Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, ditmd napisał:

Jeśli to jest przeciętne klikadło, to ja nie wiem czym jest reszta tych hack and slashy :lol2:

Czekaj aż PoE skopiuje pomysły z D IV i będzie że PoE to lepsza gra :E Szkoda, że dalej nie pobili magicznego sufitu 200k graczy. 

• Like 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbity 50 i dopiero zaczyna sie zabawa 🙃. Majac na uwadze sezony, zmiany postaci nudy nie będzie,chyba że ma sie 50h tyg..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, ditmd napisał:

Jeśli to jest przeciętne klikadło, to ja nie wiem czym jest reszta tych hack and slashy :lol2:

Ale ma rację system skalowania ssie w grach. Nie po to grindujesz kilkadziesiąt godzin, aby nie czuć żadnej progresji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwanie Diablo IV przeciętnym "klikadłem" to chyba nieporozumienie roku, mocno zabarwione prywatnymi preferencjami, a nie obiektywną oceną stanu rzeczy. I żeby ktoś nie zrozumiał opacznie - nie oznacza to, że Diablo IV jest idealne - nie jest. 

Edytowane przez Mripper
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Jaycob napisał:

Ale ma rację system skalowania ssie w grach. Nie po to grindujesz kilkadziesiąt godzin, aby nie czuć żadnej progresji.

Progres czuć za każdym razem. 

• Like 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ditmd napisał:

Poe jest milion razy bardziej rozbudowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, TheMr. napisał:

Progres czuć za każdym razem. 

czuć od 50 lvl i to  konkretnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, TheMr. napisał:

Czekaj aż PoE skopiuje pomysły z D IV i będzie że PoE to lepsza gra :E Szkoda, że dalej nie pobili magicznego sufitu 200k graczy. 

nie żeby Diablo 4 nie miało skopiowanych rzeczy od Poe na ten moment. Lmao większość mechanik bossów to 1:1 Path of Exile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, DeIntegroo napisał:

:E Dobre żarty. 

6 minut temu, reQ_21 napisał:

nie żeby Diablo 4 nie miało skopiowanych rzeczy od Poe na ten moment. Lmao większość mechanik bossów to 1:1 Path of Exile

80% rzeczy PoE skopiowało z D3. Szkoda, nie? 

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Dominix1910 napisał:

A g-sync w ogóle jest aktywny? W sensie jak włączysz w sterowniku aby pokazywało czy jest włączony na ekranie ?

Gdzie to zrobić?  Podczas odpalenia gry to się samo powinno wyświetlić? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, TheMr. napisał:

:E Dobre żarty. 

80% rzeczy PoE skopiowało z D3. Szkoda, nie? 

kogo to obchodzi, gram i będę grał w obydwie gry. Nie ograniczam się tak jak ty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś, komuś czegoś tutaj zabrania? 

Lubicie PoE? To grajcie w PoE i tyle. Jest chyba stosowny temat nawet na forum.

Nie rozumiem tylko w jakim celu przychodzicie do tego tematu i na siłę(niektórzy) chcecie tutaj ludziom wmówić, że Diablo IV nie jest dobrą grą, bo... Wam nie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, Broly napisał:

Gdzie to zrobić?  Podczas odpalenia gry to się samo powinno wyświetlić? 

W sterowniku NVIDIA musisz to włączyć, jak g-sync działa to masz, taki napis .

Tu masz przykład: https://clips.twitch.tv/LitigiousCulturedPanJKanStyle-dunBOvPUl3T4D4Gw

Prawy górny róg ekranu.

Akurat tutaj miałem problem ze g-sync randomowo się wyłączał 

Diablo i poe ze sobą nie konkurują, tylko się uzupełniają.

Edytowane przez Dominix1910

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu wróciłem do domu z PC z działki i miałem okazję pograć na domowym monitorze (zamiast starego Samsunga 1440x900). Różnica w grafice kolosalna, lepsze kolory itd..

Ale do rzeczy. Gra nie wywala na Ultra mimo 6GB VRAM. Bardzo przyjemna odmiana względem bety. Na GTX1660S w zasadzie 80-90+FPS. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cofam wczesniejsze slowa, ze 'latwo sie ubrac i nie ma co farmic'.

Po dlugim weekendzie spedzonym glownie na farmieniu pod katem 1 dropa > unikat helm, wydropilem 32 unikalne rzeczy, w tym 6 helmow, ale akurat nie ten co chce... :E
Czas mi sie skonczy na granie niedlugo, a builda nie sprawdze :E

Progress na wyzszych lvlach widac strasznie, w srode solo nmd 35 i musialem juz sie pocic.
Wczoraj na koniec farmy wbilem sie na nmd 49, po prostu po nim przebieglem jakbym robil zwyklego dunga. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, DeIntegroo napisał:

No super i musisz jechać na poradniku z neta żeby w ogóle przejść fabułę, bo samemu metodą prób i błędów nie dasz rady nic zrobić... W PoE jak nie grasz pod jakiś build od nerdów z neta to nigdzie nie dojdziesz.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skalowanie jest irytujące gdy czyścisz mapę, bo zawsze te mobki są podobnej trudności (potem wiadomo masz taki gear że elitę bijesz sekundę, ale na początku przygody to męczące IMO)

Wczoraj wbiłem wszystkie regiony na 4 poziom, wpadły punkty paragonu, level 60 postaci. 

ND robię na 12 poziomie, wbiłem na 19 to zginałem trzy razy i wyszedłem :D Niestety nie mogę aspektów znaleźć które mi są potrzebne, same badziewie leci... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wreszcie kampanię skończyłem :) Lvl 52, na Tier 2 ubiłem Lilith - spodziewałem się większego wyzwania, zginąłem raz bo przeszarżowałem i zleciałem z podestu, na którym toczy się walka :D O wiele większym wyzwaniem był stary znajomy boss z jednej z wcześniejszych części D2 :)

Dziś zaczynam farmę dungenów, będę grał jednak werebear. Czuć moc, nawet mimo braku wszystkich wymaganych aspektów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, ToCav napisał:

No to załóż okulary. Skalowanie stworów wszystko psuje. 

"Ostatnimi czasy na forach internetowych jest pełno narzekających graczy. Narzekali by nawet gdyby gra była idealna. Zawsze się do czegoś przyczepią. "

Aha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, ToCav napisał:

No to załóż okulary. Skalowanie stworów wszystko psuje. 

Zrobiles chociaz 30 lvl?

Moge pograj troche w gre, to Twoje wypowiedzi beda wiecej wnosily. :)
Jak Ci sie tak wszystko skaluje, to zrob sobie nmd t30 na 50 lvlu i na 70 lvlu. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, AndrzejTrg napisał:

"Ostatnimi czasy na forach internetowych jest pełno narzekających graczy. Narzekali by nawet gdyby gra była idealna. Zawsze się do czegoś przyczepią. "

Aha.

No bo nie ma gier dla wszystkich, na rdr2 też narzekali, a to, że kuń za wolny, a to że trawa za zielona itd. :E

Sam też wolałbym system bez skalowania w D4 i ogólnie początek gry szedł mi tak niemrawo, jakoś nie chciało mi się robić długich sesji, ale czym bardziej w las to tym bardziej się wkręcam właśnie gdzieś od 30lvlu.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, offensive napisał:

Zrobiles chociaz 30 lvl?

Moge pograj troche w gre, to Twoje wypowiedzi beda wiecej wnosily. :)
Jak Ci sie tak wszystko skaluje, to zrob sobie nmd t30 na 50 lvlu i na 70 lvlu. 

On na bank nie doszedł do 50 lvl i ND, wtedy by nie pisał o skalowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukadd on to napisał w innym temacie co zacytowałem, a tu na skalowanie narzeka 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak źle nie jest. Wystarczy że znajdziesz lepszy przedmiot dla swojej postaci i od razu czuć progres.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi