chętnie pogram w bfa który nie ma specjalistów, dużych map. Tą wyszukiwarkę sederów już jakoś przełknę ale jak powrócą normalne klasy i brak klaunów w grze czyt skiny to już połowa sukcesu. 

2 godziny temu, Kris194 napisał:

"Na łamach Insider Gaming informator wspomniał o umiejscowieniu wydarzeń – nowy Battlefield ma rozgrywać się gdzieś między 2027 a 2030 rokiem, natomiast kampania będzie skupiona na ogromnej prywatnej armii walczącej z NATO."

W sensie grupa Wagnera się aż tak rozrosła żeby stanąć w szranki z NATO? :E

NATO to dobry teraz temat więc pewnie jakieś ruskie czy tym podobne :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Batkiem problem się zaczął gdy chcieli dogodzić wszystkim ale najmniej fanom. Zamiast siły i środki przeznaczyć na rozwój serii rozwijając w grze to co najlepsze rozmienili się na drobe tworząc grę "do wszystkiego". No i wyszło 2042. Z tego co zrozumiałem ponoć "wyciągnęli" wnioski i mają się skupić w tym czym BF był najlepszy. Oby  A osobiście uważam, że jak ktoś chce sobie pograć w CODa czy BR czy co tam jeszcze to niech tam idzie i gra. Niech kasę na niepotrzebne odnogi włożą w BF-a. Battlefield miał najlepszy czas gdy był po prostu Battlefieldem. W starszych odsłonach tego nie było i miał się świetnie. Hardline też miał być rewolucją a kto dzisiaj o tym pamięta. Szkoda na to czasu i pieniędzy. Tak samo z jakąś grą SP w BF.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw GTA V a teraz BF1? Co ich tak nagle naszło na te antycheaty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zastanawia dlaczego to dają do starych tytułów ? Mi to wygląda na jakiś test na żywym organizmie. A że obecnie tytuł jest mniej popularny i jak będzie jakaś wtopa będzie mniej szumu. Fala niesłusznych banów nie wywoła zbyt dużego rozgłosu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Kris194 napisał:

Najpierw GTA V a teraz BF1? Co ich tak nagle naszło na te antycheaty?

Bf2042 ma najlepszego obecnie Antycheat na ziemi, później dodali go do bfv, teraz do bf1 bo jest on stosunkowo nowy. Większa pula graczy to większa baza zebranych danych i aktualizacja w kolejnych przyszłych grach.
Ten z gta v to można olać i nie zawracać sobie nim głowy. 

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az taki dobry jest ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi