Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Assassin's Creed III

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie jest to najlepszy asc , co prawda pierwszy w jakiego gram na 360'tce i connor zmienia niewiele, oprocz tego ze po drzewach mozna poskakac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam mieszane uczucia. Klimat i postać Connora jak najbardziej trafiła w moje gusta ale... jestem w 6 sekwencji i co robię ? Biegam po drzewach, zabijam jelenie, rozbudowuję osadę... Wg mnie powinno być dużo więcej akcji a nie takich Settlersów... Poza tym nie do końca ogarniam ten handel, kupców, konwoje. Mógłby ktoś napisać jak w łatwy sposób zarobić trochę funciaków ? Chciałbym stuningować Aquilę a mam w kieszeni pusto...

Nie jestem jakimś ekspertem w handlu AC3 ale...

Ja za handel zabrałem się w dalszej części gry kiedy miałem już więcej osadników i mieli wyższe poziomy a co za tym idzie mogli wytwarzać lepsze przedmioty. Skupiłem się na handlu morski bo możesz na statek załadować znacznie więcej i jest dość bezpieczny.

A więc wytwarzasz sobie jakieś przedmioty, dajmy na to ubrania są całkiem sporo warte. Następnie wybierasz rodzaj transportu, np. statek. Potem wybierasz przedmioty które chcesz sprzedać. Generalnie nie opłaca się sprzedawać podstawowych materiałów czy półproduktów jak guziki czy sukno. Lepiej uszyć z nich ubrania i sprzedać za więcej. Po wybraniu przedmiotu do sprzedania wybierasz kupca jeśli masz kilku do wybrania. Sprawdź cenę jaka się pojawia bo jedni NPC uzyskują lepsze ceny za jakieś rodzaje przedmiotów a mniejsze za inne. Dajmy na to Pan X zarobi dla Ciebie 100$ za kapelusze a 5$ za lekarstwo. Pan Y za to 5$ za czapki a 100$ za lekarstwo. Wybierasz więc najlepszą opcję, ładujesz dyliżans/statek na maxa i wysyłasz w drogę no i czekasz.

Jeśli coś pomieszałem to proszę o sprostowanie bo nie handlowałem jakoś za wiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja handlowałem tylko skórami, które Connor zdarł na polowaniu. Handel przez morze. Kilkanaście tysięcy za jeden kurs i wystarczało na co tylko potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za rady. Już to w miarę ogarnąłem ale i tak uważam że jest za dużo pierdółek do handlu. Powinny być tylko skóry/mięso które upoluje Connor i to co wytworzą osadnicy. Trochę za bardzo się twórcy zapędzili z tym. Mam jeszcze kilka pytań ogólnych:

- kiedy będzie możliwa opcja konwoju morskiego

- zrobiłem wszystkie możliwe misje morskie (VI sekwencja), czy reszta będzie się sukcesywnie odblokowywać w kolejnych sekwencjach ?

- jak wypełniać wpisy do encyklopedii powszechnej ?

- czy wiadomo co będzie w nadchodzących DLC ? Nie wiem czy po przejściu sprzedać grę czy poczekać. Multi mnie nie interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Nie pamiętam od czego jest uzależniona dostępność konwoju morskiego niestety :hmm::kwasny:

- W każdej nowej sekwencji dostajesz nowe misje morskie.

- Wpisy do encyklopedii uzupełniasz obserwując jak mieszkańcy twojej osady robią swoje codzienne sprawunki. Podchodzisz np. do drwala, wchodzisz w tryb celowania tak jak byś go chciał zastrzelić :E i celujesz w niego jak rabie drewno albo wykonuje jakąś inną czynność. Po około 1,2 sekundach obserwacji dostajesz nowy wpis. Każdy osadnik ma jakieś 3 czynności do zeskanowania. Stanie i czekanie aż coś zrobią raczej nie ma sensu, po prostu zazwyczaj jak pojawiasz się w swojej osadzie po wizycie w innym miejscu (pogranicze / boston ) to osadnicy powinni coś robić kiedy się pojawisz niedaleko od nich. Czasem będziesz musiał iść za nimi kawałeczek ale generalnie jak po chwili nic nie będą robić to nie ma sensu nad nimi sterczeć. No i oczywiście w nocy raczej nie pracują :E Jak dostaniesz barmana to polecam zobaczyć jak sprawia prosiaka :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogromne dzięki. Już to ogarnąłem, faktycznie najlepiej sprzedawać same skóry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przeżywaj.

zwłaszcza, że sekwencji jest 12 ... bigsmile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwłaszcza, że sekwencji jest 12 ... bigsmile.gif

Hmmmm.....

Nie przeżywaj.

Nie przeżywam , ale skoro zapłaciłem 220 zł za gre to szkoda że musze 20 min czekać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm.....

nie no, spoko pewnie masz exclusive z dodatkowym rozdziałem "especially for you" wink.gif

Nie przeżywam , ale skoro zapłaciłem 220 zł za gre to szkoda że musze 20 min czekać...

Właśnie - ja też zastanawiałem się czy nie zwrócić do sprzedawcy, w związku z niezgodnością towaru z umową - kto to widział, żeby wyświetlać na końcu opowieści, nazwiska producentów ... Up_to_something.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no, spoko pewnie masz exclusive z dodatkowym rozdziałem "especially for you" wink.gif

Właśnie - ja też zastanawiałem się czy nie zwrócić do sprzedawcy, w związku z niezgodnością towaru z umową - kto to widział, żeby wyświetlać na końcu opowieści, nazwiska producentów ... Up_to_something.gif

Dramatyzujesz :P a co do sekwencji to pomyłka...

A teraz :thewave: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwale się, mogę? A więc stałem się posiadaczem figurki Connora na drzewku. Żona mnie nienawidzi a sąsiad podziwia :P Ostatnia sztuka z aliensgroup :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Takie cudo? Niezły sobie prezent pod choinkę zrobiłeś. :D Osobiście wolałbym jednak Ezio. Swoją drogą jak tam gra - takie na Tobie wrażenie zrobiła, że aż łyknąłeś figurkę? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie to :) Wrażenie gra zrobiła takie sobie (wolę trylogię Ezio) ale figurka bardzo mi się spodobała, wrażenie zrobiła jeszcze większe jak przyszła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedlem całą grę, bawię się teraz w poboczne. Jako wielki fan serii muszę powiedziec, że liczyłem na coś nieco lepszego, ale mimo wszystko nie mogę się czuć zawiedziony. Misje ze statkiem są MEGA!! ale napisy najlepsze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam pierwszą i drugą część. Czy trójka jest mocno powiązana z poprzednimi częściami? Mogę przejść te dwie i za kilka miesięcy sobie kupić trójkę? Czy lepiej zaczekać i zagrać od razu we wszystkie części?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz pierwszej i drugiej części, przed trójką były jeszcze dwie - Brotherhood i Revelations (czyli razem mamy 5 "części"). Wszystkie są powiązane fabułą i osobą Desmonda, trzy z nich osobą Ezio. Oczywiście można i grać w poszczególne części nie znając poprzednich, jednakże sporo się traci.

Wobec czego proponuję spokojnie zagrać we wszystkie części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynka była nieporozumieniem, pomysł genialny ale ta powtarzalność...nie dałem rady jej ukończyć. IMO dopiero dwójka pokazała potencjał tej marki ;)

W trójkę nie miałem okazji pograć bo pomimo niezłego sprzętu miałem w Bostonie pokaz slajdów. Do dzisiaj zastanawiam się, kto dopuścił tak niedopracowany produkt do sprzedaży.

Planuję kupić trójkę na konsolę, edycja Waszyngtona kosztuje około stówki a słyszałem, że warto zagrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...