Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

qjin

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, tgolik napisał:

Nigdy w grach nie zwracałem uwagi na tłumy, wygląd własnej postaci, unikałem zawsze pojazdów, dostałem więc więcej niż oczekiwałem.

Jak się niczego nie oczekuje ciężko się zawieść - ja za swoje oczekiwania co do tej gry i krytykę tego co w niej nie działa poprawnie bądź wcale przepraszać nie będę. Zapłaciłem (a raczej moja żona zapłaciła bo to był prezent) za produkt który miał być inny od tego który dostałem, i o ile jestem zmuszony pogodzić się z tym że ta gra nie jest taka jaka miała być i już nigdy taka nie będzie, z pewnością nie pogodzę się z tym że jej stan techniczny zamiast się poprawiać to się pogarsza. Gdyby to już był koniec Cyberpunka i koniec wsparcia dla tej gry - to może bym powiedział było minęło, zapamiętam sobie tę lekcję na przyszłość, pieprzyć CDPR i jadę dalej z koksem - ale ta gra niby za chwilę ma zostać rozbudowana, ma dostać fabularne DLC i kto wie co jeszcze ! 

Jak można rozwijać coś co nie działa ? Nie rozumiem tego. 

Edytowane przez Element Wojny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testował ktoś może CP  z Loseless scaling FSR ?

czyli narzędziem które wymusza FSR w grze, co prawda to początki i nie wszędzie działa, niektórzy piszą ze nie jest źle, inni wręcz odwrotnie

Podejrzewam ze wszystko kwestia ręcznego ustawienia, dopasowania indywidualnie do każdego tytułu.

Edytowane przez frog67

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odpalilem dla jaj i powiem, ze ta gra jest kozacka. Pojezdzilem troche poogladalem miasto. No kopara opada.

Jest mnostwo drobnych smaczkow. Jakies male obiekty latajace w oddali. Muzyka i wiele innych rzeczy ktore powoduja ze ta gra jest super.

A znikajace samochody? No znikaja sobie i komu to przeszkadza. Wczoraj to widzialem i poczulem niewyobrazalna biernosc. Znikaja fajnie... jak by nie znikaly tez fajnie.

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snickers? Fajnie. Stolec? Też fajnie. 

• Haha 4
  • Sad 2
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, crush napisał:

Snickers? Fajnie. Stolec? Też fajnie. 

Dziwny masz gust. Ja jednak poproszę Snickersa.

Edytowane przez tgolik
  • Confused 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, crush napisał:

Z czym? Że tak jest? Jest. Ma rację. 

Czy z tym, że nie wiedziałeś? To wiedziałeś? I uznajesz to za dobre rozwiązanie? 

Nie licz że Ci odpowie.. wystarczy spojrzeć na jego awatar by stwierdzić że nic obiektywnego o grze nie napisze :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, tgolik napisał:

Dziwny masz gust. Ja jednak poproszę Snickersa.

Ja też, a dostałem takiego w którym polewa znika jak się obrócisz. 

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Radziuwilk napisał:

A znikajace samochody? No znikaja sobie i komu to przeszkadza. Wczoraj to widzialem i poczulem niewyobrazalna biernosc. Znikaja fajnie... jak by nie znikaly tez fajnie.

Widzę, że gracze mają coraz mniejsze wymagania. To tylko woda na młyn dla producentów, by wydawać coraz większe buble. 

• Confused 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, crush napisał:

Z czym? Że tak jest? Jest. Ma rację. 

Czy z tym, że nie wiedziałeś? To wiedziałeś? I uznajesz to za dobre rozwiązanie? 

Sprawdziłem przed chwilą. Nie odradzają się. A szkoda.?

• Confused 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To te 300h chyba w menu nabiles :E

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, baron6b napisał:

Widzę, że gracze mają coraz mniejsze wymagania. To tylko woda na młyn dla producentów, by wydawać coraz większe buble. 

Lepszy CP z paroma gliczami na 100 godzin niż "dopracowana" korytarzówka na10-15.

• Confused 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, tgolik napisał:

Lepszy CP z paroma gliczami na 100 godzin niż "dopracowana" korytarzówka na10-15.

Umówmy się, w większości te 100 godzin to wykonywanie kontraktów w stylu idź - zabij oraz odkrywanie pierdyliard pytajników. 

Edytowane przez baron6b
  • Confused 1
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, tgolik napisał:

Lepsza dopracowana korytarzówka niż CP z toną błędów, pustym światem, kulawymi mechanikami, który tak naprawdę jest korytarzówką bo na nic tu nie mamy żadnego wpływu poza jednym "wybierz swoje zakończenie" a eksploatacja świata-makiety niczemu nie służy.

Edytowane przez bleidd
  • Confused 1
  • Upvote 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, baron6b napisał:

Umówmy się, w większości te 100 godzin to wykonywanie kontraktów w stylu idź - zabij oraz odkrywanie pierdyliard pytajników. 

Otwierasz kolejny temat, gdzie można się nad cyberpunkiem poznęcać ? Celem pewnie było aktywność analogiczna do wiedźmińskich kontraktów. Schemat niby podobny, ale wykonanie inne. Może to kwestia tego jak gracz jest angażowany w tego typu zadania. Pomysł z telefonem mnie irytował, bo idę sobie spokojnie wykonywać coś i nagle jeb - dzwoni coś gada i tylko chcesz, żeby już skończył nawijać o czymś co cię w tej chwili mało obchodzi, bo jesteś skupiony na innym. Potem musisz to czytać, a to już nie to samo i lecisz po łebkach - kto, z kim dlaczego już tak interesuję. U mnie ostatecznie skończyło się na tym, że zostało mi trochę tego typu zadań to leciałem od jednego do drugiego bez zastanowienia, bo schemat jest identyczny i tylko detale są różne. Nie muszę dodawać, że raczej nie było to za ciekawe. Lepiej by było jakby gracz musiał się pofatygować do fixera, albo sam zadzwonić - wtedy to twoja inicjatywa i zupełnie inny odbiór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, baron6b napisał:

Tgolik i sheenek to trolle i  psychofani , nie mają nic wspólnego z typowym graczem

• Confused 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, MrHardy napisał:

Otwierasz kolejny temat, gdzie można się nad cyberpunkiem poznęcać ? Celem pewnie było aktywność analogiczna do wiedźmińskich kontraktów. Schemat niby podobny, ale wykonanie inne. Może to kwestia tego jak gracz jest angażowany w tego typu zadania. Pomysł z telefonem mnie irytował, bo idę sobie spokojnie wykonywać coś i nagle jeb - dzwoni coś gada i tylko chcesz, żeby już skończył nawijać o czymś co cię w tej chwili mało obchodzi, bo jesteś skupiony na innym. Potem musisz to czytać, a to już nie to samo i lecisz po łebkach - kto, z kim dlaczego już tak interesuję. U mnie ostatecznie skończyło się na tym, że zostało mi trochę tego typu zadań to leciałem od jednego do drugiego bez zastanowienia, bo schemat jest identyczny i tylko detale są różne. Nie muszę dodawać, że raczej nie było to za ciekawe. Lepiej by było jakby gracz musiał się pofatygować do fixera, albo sam zadzwonić - wtedy to twoja inicjatywa i zupełnie inny odbiór.

W moim przypadku, dla odmiany, te telefony fajnie budowały nastrój i pozwalały pełniej zanurzyć się w świat gry. Z resztą pasowały też do mojego stylu gry, gdzie zamiast posuwać fabułę do przodu, czyściłem kontrakty i wszystkie niebieskie znaczniki w okolicy.  

• Confused 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, tgolik napisał:

Lepszy CP z paroma gliczami

paroma

PAROMA

PAROMA

Czy dziś jest 1 kwietnia ?

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, voltq napisał:

Tgolik i sheenek to trolle i  psychofani , nie mają nic wspólnego z typowym graczem

Tak, bo typowy gracz to malkontent (to jest właściwe mundre słowo)  jak voltq i jemu podobni. 

Takich "typowych" na STEAMie jest 1\4 i pochodzą głównie z Chin.

Edytowane przez tgolik
  • Confused 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te. Tobie się mundre słowa nie pomyliły? Co ma bycie abnegatem do opinii o grze? 

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, voltq napisał:

Voltq ty naprawde juz odplynalez ze swoja psychoza i mania boga. Idz sie leczyc czlowieku.

Do tej pory nie potrafiles poprzec zadnych ze swoich zarzutow faktami wiecz skoncz sie osmieszac. 

Pokaz ta swoja wyzsza inteligencje (bo na moje to chyba do ameby sie porownac najwyzej mozesz) i pokaz mi choc jeden argument na poparcie powyzszych slow odnosnie mojej osoby.

Bo to ze mi sie cos podoba a innym nie to slaby argument zeby kogos psycho nazywac. A raczej z toba cos nie tak skoro z tym pogodzic sie nie mozesz.  Wsadz to w swoje bajki o upadku cdpr zaraz obok 2 kopii cp ktore kupiles jak napalone dziecko a teraz tupiesz nozkami i walisz co post jedna emotje jak jakis przyglup z gimnazjum. To chyba tobie blizej do psychozy.

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no. Tgolik to 100% fanboj.

Ale temat ma tez hejterów więc jest git. Balans mocy zachowany. 

• Haha 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, crush napisał:

Nie no. Tgolik to 100% fanboj.

Ale temat ma tez hejterów więc jest git. Balans mocy zachowany. 

Myślę, że nie byłbym fanbojem, gdyby reakcje z drugiej strony były bardziej wyważone. Może nawet byłbym bardziej obiektywny, gdyby nie zaciekłość, z jaką niedawni wielbiciele CD Projektu atakują Cyberpunka.

Gra mi się podoba i chciałbym, żeby była rozwijana i wspierana. A hejt spływający zewsząd na grę i docierający do deweloperów, na pewno nie pomaga im w wydajnej pracy.

• Haha 1
  • Confused 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, tgolik napisał:

Myślę, że nie byłbym fanbojem, gdyby reakcje z drugiej strony były bardziej wyważone. Może nawet byłbym bardziej obiektywny, gdyby nie zaciekłość, z jaką niedawni wielbiciele CD Projektu atakują Cyberpunka.

Gra mi się podoba i chciałbym, żeby była rozwijana i wspierana. A hejt spływający zewsząd na grę i docierający do deweloperów, na pewno nie pomaga im w wydajnej pracy.

Mowa wasza niech będzie,  tak tak,  nie nie , jeżeli stan gry jest fatalny to obojętnie kto co powie lub napiszę to faktów nie zmienisz

Tutaj nie ma ataku na cyberpunka tylko realne stwierdzenie faktów

jak cdpr nie radzi sobie z presją to niech zmieni branżę

32 minuty temu, Sheeneek napisał:

Voltq ty naprawde juz odplynalez ze swoja psychoza i mania boga. Idz sie leczyc czlowieku.

Do tej pory nie potrafiles poprzec zadnych ze swoich zarzutow faktami wiecz skoncz sie osmieszac. 

Pokaz ta swoja wyzsza inteligencje (bo na moje to chyba do ameby sie porownac najwyzej mozesz) i pokaz mi choc jeden argument na poparcie powyzszych slow odnosnie mojej osoby.

Bo to ze mi sie cos podoba a innym nie to slaby argument zeby kogos psycho nazywac. A raczej z toba cos nie tak skoro z tym pogodzic sie nie mozesz.  Wsadz to w swoje bajki o upadku cdpr zaraz obok 2 kopii cp ktore kupiles jak napalone dziecko a teraz tupiesz nozkami i walisz co post jedna emotje jak jakis przyglup z gimnazjum. To chyba tobie blizej do psychozy.

Znow atakujesz mnie personalnie za pisanie prawdy

Ty nie pisałeś że cos ci sie podoba ,  tylko pisałeś kłamstwa że cyberpunk jest w swietnym stanie technicznym itd

Cdpr to jest upadła firma , a jedyne co im ostatnio wyszło to polityka zwrotów cyberglitcha

Dwie kupilem dwie zwróciłem , kase odzyskalem wiec o co ci chodzi ?

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, voltq napisał:

Znow atakujesz mnie personalnie za pisanie prawdy

Ty nie pisałeś że cos ci sie podoba ,  tylko pisałeś kłamstwa że cyberpunk jest w swietnym stanie technicznym itd

Cdpr to jest upadła firma , a jedyne co im ostatnio wyszło to polityka zwrotów cyberglitcha

Dwie kupilem dwie zwróciłem , kase odzyskalem wiec o co ci chodzi ?

Ja ciebie atakuje? Przeciez to ty zaczales od pisania o mnie jako o psychofanie, chyba z tej swojej wydumanej wyzszosci tracisz kontakt z rzeczywistoscia. Skoro na mnie wjechales to ci odpowiedzialem, to nie atak tylko odpowiedz, chyba proste?

Prosze zacytuj mnie gdzie chociaz jedno klamstwo napisalem na temat CP? Bo gwarantuje ci ze bredzisz jak co 2gi post zreszta.

Tyle ze to juz przerabialismy kilka razy i wywolany do tablicy siedzisz cicho i tylko spamujesz emotkami jak "gimbus na fejsie". Poza pustymi oskarzeniami nic soba nie reprezentujesz.

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, tgolik napisał:

W takim wypadku pora przestać zwracać uwagę na Twoje posty bo są one totalnie bezwartościowe - pierdzielisz byle pierdzielić. 

My piszemy tutaj o pojawiających się wszelkiej maści problemach, według Ciebie ich nie ma. Zamieszczamy zdjęcia czy filmy nagrywane z gry ukazujące te problemy, Ty ich nie widzisz. Kiedy palcem wskazujemy Ci co konkretnie nie działa na konkretnych przykładach piszesz że to dla Ciebie nie ma znaczenia albo że nie zwracasz na to większej uwagi. Zachowujesz się mniej-więcej tak samo jak Ci pseudo recenzenci którzy 10 grudnia zeszłego roku sypali notami po 10/10 skupiając się jedynie na plusach tej gry, natomiast wszystko inne (błędy, glitche, stan techniczny, niedziałające perki itd) zbywali na zasadzie "nic nie widziałem nic nie słyszałem". 

Oby jak najmniej takich ludzi jak Ty, bo przez Was ten marazm i bezczelność twórców będzie trwał i trwał. Ja dałem tej grze 7/10 na premierę bo były w tej grze rzeczy które totalnie mnie zachwyciły i zrobiły ogromne wrażenie, ale obecnie próbując przejść ją po raz drugi po patchach które w wielu elementach pogorszyły jej odbiór zamiast go poprawić nie byłbym już tak szczodry. Najbardziej jednak jako gracza, jako fana i jako konsumenta ugodził mnie ostatni stream CDPR i zachowanie Milesa Tosta który czytając reakcje oglądających wyglądał na zaskoczonego i zdziwionego - zachowywał się jakby był 11 grudnia zeszłego roku a koleś nie miał pojęcia co się dzieje i o co tym wszystkim ludziom chodzi - a jest 9 miesięcy po premierze... 

Wstyd.

• Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi