Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

azgan

Halo Infinite - PC oraz XBOX wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, afrikan napisał:

No to jest jakaś pomyłka ? Po 14 h gry mam 6 poziom ?Wyzwań nie robię bo nie chcę mi się iść na duże tryby specjalnie żeby kogoś ubić 5 razy z jakieś wieżyczki ? 

Zadanie z kampanii bez spoilerów ?

Nie wiem,ale jakoś martwi mnie ten ala otwarty świat.Gra przez to może stracić na swojej dynamiczności i epickości,gdzie w 5 chyba była już na poziomie coda.Teraz już  każdy musi wepchnąć do swojej gry otwarty świat ?

Ja mam 35h i dopiero 9. :E 

Zgadza się, niech wywala te wyzwania. Jak by po prostu nie mogli dać XP za robieniu celów np: przejąć flagę X punktów, za zabicia, za trzymanie czaszki przez ileś czasu, obronę obszaru (Twierdza) itd.  A tak czy masz mega fajny mecz czy beznadziejny to obie strony dostają po 50 XP. :E

Co do otwartego świata. Słyszałem jedną opinię, że jest całkowicie pomijalny (sami twórcy o tym mówili). Możesz eksplorować dla dodatkowych "bajerów" do MP, ale tylko dla tego. Sam otwarty świat jest pustawy i bez życia, a zwiedzanie go na własną rękę nie ma sensu, bo tylko tam gdzie są znaczniki na mapie coś się dzieje.  

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydałby się jakiś system "MVP", najlepszy gracz, który najwięcej wniósł do meczu dostaje nagrodę w postaci super XP albo coś takiego. Byłaby to dobra motywacja aby dawać z siebie wszystko. Mam nadzieje, że to zmienią.

6 minut temu, Jaycob napisał:

Ja mam 35h i dopiero 9. :E 

To jeszcze chwila i ten taki fikuśny hełm z dużą szybką będziesz miał. :P Czaje się na niego. Ale po 20h dopiero 7'dmy level BP. Staram się wbić diament w rankedzie i idzie jak po grudzie. :E 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten singiel to wrzucą do Game Passa czy tylko odpłatnie?, bo teraz jest tylko multi z tego co widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bbandi napisał:

Ten singiel to wrzucą do Game Passa czy tylko odpłatnie?, bo teraz jest tylko multi z tego co widziałem.

Będzie w Gamepassie - jak wszystkie gry od Xbox Game Studios. Ja chyba kupię pełniaka na Steam, bo mam tam MP i chciałbym mieć wszystko w jednym miejscu. Mam także ciężko wbity level, a nowe skórki będą także z kampanii. :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Jaycob napisał:

Będzie w Gamepassie - jak wszystkie gry od Xbox Game Studios. Ja chyba kupię pełniaka na Steam, bo mam tam MP i chciałbym mieć wszystko w jednym miejscu. Mam także ciężko wbity level, a nowe skórki będą także z kampanii. :P 

618363171

Battlefield? Call of Duty? Pfff… Halo Infinite to jest coś! https://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=3243

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, T.m.p1 napisał:

Przydałby się jakiś system "MVP", najlepszy gracz, który najwięcej wniósł do meczu dostaje nagrodę w postaci super XP albo coś takiego. Byłaby to dobra motywacja aby dawać z siebie wszystko. Mam nadzieje, że to zmienią.

To jeszcze chwila i ten taki fikuśny hełm z dużą szybką będziesz miał. :P Czaje się na niego. Ale po 20h dopiero 7'dmy level BP. Staram się wbić diament w rankedzie i idzie jak po grudzie. :E 

Nie wiem czy grałeś w BF3 i 4. Tam właśnie za MVP były punkty za medale także np. 50 zabić z danej broni otrzymywało się XP. Całkiem ciekawy był ten system. 

Właśnie zdobyłem ten "fancy" hełm:

Zrzut-ekranu-22.png

:cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, azgan napisał:

618363171

Battlefield? Call of Duty? Pfff… Halo Infinite to jest coś! https://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=3243

Szkoda, że nie na Labie, zdecydowana większość woli grać w BF. Natomiast na zagranicznych forach Halo. Gra się bardzo przyjemnie i przede wszystkim nie zauważyłem żadnego glitcha, raz tylko wywaliło mnie z serwera. Natomiast Halo brakuje większego rozmachu jak jest w BF i przede wszystkim zawartości. 

Edit:

Skillowo. :D 

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.10.2021 o 18:13, Kszyrztow napisał:

Podoba mi się MS w tej generacji, potrafią podejść do swoich potknięć z jajem, do tego często koniec końców obracając je w pozytywny marketing (Xbox Mini Fridge).

Mi też się podoba podejście Microsoftu do graczy w tej generacji ?. Rozdają padziki z Halo Infinite Limited Edition ?

Niech mi też wyślą w prezencie taki zestaw to będę świętować razem z nimi ?

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie gram. Jakiś chory - na starcie ma się losowe OP bronie. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Jaycob napisał:

Właśnie gram. Jakiś chory - na starcie ma się losowe OP bronie. :E 

@Jaycob Jak fiesta to fiesta ?

Gram godzinę na tym trybie i już nabiłem 2 poziomy przepustki bojowej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halo Infinite | Fracture: Tenrai Launch Trailer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabij 5 wrogów "pomagierem"? WTF jest pomagier. :E  Te polskie nazwy. :E 

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, azgan napisał:

Niech mi też wyślą w prezencie taki zestaw to będę świętować razem z nimi ?

Też bym się nie obraził :E Byłby do kompletu z padem na 20. rocznicę Xboxa, którego odebrałem w poniedziałek :E

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Kszyrztow napisał:

Też bym się nie obraził :E Byłby do kompletu z padem na 20. rocznicę Xboxa, którego odebrałem w poniedziałek :E

I jak się padzik prezentuje ? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie go tylko oglądam :E Wizualnie mi się podoba - transparentny plastik jest czymś fajnym, kilka subtelnych elementów dodanych z okazji 20-lecia marki też robi dobre wrażenie. To wersja specjalna, więc zawsze fajnie mieć taki gadżet. Kosztował mnie też znośnie, bo 269 złotych.

• Like 1
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Jaycob napisał:

Szkoda, że nie na Labie, zdecydowana większość woli grać w BF. Natomiast na zagranicznych forach Halo. Gra się bardzo przyjemnie i przede wszystkim nie zauważyłem żadnego glitcha, raz tylko wywaliło mnie z serwera. Natomiast Halo brakuje większego rozmachu jak jest w BF i przede wszystkim zawartości

Halo to była konsolowa gierka, do tego była na xboxie który nigdy nie był w Polsce popularny więc nie ma się czemu dziwić.

Sam odpaliłem, pograłem chilę i o niebo lepiej dopracowane niż BF ale co z tego jak pomimo iż kocham FPS'y to ta gra kompletnie do mnie nie przemawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, afrikan napisał:

Dodali nowy tryb i wydarzenie ?

Po premierze mają dodać jeszcze tryb Forge oraz CO-OP a później niech dorzucą jeszcze jakiś Battle Royale i gra będzie kompletna ?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś jest na rzeczy i facet dobrze gada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cheaterzy utrapieniem w Halo Infinite, gracze chcą wyłączenia crossplayu. Oszuści zyskują przewagę https://www.eurogamer.pl/articles/2021-11-24-cheaterzy-utrapieniem-w-halo-infinite-gracze-chca-wylaczenia-crossplayu

A to nie jest przypadkiem tak że jak w ustawieniach XBOX'a zablokuję możliwość grania w crossplayu z innymi platformami to będę miał spokój z oszustami??

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, afrikan napisał:

Coś jest na rzeczy i facet dobrze gada.

Niech szybko to zmienią, bo gracze po uciekają z tej gry i już będzie za późno na zmiany.  Jak widać kosmetyczny postęp jest bardzo ważny dla społeczności, bardziej od samego gameplaya. :E  Ludzie lubię być nagradzani za cokolwiek. :E  Mi to tam lata, aczkolwiek te "premium" pancerze wyglądają odjazdowo! I nie ukrywam, że też chciałbym mieć jeden z takich przy czym nie wydawać majątku i nie grać setki godzin, bo XP leci jak krew z nosa. :E   Ale z drugiej strony płakanie nad darmową grą o kosmetyczne zmiany jest nieco nie poważne.;) 

Edit:

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z HDR na XBOX SERIES X to się nie popisali i Digital Foundry słusznie zwrócił na to uwagę. Niby flagowy tytuł Microsoftu a totalne mleko nawet po wł. DOLBY VISION ?. Mam nadzieję że do premiery zostanie to poprawione (w Halo 5 nie było z tym problemów). Tak wiem że niby to detal ale rok czasu dostali na dopracowanie sztandarowego tytułu i na 20-lecie marki taka trochę lipa ?. O ile w multi jest to zbędne to w singlu będzie już na minus jeśli tak to zostawią.

Edytowane przez azgan
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up z lupą 400% trzeba patrzeć? :E 

Dopiero teraz zauważyłem opcję Solo/Duo i zmianę na sam kontroler. :E  Tak mi się wydaje, że gram teraz z ludźmi na tym samym sterowaniu - sądząc po ruchach. itd. 

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi