No ja akurat miałem "przyjemność" przetestować to we wspomnianym The Last OF Us. Gierka jak wiadomo ma na siłę aktywny rozmydlacz TAA czy jak to się tam zwie (nie ma opcji wyłączenia w menu gry). Efekt jest taki, że w 2560x1440 bez DLSS jest mydło, a po włączeniu DLSS quality ... też jest mydło. Dopiero w 4K zagęszczenie pikseli jest tak wysokie, że nawet w trybie DLSS performance nie jest to tak rozmazane, jak w 2560x1440 bez DLSS quality (!!!). Oczywiście włączenie 4K bez DLSS różni się tym, że w ruchu jest lepiej.
W sumie na razie gram szybkie gierki w Heroes V, a jak czasami mam więcej czasu to teraz ogrywam cyberpunka. Wcześniej grałem w RDR2, oraz jak wyjdzie DLC do elden ring to też w to będę grać.
Nie używam na ten moment aż tak dużo komputera. Czasami nie używam w ogóle, a czasami gram z 2/3h dziennie. Więc mimo że OLED, to moze aż tak szybko się nie wypali i dotrwa do upgrade komputera.
Poza tym jeszcze z komputera zdarza mi się przeglądać internet, YouTube itd. ( Do takich rozwiązań chyba nie jest dobry OLED monitor )
Mam taki problem z aplikacją youtube w motorola e13, chodzi o to że w wersji 18.42~ przycisk pobierz caly czas sie kreci. Przez kilka tygodni pomagało wyczyszczenie wszystkich danych aplikacji, ale już nie pomaga. Ostatecznie odinstalowałem najnowsza wersje i wrocilem do domyślnie zainstalowanej (wersja 17.32.38) i tutaj problem nie wystepuje, jednak wiem że predzej czy później youtube wymusi na mnie instalacje nowej. Dlatego prosze Was o wskazanie wszystkich możliwych przyczyn.
PS. ponizsze zdjecie pochodzi z reddit.com/r/youtube/comments/11fugo5/anyone_know_why_the_download_button_just_spins/
i jest to jedyny temat jaki znalazlem w internecie. Tamten użytkownik ma samsung galaxy s23 wiec tym bardziej jest to dziwne. Pisałem do niego na maila, bo nie mam konta na reddit. ale nie odpisal. a do youtuba nawet nie ma sensu pisac, bo i tak nie odpisza. Blad nie jest jakiś poważny, ale przeszkadza i tak jak napisalem wystepuje w tej nowszej, ktora już usunalem.