Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Stjepan

Starfield temat oficjany

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Kelam napisał:

@lukaddO patrz, tego nie wiedziałem. No to srogo. Może nawet do mieszanych dojdzie. Z drugiej strony do kłamczuszka chyba żaden feedback nie ma szans dojść. Typ na swój film i idzie po trupach. Także panowie co czekacie na tes6 - zacznijcie już zbierać hajs na nowe kompy. Może topka cpu i gpu starczy, by pograć na średnich detalach w 60fps. Ale gwarancji nie ma :szczerbaty:.

Jest jeszcze ciekawsza statystyka. Recenzujących, którzy kupili grę poprzez STEAM jest 33 tys. - ci wystawili średnią ocenę 78%. Natomiast 20 tys. ludków, którzy kupili grę poza STEAM i przypisali ją do konta STEAM wystawiło średnią ocenę 68%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tutaj mamy ciekawą zależność. Ci co kupili grę bezpośrednio na steam(drożej) są bardziej skorzy do wystawiania pozytywnych ocen od tych co kupili poza steam(taniej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały wątek zadań dla Karmazynowej floty bardzo fajny. Wciągnęło mnie, nie zdradzę moich pirackich kamratów :E Co do ocen to było jasne, że jak minie boom to spadną. Spodziewam się okolic 75%, co i tak będzie niezłym wynikiem jak na wszystkie bolączki. Eurogamer wrzucił fajną recenzję, wyważoną, na 7/10. Taka jest ta gra. Moze być tytuł, który da ci czasem całkiem sporo frajdy, a realnie oceniając to będzie właśnie jakieś 6/10 i taka jest właśnie ta gra. Gram, czasem łapie mnie znużenie i frustracja, czasem całkiem dobrze się bawię. Typowy średniak, który jednak z jakiegoś powodu chcę co jakiś czas odpalić. Nie zmienia to faktu, że jestem ogólnie rozczarowany. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, kadajo napisał:

Tak się zastanawiam skoro DLSS wymaga według Nvidii oficjalnego wsparcia, trenowania algorytmów i wektorowania z wykorzystaniem sieci neuronowych dla każdej gry z osobna to jakim cudem to jakiś moder może ot tak dodać sobie DLSS do gry i działa to tak dobrze ?

Pomyliło się szanownemu moderatorowi z pierwszym DLSS ;)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dźwięk bardzo często nie nadąża, jakby muzyka żabiła:p odglosy otoczenia tez, jakby doczytywalo ciagle. Nawet na low, za słaby proc? Brak SSD? Może dam mu szansę początek sprawia wrażenie gry aa nie aaa

Edytowane przez raul_ole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się że statki są modułowe i można zbudować statek jaki się tylko wymarzy. Jak patrzyłem na Redditach co ludzie stworzyli to się trochę zdziwiłem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się losowo gra zamyka i nawet nie jestem w stanie sprawdzić co jest przyczyną :) 

Tylko z tą grą mam ten problem. Ze steam chyba powinno być okienko z informacją o błędzie?

Edytowane przez ket_rab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Isharoth napisał:

Podoba mi się że statki są modułowe i można zbudować statek jaki się tylko wymarzy. Jak patrzyłem na Redditach co ludzie stworzyli to się trochę zdziwiłem. ;)

I to jest wg mnie kuriozum tej gry. Mozemy sobie zbudowac mega wypasiony statek tylko po to, zeby nim nie latac :E 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, amsztel napisał:

I to jest wg mnie kuriozum tej gry. Mozemy sobie zbudowac mega wypasiony statek tylko po to, zeby nim nie latac :E 

Tak, to jest na tę chwilę mój największy zarzut do tej gry, poza tymi technicznymi jak optymalizacja. W tym kosmosie jest za mało kosmosu ;) Mocno na łatwiznę poszli z tym teleportowaniem się na planety.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę jak z ustawianiem jaki typ siusiaka mamy mieć w konfiguratorze postaci Cyberpunka :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało jest gier gdzie siurak ma na coś wpływ. Osobiście spotkałem się z tym w Scum gdzie wielkość narządów rodnych miała wpływ na inteligencję. Teraz już tego nie ma :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedne te dzieci taka epoka przeszła bokiem 

Starfield uczy :E  

• Haha 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Isharoth napisał:

Tak, to jest na tę chwilę mój największy zarzut do tej gry, poza tymi technicznymi jak optymalizacja. W tym kosmosie jest za mało kosmosu ;) Mocno na łatwiznę poszli z tym teleportowaniem się na planety.

Na chwilę obecną mam ponad 40 godz. (3 frakcje, jedna misja główna, trochę zadań pobocznych). Niektórzy trochę nie zdają sobie sprawy czego sobie życzą, bo ja np. po kilkudziesięciu godzinach w everspace żygałem już tym lataniem i modliłem się o takie teleporty. Jakbym miał jeszcze latać pomiędzy planetami w sf to ten czas pewnie wyniósłby jakieś 2x więcej. A lepsze statki przydają się w kilku misjach plus większa ładowność na materiały. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i wszystko jasne. DLSS nie było na premierę bo byłaby kompromitacja FSR a nie gryzie się ręki która dokarmia, czy jakoś tak :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciągnąłem z szafy RTX 2060 6GB by zobaczyć z czym się mierzą konsolowcy. No powiem Wam szacun, że są w stanie tak grać 🤐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba se było locka zrobić fps, byś osiągną ten sam efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że oprawa jest "nierówna", już powszechnie wiadomo. Gra za to sporo nadrabia designem lokacji. Miasto Neon wygląda świetnie i jest dokładnie taką miejscówką, jakiej oczekiwałem po tego typu grze. Szkoda, że reszta elementów nie stoi na podobnym poziomie.

Zrobiłem kilka tych niby lepszych misji frakcyjnych. No cóż, dupy nie urywają, choć faktycznie to poziom wyżej od zwykłych fedexów. Głównego wątku na razie nie ruszam.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kadajo napisał:

Trzeba se było locka zrobić fps, byś osiągną ten sam efekt.

Na RTX 2060 na średnich detalach w 1440p z FSR na 66% mam 33-38fps co jest dla mnie dużo przyjemniejsze niż lock na 30fps (choć dalej do grywalności daleko IMO). Na 30fps nie jestem w stanie grać po prostu tak klatkuje, przy locku widzę to jakby to było ze 20fps a nie 30fps, lock przez Afterburnera.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:szczerbaty:

Edit.

Zastanawia mnie dlaczego SI nie strzela w miejsce gdzie znajduje się gracz ? To tak w sumie logiczne nie ?

Edytowane przez skypan
  • Haha 8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie jakby ktoś miał chęć grac w 30 fps to zdecydowanie polecam do tego pada nie myszkę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, kadajo napisał:

Ogólnie jakby ktoś miał chęć grac w 30 fps to zdecydowanie polecam do tego pada nie myszkę :) 

Na razie nagrywam w 30fps rozgrywkę i sprawdzę czy da radę ze skaczących 30 fps zrobić płynne 60fps we FlowFrames do wrzutu na YT 😉
Co do pada to leży sobie koło kompa i nie wiem czy przełamie się do gry w taki tytuł na padzie, pad u mnie służy do gry w ścigałki i sportowe, nigdy nie umiałem na padzie ciupać w nic innego :/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Download nvidia profile inspector
Find Starfield in the presets
Find the section "5"
select following:
ReBar feature ENABLED
ReBar options 0x00000001 (Battlefield V, Returnal, Assassin's Creed Valhalla....)
ReBar size limit 0x0000000040000000 (Battlefield V, F1 2022, F1 2021, Assassin's Creed Valhalla...)
In top right, set Apply

lub https://www.nexusmods.com/starfield/mods/1696

Edytowane przez Black_Tiger
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi